Tee Se Itse - Leikkimökki

Leikkimökki on joka lapsen toive ja samalla suloinen pihan somistaja. Näillä ohjeilla leikkimökin rakentaminen sujuu helposti. Ohjeet sisältävät myös tarkat leikkimökin piirustukset. Leikkimökin kooksi on valittu sellainen, että se voi tarvittaessa toimia myös vierasmajana. Leikkimökin rakennustarvikkeina on pyritty käyttämään yleisimpiä puutavaran kokoja, joita on mahdollisesti rakennuksilta jäänyt ylimääräiseksi.

Ohjeita voi soveltaa ja leikkimökistä tehdä juuri omien tarpeiden mukaisen.

Katso leikkimökin materiaalilista tästä

Leikkimökki on suloinen pihan somistaja.Leikkimökki on suloinen pihan somistaja.

Leikkimökin sijoittaminen ja perustukset

Ensimmäiseksi tietenkin kannattaa miettiä tarkkaan, mihin kohtaan leikkimökin haluaa sijoittaa tontille. Mökin paikalta poistetaan pintamaa ja asennetaan suodatinkangas. Kankaan päälle laitetaan soraa tasaisesti. Perustukseksi sopii hyvin esim. ylimääräiset perustusharkot.

Mittaa peruskivet paikoilleen (kts. perustusten kaavio). Asenna peruskivet vatupassin ja laudan avulla siten, että peruskivien yläpinnat ovat samassa vaakatasossa toisiinsa nähden. Peruskivien päälle asennetaan alimmat lattiapalkit L1= 2200 mm (3 kpl). Näiden päälle asennetaan naulaamalla lattiapalkit L2= 3060 mm (4 kpl). Reunimmaiset palkit (L2) alkavat reunasta 100 mm päästä alinta lattiapalkkia (L1) nähden. Katso tarkemmin perustusten kaaviokuvasta.

Leikkimökin rakennekuva

Rakennekuvasta selviää leikkimökin rungon periaate.Rakennekuvasta selviää leikkimökin rungon periaate.

Tulosta mittapiirustukset (perustukaavio, rungon leikkauspiirustus, kattotuolikaavio jne.) linkkien alta. Lue ohjeita ja tutki piirustuksia samanaikaisesti! ...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan

 
Julkaistu
20.4.2016