• Etusivu
  • Rakentaminen

Loma-asuntomessujen aikaiset oheistapahtumat ja matkailuvinkit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.06.2011
26_P_57509.jpg

Loma-asuntomessujen aikana Mäntyharjussa tapahtuu kaikenlaista kaiken aikaa! Alla olevasta listauksesta saatat löytää mukavaa tekemistä messureissusi lisukkeeksi – tutki siis monipuolisia matkakohteita ja vietä virkistävää kesää Mäntyharjussa!

Oheistapahtumat messualueella

27.6.2011 Messujen avajaiset kello 10.30 alkaen messuaukiolla

27.6.2011 Ylen Etelä-Savon radio tekee iltapäivälähetyksen messualueelta

29.6.2011 Ylen Etelä-Savon radio tekee iltapäivälähetyksen messualueelta

29.6.2011 Ympäristöä säästävä vapaa-ajan asuminen -seminaari kello 10.30 - 17

30.6.2011 Tukkilaiset esittelevät taitojaan kohteen 18 ympäristössä: mm. tukkilaismusiikkia, närelenkkien tekoa ja puomilla juoksua

1.7.2011 Ylen Etelä-Savon radio tekee iltapäivälähetyksen messualueelta

1.7.2011 Tukkilaiset esittelevät taitojaan kohteen 18 ympäristössä: mm. tukkilaismusiikkia, närelenkkien tekoa ja puomilla juoksua

4.7.2011 Tulikivipäivä kohteessa 18: ulkotulisijan pystytystä ja neuvontaa

7.7.2011 Sisustuspäivä kohteessa 18: sisustussuunnittelija tavattavissa

Tapahtumat Iso-Pappilan oheiskohteessa

29.6.–1.7. sekä 6.7. ja 8.7. Vanhojen rakennusten korjaamiseen liittyviä pulmia voi ratkoa yhdessä ELY-keskuksen asiantuntijan kanssa etukäteen sovittuina aikoina. Voit varata ajan yksin tai pienelle ryhmälle 6.6.2011 lähtien numerosta 044 262 3307.

2.7. kello 12 - 16 Nappipaja lapsille ja lapsenmielisille. Tule tekemään nappihyrriä ja muita nappiaskarteluja!

3.7. kello 12 - 15 Lasten ja nuorten arkkitehtuuripaja

6.–7.7. Pihakoristeita sammalista ja risuista

9.7. Perhelauantai, jolloin ohjelmassa on mm. Teatteri Mukamaksen Sirkkaseikkailu, lastentori ja hevosajelua.

Matkailuvinkit

Taidekeskus Salmela

Mäntyharjun vanhassa kirkonkylässä sijaitseva Taidekeskus Salmela on jokaisen taiteenystävän ykköskäyntikohde. Vuonna 2010 kotimaan matkailun kärkikohteena palkittu Taidekeskus Salmela on yksi Suomen suurimmistä kesäaikaisista kulttuuritapahtumista. Monitaiteelliseen kesään kuuluvat muun muassa upeat näyttelyt ja koskettavat konsertit. Kesällä 2011 Salmela on mukana loma-asuntomessuhengessä paitsi messualueella myös omassa tarjonnassaan.

Linkkumyllyn taidekesä

Keskellä kauneinta koskimaisemaa oleva Linkkumylly tarjoaa taidetta kaikille aisteille. Kesällä 2011 Linkkumyllyn taidekesään kuuluvat jälleen muun muassa monipuoliset konsertit, kirjakahvila ja kesän uutuutena uniikkihuussien näyttely Tarpeellista. Huussisuunnittelijoina ovat olleet mm. Ristomatti Ratia ja Aamu Song. Kukkeasta puutarhasta voi etsiä vinkkejä vaikka oman mökkipihan somistukseen. Linkkumyllystä lisää osoitteessa www.linkkumylly.fi

Torilla tavataan!

Mäntyharjun torilla tapahtuu joka päivä! Hörppää torikahvit ja tee mukavat ostokset samalla, kun paikalliset osaajat esittelevät taitojaan jokaisena messupäivänä pidettävässä iltapäivähetkessä. Lupsakassa menossa on mukana ainakin musiikkia, tanssia ja teatteria – ja tietysti paljon muuta! Tarkempi ohjelma löytyy Mäntyharjun tapahtumakalenterista. Muistathan myös Mäntyharjun maankuulut markkinat 27.6.2011!

Kesäteatterissa Kake Randelin

Mäntyharjun kesäteatterin suursatsaus messukesälle on Kake Randelinista kertova elämänkerrallinen Kirje kotiin -musiikkinäytelmä. Randelin näyttelee näytelmän nimiroolissa ja esiintyy bändeineen. Näytelmän aikana kuullaan tuttuja hittejä vuosien varrelta. Näytelmän ensi-ilta on 3.7.2011.

Tyryn viinistä maistuvat matkamuistot

Keskeltä kauneinta eteläsavolaista maisemaa löytyy mäntyharjulainen viinitila, jossa voi vierailla yksin tai vaikka isommalla porukalla. Myymälän hyllyiltä löytyy maistuvia matkamuistoja: viinejä, hyytelöitä tai vaikkapa pontikkasinappia. Ryhmille tarjoillaan ennakkovarauksesta maistuvat ruoat tunnelmallisessa viinituvassa.

Vanhassa kenkätehtaassa taiteillaan Loma-asuntomessuaikaan Mäntyharjun entiseen kenkätehtaaseen avataan Askeleen taidetehdas, jossa on eri taiteenalojen näyttelyitä, työnäytöksiä ja toimintaa myös lapsille. 27.6.-10.7.2011. Avoinna joka päivä klo 12.00-18.00. Pyhävedentie 20, Mäntyharju. Puh. 045 236 9143. Vapaa pääsy!

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakkasisällön laatiminen
Toimenpiteet:Projektipäällikkö laatii yhteistyössä suunnittelijoiden kanssa urakkasisällön ja osapuolten yhteiset työmaapalvelut, joissa määritellään urakoitsijoiden yleiset velvollisuudet ja urakkakohtaiset urakkarajat siltä osin, kuin urakkarajatiedolla on merkitystä muille urakoitsijoille. Osapuolten yhteiset työmaapalvelut sekä työmaan toiminta- ja hallintoasiakirjat liitetään tarjouspyyntöasiapapereihin kaikkien urakoitsijoiden osalta. Urakkasisällöstä tehdään suppeampi versio pienurakoita varten.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:Urakkasisältö, Osapuolten yhteiset työmaapalvelut ja Työmaan toiminta ja hallintoHyväksyntä:Rakennustoimikunta ja projektipäällikkö
20208_66172.jpg
Tyyliin sopivasta lattiakaivosta ei tarvitse tinkiä remonttikohteessakaan
Vieser Corner -kulmalattiakaivo sopii erityisen hyvin kompaktiin suihkutilaan, jossa lattiapinta halutaan pitää ehyenä ja kaivo sijoittaa siististi nurkkaan. Hakalan perheen alkuperäistä kunnioittaen remontoidussa kerrostalokodissa Vieser Corner viimeistelee seesteisen kauniin kylpyhuoneen tyylistä ja toimivuudesta tinkimättä.
20087_12136.jpg
Asuntomessujen neuvontaklinikoilta
Pieniä muutoksia omassa kodissa voi tehdä helpolla ja halvallaVaasan asuntomessuilla on tänä vuonna neljä neuvontaklinikkaa, joista messuvieras saa apua niin sisustamiseen, rakentamiseen, esteettömyyteen kuin erittäin ajankohtaisiin energiakysymyksiinkin. Klinikoilla messukävijää neuvoo ja auttaa jokaisen alan asiantuntijat.Sisustussuunnittelija Nina Larsen kertoo, että eniten kysymyksiä tulee liittyen olohuoneeseen tai yleisesti kalusteiden sijoitteluun. Neuvoja kaipaavan messuvieraan kannattaakin ottaa mukaan valokuvia tai muuta materiaalia muutosta kaipaavasta kohteesta. – Mieluiten suosittelisin ottamaan pohjapiirroksen mukaan, mutta myös valokuvat auttavat. Esimerkiksi, jos on kuvia kalusteista, tapetteja tai muuta materiaalia joita miettii miten ne sopivat keskenään, niistä kannattaa ottaa valokuvia mukaan, Larsen neuvoo.Suunnittelija Tiina von Hertzenin mukaan sisustusklinikalla käyvät messuvieraat ovat pääosin uudisrakentajia, mutta aina ei tarvitse olla remontoimassa tai sisustamassa koko kotia uusiksi. Klinikalta saa hyviä vinkkejä pieniinkin muutoksiin. – Hyvin suunnitellulla valaistuksella voi tehdä paljon ja siihen kannattaakin kiinnittää huomiota jo asunnon suunnitteluvaiheessa. Neuvoja voi tulla kysymään, vaikka ei olisikaan mitään suurempaa muutosta tekemässä. Pienilläkin asioilla saa suuria muutoksia. Verhojen vaihtaminen makuuhuoneesta olohuoneeseen tai huonekalujen uudelleen sijoittelulla ilmettä saa uusittua halvalla ja helposti, von Hertzen vinkkaa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kulkuteiden kunnossapidon kustannukset vain murto-osa tapaturmien kustannuksista
- Odotettavissa pimeää ja liukasta tai soraistaLiukkaat kelit ovat perinteisesti vaanineet jalankulkijoita talviseen aikaan. Ilmastonmuutoksen myllerryksessä olosuhteet ovat vaihtelevammat. Kaatumisia saattaa aiheuttaa pakkasyönä asvaltille jäätyneen kosteuden lisäksi samaisella asvaltilla pyörivä hiekoitussora. Kulkuteiden turvallisuutta voi ylläpitää monilla toimilla. Vastuu kulkuväylien kunnosta on kiinteistön haltijalla, mutta jokaisen kulkijan kannattaa varautua olosuhteisiin sopivasti.Nykytalvina kulkuväylien kunnossapitäjän kannattaa pitää jatkuva varvastuntuma maankamaraan. Lauhtumisen jälkeinen lumisade sekä nollakeli ja uudelleen pakastuminen ovat erityisen riskialtista liukasteluaikaa. Salakavalia ovat myös jään päälle satanut lumi, jäätävä tihku tai musta jää. Rinteessä oleva hiekoitussorakin saattaa yllättää ikävästi. Siirtyminen sisältä ulos tai päinvastoin altistaa myös liukastumiselle.Koska kelin vaihdokset ovat riskialtteinta aikaa, pihojen ja kulkuteiden kunnossapito heti olosuhteiden muututtua estää tehokkaasti liukastumistapaturmia. Hommaa huoltohenkilöstölle riittääkin. Kiinteistön kunnossapitovastuuseen kuuluu väylien auraus, liukkauden torjunta ja lumen poisto myös jalkakäytäviltä sekä tonttiliittymien avaus. Kaikki kulkutiet, parkkipaikat, sisäpihat ja jätekatokset täytyy hiekoittaa tai suolata. Ulkoportaat tulee pitää kunnossa. Kunnossapitovastuuseen kuuluu myös mahdollinen bussipysäkkialueella oleva jalkakäytävä.Liukastumisia ja kaatumisia ehkäisee myös riittävä valaistus. Kun lamppuja on tarpeeksi, kulkijat näkevät liukkaat paikat, epätasaisuudet ja reitillä olevat esteet.
20115_26039.jpg
Kylpyhuoneremontin kustannussuunnittelu
Pesutilat ovat alttiina kovalle kulutukselleVanhan kylpyhuoneen remontointi tulee aiheelliseksi viimeistään silloin kun pintojen materiaalit ovat kuluneet tai rikkoutuneet. Myös vesikalusteet kuluvat ja niiden käyttöikä on rajallinen. WC- ja pesutiloja käytetään useita kertoja päivässä ja sen pinnat ovat kovassa rasituksessa pelkästään jo kosteudenkin takia.Kylpyhuoneen remontti on hieman isompi projekti kuin muiden huonetilojen, sillä kosteustekniset seikat on otettava huomioon. Vedeneristyksen sekä ilmanvaihdon on oltava kunnossa, jotta tila toimisi suunnitellulla tavalla. Myös vesi- sekä muiden kalusteiden järkevä sijainti tilassa on olennainen osa toimivaa kokonaisuutta.Kylpyhuoneen vanha "kulahtanut" ilme muuttuu täysin remontin jälkeen ja uusittu kylpyhuone lisää asumismukavuutta sekä nostaa huoneiston arvoa.
20206_65371.jpg
Viilennä hyvin mielin ilmalämpöpumpulla - tarkasta nämä asiat ennen hellepäiviä
Ilmalämpöpumpulla saadaan jopa 50 % säästöjä lämmitykseen. Säästöihin vaikuttavat pumpun oikea oppinen käyttö, lämmitystarpeen vaihtelu ja maantieteellinen sijainti. Kesällä ilmalämpöpumppu on taas oivallinen apu asunnon viilentämiseen. Viilennyksen yhteydessä parannat sisäilman laatua, koska ilmalämpöpumppu poistaa tehokkaasti kosteutta samalla puhdistaen sisäilmaa. Ennen viilennyskauden aloitusta on hyvä tarkistaa pumpun kunto. Kokosimme tähän muutaman vinkin, miten säilytät talvella saadut säästöt, etkä kuluta turhaan sähköä kesälläkään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton