Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen

Ilmanvaihdon rakentaminen on tärkeä osa rakennuksen peruskorjausta ja nykyaikaistamista

Talon/asunnon lämmitysenergian kulutuksesta noin 30–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihdon energiatehokkuus on tärkeä tekijä korjauksen toteuttamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikaistaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita korjattavilla toimilla tavoitellaan.

Osta iv-kone Jäsentukusta

Osta iv-koneen suodattimet Jäsentukusta

Ilmanvaihtokone, joka sopii suoraan vanhan Ilmava 100/120 tilalle

Vallox 121SE on matalaenergiailmanvaihtokone, joka sopii ilman kanaviston muutostöitä takavuosien yleisimmän omakotitalojen ilmanvaihtokoneen, MUH-Ilmavan tilalle. Myös monien MUH-Ilmava kopioiden, joita valmistettiin samaan aikaan, tilalle sopii tämä kone. Kanavayhteet (6 kpl) ovat samat kuin vuosien 1983-2004 aikana valmistetuissa MUH-Ilmava/Vallox 100 ja 120 ilmanvaihtokoneissa.
Kone on teholtaan keskisuuren asunnon ilmanvaihtolaite. Se soveltuu erinomaisesti niin pien-, rivikuin kerrostaloasuntojenkin peruskorjaukseen ja uudisrakentamiseen. Sen lämmöntalteenoton tuloilman hyötysuhde on yli 80 prosenttia ja koneessa on tasavirtapuhaltimet. Tasavirtapuhaltimilla varustetut ilmanvaihtokoneet kuluttavat sähköä jopa puolet vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut samoilla ilmamäärillä.

Älykkäästi ajatteleva Vallox Digit SED säätöjärjestelmä Vallox 121 SE koneessa

Vallox 121 SE koneen käyttö on helppoa ja energiatehokasta, kun sitä ohjaa Digit SED säätöjärjestelmä. Ilmanvaihto mukautuu kosteus- ja hiilidioksidiantureiden (lisäv.) ansiosta automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilmaolosuhteisiin, joten ilmanvaihto toimii aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin estetään turha ilmanvaihto ja energiankulutus. Vallox 121 SE kone on varustettu Digit SED:n ohjaamalla kesäilmanvaihtotoiminnolla ja siinä on sekä etu- ja jälkilämmityspatterit.

Vallox Digit SED - digitaalinen ohjausjärjestelmä

Vallox Digit SED on ilmanvaihtojärjestelmän aivoina toimiva, älykäs ohjausautomatiikka, joka tekee ilmanvaihdon käytöstä helpon ja energiatehokkaan. Ilmanvaihto mukautuu kosteus- ja hiilidioksidiantureiden ansiosta automaattisesti asunnon muuttuviin sisäilmaolosuhteisiin. Sisäilman hiilidioksidi- ja kosteuspitoisuuteen reagoiva automaattinen ohjaus mahdollistaa sen, että ilmanvaihto toimii aina optimaalisella tasolla todellisen tarpeen mukaan. Näin estetään turha ilmanvaihto ja energian kulutus.
Vallox Digit SED automatiikka mahdollistaa mm.seuraavat toiminnot:

Hiilidioksidiohjaus
Ilmanvaihto säätyy sisäilman hiilidioksidipitoisuuden mukaan. Hiilidioksidianturi (lisäv.) asennetaan esimerkiksi olo- ja makuuhuoneisiin.

Kosteusohjaus
Ilmanvaihto säätyy sisäilman kosteuspitoisuuden mukaan. Kosteusanturit (lisäv.) sijoitetaan esimerkiksi apukeittiö- tai pesutiloihin. Oppiva kosteusohjaus mukautuu vuodenaikojen vaihtelun aikaansaamiin peruskosteustason muutoksiin.

Kesä-talviautomatiikka
Ulkoilma ohittaa tarvittaessa automaattisesti lämmöntalteenoton, kun jälkilämmitys on kytketty pois päältä. Toiminto mahdollistaa sisäilman viilentämisen.

Viikkokello-ohjaus
Ilmanvaihdon määrä ja tuloilman lämpötila voidaan ohjelmoida viikon jokaiselle tunnille.

Takkakytkin
Toiminto tekee asunnon hetkellisesti ylipaineiseksi. Se kytketään säätimestä tai erillisestä kytkimestä (lisäv.) Tulen sytyttäminen tulisijaan helpottuu.

Huoltomuistutin
Muistuttaa suodattimien puhdistus-/ vaihtotarpeesta halutun ajan kuluttua.

Vallox Blue Sky -ilmanjakojärjestelmä

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen. Vallox BLUE SKY on erityisesti ilmanvaihtoon kehitetty taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen kanavajärjestelmä. Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox ilmanvaihtokoneelta Vallox äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimen kautta Vallox BLUE SKY ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan koko taloon. Vallox BLUE SKY -ilmanjakojärjestelmässä jokaiseen venttiilin on yhdistetty yksi tai kaksi putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta. Vallox BLUE SKY -ilmanjakojärjestelmä voidaan asentaa vaivattomasti väliseinien sisälle, välipohjiin, alaslaskettuihin kattoihin ja koteloihin tai betonivaluun, Blue Sky ilmanjakojärjestelmä on helppo puhdistaa, eivätkä melu ja äänet kantaudu huoneesta toiseen kanaviston kautta.

Vallox BLUE SKY on hajuttomasta polyeteenistä valmistettu taipuisa ilmanvaihtoputki. Putkessa on kaksikerroksinen rakenne – aallotettu ulkovaippa sekä sileä, antistaattinen, hajuton, tiivis ja mikrobisuojattu sisäpinta.
  • Mahtuu pieneen tilaan – ulko ø 75mm
  • Hygieeninen – sileä sisäpinta – M1 puhtausluokka
  • Helppo puhdistaa – antistaattinen ja mikrobisuojattu sileä sisäpinta
  • Tiivis rakenne
  • Pieni painehäviö – sileä sisäpinta – pieni virtausvastus
  • Ei vaadi lisäeristystä asennettaessa puhallusvillaeristeeseen
  • Nopea asentaa – valmiit osat – taipuisa kanava – helpot liitokset – pituutta voidaan jatkaa pikaliittimillä, putkesta ei jää hukkapätkiä
  • Asennus helppoa jo rakennusrungon tekovaiheessa, kuten sähkö- ja viemäriasennukset rakennusosien sisään.
Tutustu myös asennusvideoon:

Videoarkistoon...
 
Julkaistu
12.11.2012