Saapuminen Kokkolan asuntomessuille

Asuntomessut järjestetään 15.7 - 14.8.2011 Kokkolassa. Messualue sijaitsee meren rannalla noin kahden kilometrin päässä Kokkolan kaupungin ydinkeskustasta, Vanhansatamanlahden pohjukassa. Autoilla ja moottoripyörillä tuleville opastus Asuntomessujen pysäköintialueelle alkaa kaikista suunnista hyvissä ajoin ennen Kokkolan taajama-aluetta. Pysäköintialueen navigaattoriin laitettava osoite on Pohjoisväylä, joka ohjaa ajamaan Kokkolan keskustan halki.

Lue lisää Kokkolan asuntomessuista

Messujen pysäköintialue ja non-stop-bussikuljetuksen reitti kartalla.Messujen pysäköintialue ja non-stop-bussikuljetuksen reitti kartalla.

Autolla

Omalla autolla saapuvien messuvieraiden pääpysäköintialue sijaitsee Kokkolan keskustan tuntumassa, noin 1,5 kilometrin päässä asuntomessualueelta. Pysäköintialueelle on opastus pääteiltä.

Pysäköinti maksaa lippukassalta 7 € ja paikoitusalueelta ostettaessa 10 € per auto. Pysäköinmaksu sisältää non-stop-messubussikuljetuksen pysäköintialueelta messuportille ja takaisin. Pysäköintialueelle palaavat messubussit kulkevat aina Kokkolan keskustan ja vanhakaupunki Neristanin kautta. Reitin varrella on kaikkiaan kahdeksan pysäkkiä. Kyytiin ja kyydistä pois saa nousta missä haluaa. Bussit liikennöivät kello 9.45–18.30.
Moottoripyörien pysäköintialue sijaitsee pääpysäköintialueen yhteydessä. Alueella on mahdollisuus varustesäilytykseen.

Invapysäköinti sijaitsee aivan messuportin vieressä ja on maksuton.

Tilausbussit: Linja-autolla saapuvat ryhmät voivat jäädä kyydistä messuportilla. Tilausbussien pysäköintialue sijaitsee messualueen läheisyydessä.

Karavaanarit

Kokkolassa yöpyville karavaanareille on varattu Kokkolasta kaksi eri aluetta. Paikkoja on sekä messualueen lähellä sijaitsevassa Kokkola-Campingissa että Köykärinmäen maastohiihtokeskuksessa. Köykärinmäki sijaitsee Jyväskyläntien varressa, noin 4 km keskustasta. Varmistathan ennen saapumistasi Kokkolaan, kummassa osoitteessa on tilaa. Kokkolaan päiväksi saapuvat noudattavat samoja ohjeita kuin autoilijat. Pääparkkipaikalla on tilaa myös karavaanareille.

Lentäen, junalla tai linja-autolla

Kokkolan lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä, 22 km Kokkolasta kaakkoon. Kentältä on lähtöjä Helsinkiin päivittäin ja suoria tilausvuoroja etelään. Bussi Kokkolasta lentoasemalle lähtee Mannerheiminaukioilta 60 min ennen koneen lähtöä.

Junalla pääsee suoraan Kokkolan keskustaan. Rautatieasemalta asuntomessualueelle on matkaa 2,5 km. Matka mm. Helsingistä Pendolinolla kestää vajaan 4 tuntia. Katso aikataulut VR:n aikataulupalvelusta.

Linja-autoasema sijaitsee Kokkolassa 200 metriä rautatieasemalta. Kokkolassa kohtaa kolme valtatietä (8,13 ja 28). Päivittäin lähtöjä pohjoiseen, etelään ja itään. Aikataulutiedustelut Matkahuollosta.

Non-stop-messubussireitti kulkee rautatieaseman ja linja-autoaseman ohitse.
 
Julkaistu
11.7.2011