• Etusivu
  • Rakentaminen

Asuntomessut - vuoden 2011 suurtapahtuma Kokkolassa!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.05.2011
20115_25797.jpg

Suomen suurin yleisötapahtuma, asuntomessut, pidetään Keski-Pohjanmaan pääkaupungissa Kokkolassa 15.7. – 14.8.2011. Edellisen kerran messut on järjestetty Kokkolassa vuonna 1975.

Messualue ja kohteet

Kokkolan asuntomessualue sijaitsee Vanhansatamanlahdella noin 2 km kaupungin ydinkeskustasta. Alueen sijainti meren rannalla antaa ainutlaatuiset puitteet monipuoliseen rakentamiseen ja koko asemakaava-alue liittyy Kokkolan kaupungin keskustan yhdyskuntarakenteeseen.

Alueen poikkeuksellinen pyöreä muoto antaa alueelle kaavallisesti kauniin ilmeen ja on herättänyt runsaasti mielenkiintoa jopa kansainvälisesti. Alue on 9 hehtaarin kokoinen, josta 5 hehtaaria rakentuu messuille. Yhteensä alueelle valmistuu ensi kesään mennessä 131 asuntoa, joista 40 tulee näyttelykohteiksi. Esiteltävinä messuilla on 30 omakotitaloa, seitsemän kerrostaloasuntoa, kaksi rivitaloasuntoa ja yksi paritaloasunto.

Pienimmät asunnot ovat noin 35 neliön yksiöitä ja suurimmat runsaan 300 neliön omarantaisia omakotitaloja. Eri vaihtoehdot esittäytyvät messuilla monipuolisesti. Talojen toiminnallisuus yhdistettynä nykytekniikalla toteutettuihin energiaratkaisuihin auttaa arjen pyörittämisessä. Senioriasumisen toiminnallisuutta esitellään monessa kohteessa.

Oheiskohteena esitellään Kokkolan vanhassa kaupungissa, Neristanissa, 1800-luvulla rakennettua Knapen taloa.

Keskelle aluetta tuleva toriaukio tulee olemaan alueen kohtaamispaikka. Talojen sijoittelu toteutetaan siten, että jokaiselle pihalle syntyy suojaisa, aurinkoinen alue ja että useimmilla on lähes esteetön merinäköala. Toriaukion laitamille sijoittuvat yhtiömuotoiset rakennukset; kerrostalot, rivitalot ja kytketyt omakotitalot. Muu omakotirakentaminen sijoittuu alueen ulkokehälle.

Syksyllä valmistuneessa alueen pienvenesatamassa järjestetään messujen aikana pienvenenäyttely. Satama-altaaseen mahtuu noin 40 pienvenettä.

Messualueen puistoalueet ja ympäristö

Alueen ympäristö- ja vesiaiheet on maisemoitu, kuten myös alueelle johtavan tien varret. Kaikki kolme puistovyöhykettä on viimeistelty ja istutettu hyvissä ajoin ennen talven tuloa.

Alueelle tullaan sijoittamaan kokkolalaislähtöisen kuvataiteilija Jukka Pernun ympäristötaidetta. Meripuistoon sijoitetaan Lokinmuna –niminen teos ja alustavien suunnitelmien mukaan Lamppu-niminen teos sijoitetaan Keskusaukiolle. Teoksien materiaalina on kantattu paju.

20115_25798.jpg

Teemat

Kokkola 2011 asuntomessujen pääteemana on kaikenkokoisia koteja - kaikenikäisille.

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20144_39125.jpg
Tutustu juhlavuoden etuihin
Kastelli on luotettavaKastelli on pitänyt kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994 eli 20 vuotta. Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki 15 prosentin markkinaosuudella.Jokainen Kastelli-koti rakennetaan alusta loppuun asiakkaan toiveiden ja yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Kastelli tarjoaa markkinoiden laajimman malliston, monipuolisimmat tavat omakotitalon rakentamiseen sekä kattavat palvelut rakentamisen ja asumisen ajalle. Asiakkaat arvostavat Kastellin joustavuutta ja monipuolisuutta.Kastellin toiminta on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 –ympäristöstandardien mukaisesti. Vakavaraisuudesta kertoo Kastelli-talot Oy:lle myönnetty AAA-luottoluokitus.Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja
20081_7873.jpg
Makuuhuone tilana
Makuuhuoneen toiminnotTähän alkuun tuttu toteamus makuuhuoneesta ja sängystä: vietämme niissä kolmasosan elämästämme. Kuitenkaan emme käytä makuuhuoneen suunnitteluun aikaa ja vaivaa. Usein huoneet ovat jääneet talopiirustuksissa pieniksi kopeiksi, joihin ei juuri muuta mahdu kuin parisänky ja ehkä yöpöydät, lastenhuoneeseen sänky ja koulupöytä tuoleineen. Vaatekomerot vievät lattiapinta-alaa tai ne on sijoitettu huoneiden väliin "seinän sisään". Tilanpuutteessa makuuhuonetta voidaan käyttää myös työhuoneena. Onneksi makuuhuonesuunnittelun suuntaus näyttäisi olevan viihtyisämpään monikäyttötilaan. Moottoroidusta vuoteesta katsellaan televisiota, makuuhuoneesta on pääsy omaan kylpyhuoneeseen ja pukeutumistilaan huoneenomaisine vaatesäilytyksineen.
20186_53376.jpg
Lasiterassi jokinäkymällä
Dekotalo Villa Vaski (kohde 33) sijaitsee rannassa ja lasiterassilta aukeavatkin upeat näkymät joelle. Lasitetun osuuden lisäksi avointa terassipinta-alaa on runsaasti. Lasiterassi on noin 22 neliötä.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kivitason lyhentäminen?
Kysymys:Onko olemassa yrityksiä, jotka voisivat lyhentää siististi ja turvallisesti keittiön kivitasoa paikan päällä kohteessa? Tarkoitus olisi katkaista yksi kivitaso (tason korkeus 30 mm ja syvyys 600 mm) ja hioa tason päädyt. Lisäksi pitäisi siirtää kivitasojen paikkaa pienen keittiöremontin yhteydessä.
20212_68762.jpg
Onko lumiesteet pakko löytyä katolta?
Oletko varmistanut ettei katoilla oleva lumi ja jää pääse putoamaan hallitsemattomasti? Katse kannattaa kiinnittää erityisesti lumiesteiden kuntoon ja niiden riittävään mitoitukseen. Kompromisseille ei ole sijaa, kun kysymyksessä on ihmisten turvallisuus.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton