• Etusivu
  • Talo

Turvallisuudesta ei kannata tinkiä: 5 vinkkiä kylpyhuoneeseen

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
20232_80872.jpg

Toimiva kylpyhuone on turvallinen. Kiinnitä siis huomiota yksityiskohtiin.

Useat vahingot sattuvat kotona ja yleensä vielä täysin yllättäen. Nyt ei kuitenkaan oteta tarkasteluun tuoleilta putoamista tai maton reunaan kompastumista, keskitytään hetkeksi oman turvallisuuden lisäämiseen kylpyhuoneessa.

Turvallisuutta oikeilla valinnoilla

Tiesitkö, että omaa turvallisuuttaan voi parantaa jo kiinnittämällä huomiota suihkujen sekä hanojen valintaan? Esimerkiksi turvallinen veden lämpötila on merkittävä seikka turvallisuuden kannalta. Myös helppo ja esteetön liikkuminen tilassa vähentävät mahdollisuutta liukastua tai kompastua. Turvallinen kylpyhuone on jokaisen käyttäjän etu, on sitten käyttäjä pieni tai iso.

Viisi helppoa vinkkiä turvallisuuden lisäämiseksi

1 # Sinä päätät minkä lämpöistä vettä hanasta tulee

Mikään ei säikäytä sen enempää, kun miellyttävän lämpöinen suihku muuttuu yllättäen höyryävän kuumaksi. Tällainen saattaa aiheuttaa jopa todella ikäviä ja pitkäkestoisia vammoja, vähintäänkin epämiellyttävän tunteen kotvaseksi aikaa. Palovammojen syntyminen on kuitenkin mahdollista estää oikealla suihkuhanan valinnalla.

Suihkutermostaatin tehtävä on katkaista kuuman veden tulo silloin, jos kylmän veden tulo jostain syystä lakkaa. Näin kuuma vesi ei pääse synnyttämään palovammoja. Lämpötilarajoittimen avulla voit rajoittaa veden lämpötilan esimerkiksi 38 asteeseen, jolloin vesi on miellyttävän lämmintä eikä vahingossakaan liian kuumaa. Tällaiseen ratkaisuun on tarjolla parikin hanamallia, jolloin lämpötila voidaan valita kiinteäksi asennuksen yhteydessä tai sitte tietoisesti painiketta painamalla lämpötila voidaan säätää halutun mukaiseksi ja ohittaa näin säädetyn rajoituksen.

Vinkki: Oras tarjoaa valikoimassaa myös integroidulla ekonapilla varustettuja pesuallashanoja. Tällaiset ratkaisut ovat esimerkiksi omiaan lapsiperheissä, sillä näiden ratkaisujen avulla voidaan vähentää sekä veden että energiankulutusta.

Kun hanan valinnassa ottaa huomioon ergonomian sekä helppokäyttöisyyden, on hanan käyttö miellyttävää ja helppoa.
Kun hanan valinnassa ottaa huomioon ergonomian sekä helppokäyttöisyyden, on hanan käyttö miellyttävää ja helppoa.

2 # Lämpötila valmiiksi säädettynä

Kosketusvapaat hanat tarjoavat lisää käyttäjäystävällisyyttä. Paitsi että voit huoletta pestä kätesi ilman hanaan koskemista, voit olla myös varma että liian kuuma vesi ei pääse sinua yllättämään. Kosketusvapaissa hanoissa voidaan haluttu käyttölämpötila esisäätää jo asennuksen yhteydessä. Jälleen hyvä lisäturva esimerkiksi lapsiperheeseen.

3 # Vältä palovammat!

Paitsi että kuuma vesi voi yllättää, voi yllättää myös liian kuuma hanan pinta. Tällainen riskitekijä on otettu huomioon ThermoCool termostaatissa, kuten Oras Nova, joka on varustettu kaksinkertaisella rakenteella estäen näin termostaatin pinnan kuumenemisen polttavan kuumaksi. Pinta säilyy miellyttävän lämpöisenä koskettaa.

4 # Turvallisuutta myös hanan muotoilulla

Pehmeät ja pyöristetyt muodot lisäävät osaltaan turvallisuutta. Unohtaa ei myöskään kannata helppokäyttötoimintoja. Kun hanan valinnassa ottaa huomioon ergonomian sekä helppokäyttöisyyden, on hanan käyttö miellyttävää ja helppoa sekä ikäihmisille että lapsille, kuin myös heille joilla on syystä tai toisesta jotain rajoitteita omassa liikkuvuudessaan.

Vinkki:Oras Care -hanasarjassa on hyödynnetty turvatoimintoja kuten pyöristetyt reunat, heposti tartuttavat vivut/kahvat sekä selkeät kuuman ja kylmän veden merkinnät – unohtamatta termostaatin turvallista ja intuitiivista käyttöä.

Suunnittele kylpyhuone kerralla helpoksi käyttää.
Suunnittele kylpyhuone kerralla helpoksi käyttää.

5 # Liikkumisen tulisi olla helppoa

Kun liikkumista helpotetaan, lisääntyy myös kylpyhuoneen turvallisuus. Kun kylpyhuoneen sisustus on suunniteltu ajatuksella, vältytään monilta liukastumisesta, kaatumisesta tai törmäämisestä johtuva tapaturma. Oikeanlainen sisustus helpottaa myös suihkun sekä hanan käyttöä – lisää esimerkiksi käsisuihku osaksi suihkukokonaisuuttasi, näin helpotat sekä lasten että vanhusten itsenäistä toimintaa ilman, että kenenkään tarvitsee vääntäytyä mahdollisesti akrobaattisiin asentoihin tai kurkotella jotain korkealta.

Oras Bidetta -käsisuihkulla varustettu pesuallahana on käytännöllinen lisä. Näin voit esimerkiksi pestä hiukset altaalla tai avustaa toisen perheenjäsenen peseytymistä.

Muista kylpyhuoneeseen myös liukastumista estävät lattiakaakelit, esteetön suihku, suihkuistuimet sekä tukikahvat. Pienet ja suhteellisen edulliset ratkaisut lisäävät taatusti kylpyhuoneen turvallisuutta.
Mieti siis kuntoon vesikalusteet, joilla estät liian kuuman vedentulon sekä polttavan kuumat pinnat, valitse kalustemallit, jotka ovat älykkäitä ja varmistavat että liikkuvuus on helppoa.

Ohje

Ohje

Bonusvinkki!

Muista kylpyhuoneeseen myös liukastumista estävät lattiakaakelit, esteetön suihku, suihkuistuimet sekä tukikahvat. Pienet ja suhteellisen edulliset ratkaisut lisäävät taatusti kylpyhuoneen turvallisuutta.
Mieti siis kuntoon vesikalusteet, joilla estät liian kuuman vedentulon sekä polttavan kuumat pinnat, valitse kalustemallit, jotka ovat älykkäitä ja varmistavat että liikkuvuus on helppoa.

Oras Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton