Viikon kysymys: Onko kattoristikko riittävän kestävä?

Kysymys:

Talon leveys on 8200 mm, mutta siihen tilattujen kehäkattotuolien alapaarteen pituus on vain 7904 mm plus pystyvertikaalit 2kpl 148 mm eli yhteensä 8200 mm. Kantava väliseinä on kutakuinkin keskellä. Koska talon runko on myös 148 mm leveä, niin koko katon paino tiilineen sekä lumineen tulee olemaan pelkästään naulalevyjen varassa. Varmaan jotkut normit täyttyvät, mutta uskaltaako tosiaan tällaisen katon alla nukkua ja miksei alapaarre voi ylettyä rungon kehäpuiden päälle? Pyysin tarjouspyynnössä kattotuolit ylimitoitettuna, ettei tarvitse katolle kiivetä lunta tiputtelemaan.
Vastaus:
Rakennustarkastus hyväksyy kattorakenteet rakennekuvatarkastuksessa tai viimeistään runkokatselmuksessa. Naulalevyrakenteet on yleens&#...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
16.1.2012