• Etusivu
  • Energia

Mittarinluenta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.12.2011
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Mitä etäluenta tarkoittaa?

Suomessa ollaan parhaillaan vaihtamassa kaikkia sähkömittareita uusiin etäluettaviin sähkömittareihin. Etäluennalla tarkoitetaan mittarinlukemien siirtämistä automaattisesti sähköisessä muodossa sähköyhtiölle. Etäluennan avulla sähkömittari voidaan lukea esimerkiksi kerran päivässä.

Etäluettava sähkömittari rekisteröi sähkönkulutuksen tunnin tarkkuudella, joten tulevaisuudessa sähkönkäyttäjät saavat energiayhtiöiltä entistä tarkempaa tietoa sähkönkulutuksestaan.

Suomessa sähkömittarit vaihdetaan etäluettaviksi vuoden 2014 loppuun mennessä.

Miten usein mittarit luetaan?

Vanhanaikaiset sähkömittarit luetaan niin sanotun kausiluennan yhteydessä vuosittain.

Uudenaikaiset etäluettavat sähkömittarit rekisteröivät sähkönkulutuksen tunneittain. Niiden keräämät mittaustiedot siirretään sähkönmyyjälle automaattisesti päivittäin tai kuukausittain. Myyjä voi myös tarkastaa yksittäisen mittarin lukeman haluamanaan ajankohtana.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200612_2580.jpg
Ole oman rakennushankkeesi isäntä
Sisällysluettelo:Ole oman rakennushankkeesi isäntä -sarja liittyy Suorakanava Oy:n ja TEKESin rahoittamaan yhteishankkeeseen, jonka tavoitteena on luoda rakentajille turvallinen polku koko rakentamishankkeen ajaksi. Tämä kirjoitussarja liitteineen sisältyyKoti-Optimi Pientalorakentamisen hallintajärjestelmä-tietopakettiin. Hallintajärjestelmä saavutti jo ennen ilmestymistään valtaisan suosion rakentajien keskuudessa.Lisätietoja hallintajärjestelmästäTilaa hallintajärjestelmä tästä
20226_78534.jpg
Turner autotallinovet
Helppokäyttöiset ja turvalliset autotallinovet ovat varma sekä erinomainen valinta jokaiseen kotiin – on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Hyvin eristetyt sekä tiiviit ovet pitävät omaisuutesi varmassa tallessa ja suojassa. Turnerin laajasta valikoimasta löytyy useita ovimalleja sekä erilaisia ovityyppejä, joista varmasti löytyy ratkaisu joka toimii parhaiten juuri sinulle.
20228_79436.jpg
Odotettuja sähkötarjouksia ei ole saatu
Tilanne sähkömarkkinoilla on vaihteleva ja tämän kaltaista luonnehdintaa sähkömarkkinoista ei vuosi pari sitten olisi uskonut kuulevansa. Sähkön hinta on epävakaa ja tulevan talven aikana varmasti nousee taas pakkasten kiristyessä.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi ja nousuaa on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan ennätyskallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20228_79162.jpg
Toimiiko salaoja, jääkö vesi pihamaalle, pohdituttaako putkien kunto?
Omakotitalomme salaojien kulmista löytyy tarkastuskaivot. Kurkistelen niihin silloin tällöin, joskaan en ymmärrä mitä sieltä pitäisi näkyä. Päätän ottaa yhteyttä Vesivekin salaojayksikköön ja pyytää kuntotarkastusta. Teen pyynnön nettisivujen kautta.
20086_11276.jpg
Kaakelipinnat uuteen kuosiin
Kylpyhuoneen vaalennus ilman kaakeleiden poispiikkausta, onko se mahdollista? Ronsealin kaakelimaalilla teet sen näin:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton