Tulikiven uusi siro Hiisi-takka

Tulikiven uudet Hiisi-tulisijat varaavat pienestä koostaan huolimatta tehokkaasti lämpöä, joka siirtyy huonetilaan miellyttävänä säteilylämpönä. Hiisi on vähäpäästöinen hybriditakka, jonka tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta. Hiisi-takasta valmistetaan kahta eri mallia, joissa on vaakauritettu vuolukiviverhoilu. Hiisit tulevat Suomessa myyntiin heinäkuussa 2012.

Hiisi 1Hiisi 1

Energiatehokkaat Hiisi-takat täyttävät tulevaisuuden päästönormit

Hiisi on kooltaan Tulikiven pienin varaava takka, joka soveltuu erityisen hyvin moderniin matalaenergiarakentamiseen. Kamiinoista Hiisi eroaa lämmönvarauskykynsä ansiosta, sillä tulisijan varaava massa luovuttaa lämpöä kamiinoita pitkäkestoisemmin, miellyttävän pehmeänä säteilylämpönä.

– Hiisi-takat ovat hyötysuhteeltaan erinomaisia ja vähäpäästöisiä lämmönlähteitä, jotka alittavat jo nyt maailman tiukimmat vuodelle 2015 asetetut päästönormit. Hiisi-mallit ovat sirosta koostaan huolimatta hybriditakkoja, joten niiden tulipesässä voidaan polttaa sekä pellettejä että puuta ilman lisävarusteita. Se on uutta tämän kokoluokan takoissa, kertoo Tulikiven tuotekehityspäällikkö Jari Sutinen.

Selkeää muotokieltä ja kiehtovaa pintastruktuuria

Provoken muotoilemista Hiisi-takoista tuodaan heinäkuussa 2012 myyntiin kaksi erikokoista, vaakauritetulla vuolukivellä verhoiltua mallia. Vaakauritus antaa Hiisi 1- ja Hiisi 2 -takoille kiehtovan pintastruktuurin, jota voi korostaa esimerkiksi takan ylä- tai alareunaan tai takan taakse asennettavalla valonlähteellä. Uritus myös keventää ja vaalentaa vuolukiven pintaa.

Modernin selkeälinjaisissa takoissa ei ole lainkaan niiden visuaalista ilmettä rikkovia näkyviä ilmanottoaukkoja eikä tuhka- ja nuohousluukkuja. Palamisilma otetaan uudiskohteissa suoraan takan alta ja saneerauskohteissa korvausilmasäleikön kautta huonetilasta. Tuhkahuolto tapahtuu tulipesäluukun kautta ja nuohousluukut on kätketty takan päällyskannen reunimmaisten kivien alle. Seesteisen ilmeen viimeistelee takan pinnan kanssa samaan tasoon asennettu luukku.

Hiisi-takoissa on vakiovarusteena suuri kaksoislasilla varustettu luukku, joka auttaa tasaamaan lämmön siirtymistä huonetilaan. Kahva on integroitu osaksi luukun alareunaa upottamalla se tyylikkäästi luukun pinnan tasoon. Luukussa on helppokäyttöinen ilmanoton säätelyyn perustuva palamisenohjaustoiminto, ja luukun lasin rasterointi kehystää kevyesti näkymää tulipesään.

Hiisi 2Hiisi 2

Tutustu Hiisi 2 -tulisijaan loma-asuntomessuilla

Tulikivi esittelee useita moderneja sekä perinteisempiä tulisijoja Lappeenrannan Loma-asuntomessuilla Rauhan alueella 25.6. – 8.7.2012.

Kohteissa on esillä Tulikiven Kermansavi-takkauuneja, joiden tyylikäs ilme syntyy selkeistä linjoista ja pelkistetyistä yksityiskohdista.

Tulikiven oma messuosasto on osoitteessa Vipelenpelto 14 (messuosasto 4 / Kimara Anastasia). Tulisijoista messuosastolla ovat esillä muun muassa takkaleivinuuni Noora sekä tyylikäs, uusi Hiisi 2 -hybriditakka.
 
Julkaistu
12.6.2012