Rudus Vihreä betoni pienentää rakentamisen hiilijalanjälkeä

Kestävä rakentaminen tuottaa pitkäikäisiä energia- ja ympäristötehokkaita rakennuksia ja rakenteita ja torjuu näin ilmastonmuutosta. Rudus Oy vastaa alan haasteisiin lanseeraamalla ympäristöä mahdollisimman vähän kuormittavan betonilaadun, Rudus Vihreä betoni.

- Ihmisten ympäristötietoisuus on kasvanut ja lisääntyy koko ajan. Nyt ollaan kiinnostuneita mahdollisuudesta vaikuttaa pienempään hiilijalanjälkeen, toteaa Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs. Rudus Vihreä betoni tarkoittaa, että yhtiömme pystyy nyt asiakkaan niin halutessa toimittamaan betonilaatuja, joiden tuotannosta aiheutuva hiilijalanjälki on 20-50% perinteisiä betoneita pienempi.

Lue lisää Ruduksen tuotteista

Rudus pystyy toimittamaan betoneita, joiden hiilijalanjälki on 20-50 % perinteisiä betoneita pienempi. 
Rudus pystyy toimittamaan betoneita, joiden hiilijalanjälki on 20-50 % perinteisiä betoneita pienempi.

Koko Ruduksen toimintapa tukee ympäristöstä huolehtimista

Kehittyneen betoniteknologian lisäksi Rudus Vihreä betoni tarkoittaa myös monia hiilijalanjäljen muodostumiseen liittyviä toiminnallisia asioita yhtiössä. -Sen lisäksi, että minimoimme betonin valmistuksessa syntyvät hiilidioksidipäästöt, yhtiöllämme on kestävää kehitystä vahvistava koko rakentamisen ketju raaka-ainetoimituksista aina betonin kierrätykseen asti. Lisäksi mm. laaja toimipisteverkostomme minimoi kuljetuksista aiheutuvat päästöt, Kivekäs jatkaa.

Tuotteet suunnitellaan kohdekohtaisesti

Rudus Vihreä betoni -laadut suunnitellaan aina kohdekohtaisesti yhteistyössä suunnittelijan, rakennuttajan ja urakoitsijan kanssa vastaamaan asiakkaan tarpeita. Ruduksen asiantuntijana näissä vähähiilisissä hankkeissa on kehityspäällikkö Vesa Anttila. Vähähiilisten betoneiden valmistamiseen on valmius kaikissa Ruduksen alueyksiköissä ympäri Suomea.
 
Julkaistu
17.11.2011