• Etusivu
  • Piha

Pihakivien ladontamalleja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 21.02.2012
20122_29724.jpg

Tiililadonta

Kivien kaunis muotoilu tulee yleensä parhaiten esiin vasta paikoilleen ladottuna ja runsas värivalikoima auttaa löytämään ympäristöön sopivat värikokonaisuudet.
Ladontakuvioiden ja värien hallitulla käytöllä saa pihasta tyylikkään ja arvokkaan näköisen.
Esimerkiksi yhdistelemällä Ruduksen Kartano-sarjan kiviä saadaan lukematon määrä eri ladontakuvioita.
Samaan sarjaan ja ladontoihin edellisten kanssa sopivat Ruohokivi,138x 130x80 mm ja Nurmikivi 278x138x 80.

Esimerkkejä suorakaidekivien ladonnoista

Kalanruotoladonta
Kalanruotoladonta
Kehäladonta
Kehäladonta
Parkettiladonta
Parkettiladonta

Klassikko-kivisarja on markkinoiden ainoa pihakivi, jolla voi toteuttaa viuhka-, kaari- tai ympyräladontaa. Sarjassa on neljä yhteiseen ladontaan sopivaa kiveä. Kivien pyöristetyt kulmat tuovat joustoa asennukseen. Kaarevilla ladonnoilla saa omaa pihaan kauniita elävyyttä.

Klassikko-ympyrät
Klassikko-ympyrät
Klassikko-viuhkat
Klassikko-viuhkat

Roomalainen ladonta muodostuu kuudesta erikokoisesta, yhteensopivasta kivestä. Roomalaisista kivistä voi rakentaa rauhallisen vaihtuvan ladontakuvion, joka on perinteikäs ja moni-ilmeinen.

20122_29736.jpg

Uni-kivi on parhaimmillaan rakennettaessa yksilöllistä pihaa. Uni-kivien monimuotoisuus edistää niiden pysymistä paikallaan ja ladontatyö on yhtä helppoa kuin suorareunaisilla kivillä.

20122_29737.jpg
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20094_15983.jpg
Tulikiven suosikkimallit myös modernilla designilla
Tulikiven suosituimpien klassisien tulisijamallien rinnalle on nyt tullut vaihtoehdoiksi samat mallit modernilla designilla. Asiakas voi valita joko klassisen tai modernin malliversion sen mukaan, mikä kodin sisustukseen parhaiten sopii. Kaikissa versioissa on uusinta tekniikkaa edustava, puuta puhtaasti polttava pyörrepesä.
timpuri mikko merelä asentaa valesokkelin korjausta
Timpuri Mikko Merelä testasi Termotuote-valesokkelin korjausjärjestelmän
Valesokkeli-ratkaisujen takia home- ja lahovaurioituneiden seinärakenteiden korjaaminen on ollut perinteisesti aikaa vievää ja kallista. Ongelmaan on kehitetty kotimainen ja patentoitu ratkaisu Termo-tuotteella.Timpurille Talo -rakennusbloggarinakin tunnettu ja Timpurilta Talo -rakennusyrityksen perustaja Mikko Merelä testasi, miten Termotuote toimii ja miten helppo se on asentaa.
202310_83222.jpg
Hyödynnä takkaasi entistä paremmin: nappaa reseptit takkakokkaukseen
Tänäänkin monessa, ellei jopa sadoissa tuhansissa kotitalouksissa lämpiää takka. Mutta kuinka monessa taloudessa takassa valmistetaan myös ruokaa? Nyt ei tarkoiteta perinteistä niin kutsuttua tikkumakkaraa, vaan kunnon rehellistä kotiruokaa. Takka tarjoaa nimittäin mahdollisuuden todella monenlaiseen ruoanlaittoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton