Perustusten veden- ja radoneristämisjärjestelmä

Maaperän kosteus, sulamisvedet ja sadevesi ovat esimerkkejä kosteudesta, jolle sokkeli on jatkuvasti alttiina. Siksi on tärkeää eristää sokkeli ulkoapäin tulevalta kosteudelta. Kun rakennat uutta taloa tai kunnostat vanhaa, varmista, että kaikki rakenteissa oleva ja niihin ajan myötä muodostuva kosteus pääsee poistumaan vahinkoa aiheuttamatta. Samalla turvaat itsellesi miellyttävän, viihtyisän ja terveellisen asuinilman.

Universal eristää ja kuivattaa sokkelin

Icopal Universal on vesitiivis ja luonnonystävällinen polypropyleenilevy, joka estää kosteuden tunkeutumisen sokkeliin. Samalla sen nystyräkuviointi jättää levyn ja seinän väliin riittävän ilmaraon, jonka ansiosta mahdollinen kosteus tiivistyy levyyn ja valuu sitä pitkin alas salaojiin. Materiaali on joustavaa ja se kestää suurimmankin maanpaineen. Asennus sujuu myös alhaisissa lämpötiloissa. Ainutlaatuinen urakuviointi helpottaa levyn leikkaamista sekä muotoilemista kulmissa ja reunoissa.

Universal-eristejärjestelmälle on myönnetty VTT:n sertifikaatti numero 170/02.

Asennustarvikkeet

Universal-järjestelmän kattavaan tarvikevalikoimaan kuuluu yläreunan peitelista, tulpalliset naulat betoni- ja harkkoperustuksille sekä erilliset tulpat poraproppuja ja naulaimia varten. Tulpat on muotoiltu levyn nystyröihin sopiviksi. Lisäksi järjestelmään kuuluu Radon/SokkeliPolar hitsattava kumibitumikermi sokkelin ja anturan yhtymäkohtaan.

Fonda Geoplex -salaojalevy

Fonda Geoplex 10 –salaojalevyä käytetään pihakansirakenteiden salaojituskerroksena sekä perusmuureissa. Tuotteen erinomaisen puristuslujuuden ansiosta veden virtausnopeus säilyy aina moitteettomana. Geoplex 10 –salaojalevy suojaa vedeneristyskermiä myös mekaaniselta rasitukselta.

Geoplex 10 -levy johtaa pinta- tai pohjaveden hallitusti salaojaputkeen tai pihakansirakenteissa salaojakaivoon. Vesi ohjautuu levyn vesitiivistä muoviosaa pitkin pois, joten vain pieni määrä vettä pääsee kosketukseen varsinaisen vedeneristeen kanssa. Samalla Geoplex 10 suojaa vedeneristystä mekaanisilta vaurioilta.

Levyn puristuslujuus on erittäin suuri johtuen nystyrälevyn kolmikerrosrakenteesta ja nystyröiden rakenteesta. Näin ollen levyn salaojitusominaisuudet säilyvät hyvin myös rasituksen alaisena.

Levyn pintaan hitsattu suodatinkangas erottaa mahdollisen maa-aineksen estäen levyn tukkeutumisen. Suodatinkankaan lujan kiinnityksen ansiosta se ei liu’u tai kuoriudu helposti irti levyn pinnasta ajan saatossakaan.

Geoplex 10 kestää maassa normaalisti esiintyvän kemiallisen rasituksen. Levy on helppo työstää myös matalissa lämpötiloissa.

Asennus

Geoplex 10 -levyä voidaan käyttää sekä vaaka- että pystysuuntaisesti asennettuna. Pihakansissa tai vastaavissa levy asennetaan vedeneristeen päälle ennen lämmöneristettä. Vaakasuuntaisesti asennettaessa suodatinkangas tulee ylöspäin. Pystysuuntaisesti esimerkiksi perusmuuriin asennettaessa suodatinkangas tulee ulospäin.

Levyt voidaan asentaa 60 mm limittäin siten, että kuitukangas peittää liitoskohdan. Hyötyleveys on tällöin 1,94 m. Vaihtoehtoisesti nystyrälevyt voidaan asentaa puskuun ja taittaa ylimääräinen suodatinkangaskaista (leveys 10 cm) limityskohdan päälle. Hyötyleveys on tällöin 2 m.

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään. 
Julkaistu
3.9.2012