• Etusivu
  • Rakentaminen

Saapuminen Kokkolan asuntomessuille

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.07.2011
20117_27028.jpg

Messujen pysäköintialue ja non-stop-bussikuljetuksen reitti kartalla.

Asuntomessut järjestetään 15.7 - 14.8.2011 Kokkolassa. Messualue sijaitsee meren rannalla noin kahden kilometrin päässä Kokkolan kaupungin ydinkeskustasta, Vanhansatamanlahden pohjukassa. Autoilla ja moottoripyörillä tuleville opastus Asuntomessujen pysäköintialueelle alkaa kaikista suunnista hyvissä ajoin ennen Kokkolan taajama-aluetta. Pysäköintialueen navigaattoriin laitettava osoite on Pohjoisväylä, joka ohjaa ajamaan Kokkolan keskustan halki.

Lue lisää Kokkolan asuntomessuista

Autolla

Omalla autolla saapuvien messuvieraiden pääpysäköintialue sijaitsee Kokkolan keskustan tuntumassa, noin 1,5 kilometrin päässä asuntomessualueelta. Pysäköintialueelle on opastus pääteiltä.

Pysäköinti maksaa lippukassalta 7 € ja paikoitusalueelta ostettaessa 10 € per auto. Pysäköinmaksu sisältää non-stop-messubussikuljetuksen pysäköintialueelta messuportille ja takaisin. Pysäköintialueelle palaavat messubussit kulkevat aina Kokkolan keskustan ja vanhakaupunki Neristanin kautta. Reitin varrella on kaikkiaan kahdeksan pysäkkiä. Kyytiin ja kyydistä pois saa nousta missä haluaa. Bussit liikennöivät kello 9.45–18.30.

Moottoripyörien pysäköintialue sijaitsee pääpysäköintialueen yhteydessä. Alueella on mahdollisuus varustesäilytykseen.

Invapysäköinti sijaitsee aivan messuportin vieressä ja on maksuton.

Tilausbussit: Linja-autolla saapuvat ryhmät voivat jäädä kyydistä messuportilla. Tilausbussien pysäköintialue sijaitsee messualueen läheisyydessä.

Karavaanarit

Kokkolassa yöpyville karavaanareille on varattu Kokkolasta kaksi eri aluetta. Paikkoja on sekä messualueen lähellä sijaitsevassa Kokkola-Campingissa että Köykärinmäen maastohiihtokeskuksessa. Köykärinmäki sijaitsee Jyväskyläntien varressa, noin 4 km keskustasta. Varmistathan ennen saapumistasi Kokkolaan, kummassa osoitteessa on tilaa. Kokkolaan päiväksi saapuvat noudattavat samoja ohjeita kuin autoilijat. Pääparkkipaikalla on tilaa myös karavaanareille.

Lentäen, junalla tai linja-autolla

Kokkolan lentokenttä sijaitsee Kruunupyyssä, 22 km Kokkolasta kaakkoon. Kentältä on lähtöjä Helsinkiin päivittäin ja suoria tilausvuoroja etelään. Bussi Kokkolasta lentoasemalle lähtee Mannerheiminaukioilta 60 min ennen koneen lähtöä.

Junalla pääsee suoraan Kokkolan keskustaan. Rautatieasemalta asuntomessualueelle on matkaa 2,5 km. Matka mm. Helsingistä Pendolinolla kestää vajaan 4 tuntia. Katso aikataulut VR:n aikataulupalvelusta.

Linja-autoasema sijaitsee Kokkolassa 200 metriä rautatieasemalta. Kokkolassa kohtaa kolme valtatietä (8,13 ja 28). Päivittäin lähtöjä pohjoiseen, etelään ja itään. Aikataulutiedustelut Matkahuollosta.

Non-stop-messubussireitti kulkee rautatieaseman ja linja-autoaseman ohitse.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_73165.jpg
Tunnustus liiketoiminnan edistämisestä ja laajentamisesta
Viimeisen seitsemän vuoden aikana Lumon Espanjan henkilöstön määrä on kasvanut 70 työntekijästä lähes 400:aan ja yhtiön liikevaihto on kasvanut 9 miljoonasta eurosta 50 miljoonaan euroon. Tällä hetkellä yhtiö rakentaa Espanjan Antequeraan parvekelasitehdasta, joka aloittaa tuotannon elokuussa 2022.
20133_34110.jpg
Väliseinän teko Kahi-harkolla säästää laastiakin
Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. järjestelmän runkona ovat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Niihin on saatavissa myös roilo- ja palkkikappaleita putkien ja raudoituksen asentamista varten, muurauskelkat laastin levitykseen ja valmispalkit aukkojen ylityksiin. Huolellisesti ohutsaumamuuratun seinän tasoiteustarve on vähäinen.Lue lisää Kahi-harkkojärjestelmästä
20186_53691.jpg
Kuinka kesäkukkia voi auttaa jaksamaan läpi kesän?
Tänään sataa ja huomenna paistaa. Miten kauniit ja hennot kesäkukat oikein selviävät Suomen kesästä? Lumon haastatteli kukkakauppa Ruusupuun yrittäjä Sanna Toivosta aiheesta, joten nappaa tästä vinkit kesäkukkien hoitoon – säällä kuin säällä.
201510_44713.jpg
Huolellisuus ilmanvaihdon parantamisessa takaa hyvän lopputuloksen
As Oy Museokatu 30:ssa päätettiin toteuttaa putkiremontin yhteydessä laaja perusparannus ja ullakkorakentaminen. Hanketta suunniteltaessa osakkaat nostivat esille painovoimaisen ilmanvaihdon parantamisen tärkeyden.
20204_63763.jpg
Hiljainen ja tehokas kärynpoisto keittiöön liesikuvun ja huippuimurin avulla
Perinteinen ratkaisu keittiön käryjen poistoon on liesituuletin, jossa on integroitu moottori. Integroidulla moottorilla varustettu liesituuletin on kuitenkin äänekäs. Tämä voi tuntua häiritsevältä varsinkin, jos keittiössä vietetään paljon aikaa. Liesituulettimen sammuttaminen tuokin usein ihanan hiljaisuuden keittiöön.Onneksi keittiön kärynpoistoon on hiljaisempi ja parempi vaihtoehto: liesikupu ja VILPE-huippuimuri. Kun talon katolle asennettava huippuimuri hoitaa kärynpoiston, pysyy keittiö hiljaisena. Samalla kärynpoisto on kuitenkin vähintään yhtä tehokasta kuin liesituulettimessa, jossa on integroitu moottori.
20224_77938.jpg
Haiseeko asunnossasi? Käytä asiantuntijaa homekoiran sijaan
Terveessä talossa ei haise maakellari. Jos haju saa epäilemään sisäilmaongelmia ja hometta, mikä on paras ratkaisu? Homekoiran avulla voidaan tehdä alustava tutkimus, mutta etenkin, jos asiaan liittyy riitatilanne on rakennusterveysasiantuntija (RTA) varmin vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton