Sähkökeskus sähköistyksen ydin

Omakotitalojen sähköistyksessä sekä sähkökeskusten hankinnassa on tulevien asukkaiden rooli merkittävä, koska silloin tehdään päätöksiä sähköistyksen toimivuudesta rakennusaikana sekä asumisen aikana. Näihin haasteisiin ABB:n kotimaiset mittaus- ja ryhmäkeskukset tarjoavat rakentajalle kattavat ja laadukkaat keskusvaihtoehdot.

Näpsä-keskukset rakentamisen eri vaiheisiin

Mittauskeskussarjasta NäpsäPlus löytyy runsaasti eri vaihtoehtoja keskuksille sekä asennustavoille. Keskukset voidaan sijoittaa vaihtoehtoisesti joko maahan, ulkoseinälle tai pylvääseen.

NäpsäPlus -mittauskeskukset on varustettu pistorasioilla, joista saa heti sähköliittymän mukaista sähköä jo työmaakäyttöön. Näin saadaan säästöä sähkön hinnassa eikä rakentajan tarvitse vuokrata erillistä työmaakeskusta. Ulos asennettuna mittauskeskuksesta on myös vaivatonta rakentaa lisärakennusten ja ulkovalaistusten sähköistykset.

NäpsäPlus on erinomainen valinta myös ukkosherkille alueille, koska keskuksessa on valmiina paikat ylijännitesuojille. Näillä saadaan tehokas suoja salamaniskuilta.

NäpsäPro -sisämittaus- ja ryhmäkeskukset on suunniteltu tämän päivän vaatimuksiin. Keskusten suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota asennettavuuteen sekä datatilojen riittävyyteen. Tuloksena on keskus, joka on suurempi sisältä kuin päältä, koska kaapelointitilat jäävät seinän sisään ja vain seinäverhoilun päälle kiinnitettävä ovi jää näkyviin. NäpsäPro -keskukset voidaan asentaa myös pintaan seinäverhoilun päälle.
ABB:n NäpsäPlus-sähkökeskusABB:n NäpsäPlus-sähkökeskus
Sisämittauskeskuksissa on yhdistetty mittaus- ja ryhmäkeskus samaan runkorakenteeseen. Sisämittauskeskukset soveltuvat oivallisesti sellaisiin kohteisiin, joissa ei ole tarvetta erilliselle ulkomittauskeskukselle.

Talon sisälle asennettava NäpsäPro -ryhmäkeskus on keskus, johon on keskitetty kaikki kodin sähkönjakelu sekä esimerkiksi sähkölämmityksen ohjaus. NäpsäPro-keskuksissa on markkinoiden parhaat kaapelointitilat sekä riittävästi laajennusvaraa. Mikäli sisämittaus- tai ryhmäkeskuksen yhteyteen asennetaan data-keskus, voidaan tähän keskukseen sijoittaa kaikki puhelin-, data- ja antenniverkon edellyttämät laitteet. Data-keskukseen voidaan sijoittaa myös hälytys- ja kulunvalvontalaitteet.
 
Julkaistu
7.6.2011