• Etusivu
  • LVI

7. Omistaja-asukkaat ovat syntyneet viimeistään 8.3.1943

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25703.jpg

Uuden jätevesiasetuksen mukaan omistaja-asukkaan/ -asukkaiden täyttäessä 68 vuotta ennen 9.3.2011 kiinteistö vapautuu asetuksen mukaisista puhdistusvaatimuksista. On huomioitavaa että ikäsääntö tarkoittaa sitä että KAIKKIEN kiinteistöllä asuvien omistajien on oltava ko. päivämäärällä 68 vuotta. Jos toinen asukasomistajista on esimerkiksi 67 vuotia ja toinen 68 vuotias vapautusedellytykset eivät täyty.

Vapautusedellytysten täyttyessä jää asiakkaan omaan päätäntävaltaan, haluaako hän tarvittaessa tehostaa jätevesiensä puhdistamista. Olemassa oleva järjestelmä on kuitenkin pidettävä toimintakunnossa, mm. sakokaivot tyhjennettävä asianmukaisesti. Lisäksi jätevesiselvitys tulisi joka tapauksessa tehdä ja säilyttää kiinteistöllä.

TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200711_7285.jpg
Kastelli AIKA -mallisto yhdistää perhettä
Talosuunnittelua psykologisista lähtökohdistaOmakotitalojen suunnittelussa huomioidaan uutena asiana psykologiset tekijät. Kastellin AIKA-malliston suunnittelussa arkkitehtien laaja kokemus on yhdistetty uusimpaan tietouteen lasten turvallisesta ja virikkeellisestä kasvuympäristöstä. Arkkitehtien ohella suunnitteluryhmään on kuulunut ihmisen kehityksen asiantuntija, psykologian professori Lea Pulkkinen.Kastellin AIKA-mallistossa on käytetty uudenlaista suunnittelun ajattelutapaa – AIKA-kodit on suunniteltu yhdistämään ja vahvistamaan perheitä.– Käytettävissä oleva tila vaikuttaa ihmisiin, heidän toimintoihinsa ja vuorovaikutukseen, Lea Pulkkinen selventää psykologista näkökulmaa.Mallistoa suunnittelemassa ollut arkkitehti Jouko Saari kertoo, että 1980-luvulla keskivertopalkansaajat rakensivat 110–115 m² koteja, jolloin tilat riittivät välttämättömille toiminnoille. Nykyisin vastaavan kokoiset perheet rakentavat kuitenkin jo keskimäärin 135–180 m² koteja. Tämä on tuonut lisää mahdollisuuksia pohtia muutakin kuin perustarpeiden tyydyttymistä.
20203_63651.jpg
Bakteereita torjuvat laatat eivät ole tieteiselokuvasta
Kuvittele, että laattojen pinnat on käsitelty aineilla, jotka tappavat siihen leijuvat bakteerit. Samalla laatta tuhoaa myös ilmansaasteita ja hävittää pahat hajut huoneesta. Kaiken lisäksi laatta puhdistaa itse itsensä. Suoraan tieteiselokuvastako? Ei suinkaan, vaan tämän päivän saatavilla olevaa teknologiaa jokaiselle! Laattamaailma Oy tuo markkinoille uutuus laatat.
20083_9220.jpg
Säilytystilat
Ne tuhannet tavaratKotiin kertyy tavaroita, tarpeellisia ja turhia. Tavaroiden säilytys vaikuttaa paljonkin kodin ilmeeseen ja toimivuuteen. Perusasenne, jätetäänkö kaikki näkyviin vai laitetaanko kaikki tavarat piiloon kaappeihin ja komeroihin, määrittää myös kodin perusluonteen. Tavaroiden säilytyksen pohtimiseen kannattaa uhrata tovi, kuinka usein ja missä yhteyksissä tavaroita käytetään, voisiko säilytystä järkiperäistää. Asiallinen säilytys suojaa pölyltä, valolta ja kulumiselta.
20194_57472.jpg
Valitse omaan tyyliisi sopivat sähkökalusteet
Kotia remontoidessa käytetään paljon aikaa sopivan värimaailman luomiseen. Valitaan huolella ne suuret linjat ja sävyt, joiden pohjalta sisustusta aletaan rakentamaan. Tapetin ja maalin valintaan käytetään tunteja; vaihtoehtoja vertaillaan eri valoissa ja huonetiloissa mallipalojen ja värilastujen avulla. Kokonaisuutta täydennetään tilaan täydellisesti sopivilla jalka-, katto- ja peitelistoilla, kahvoilla ja vetimillä sekä verhotangoilla tai -kiskoilla.Jokaiseen huoneeseen asennetaan myös katkaisimia ja kytkimiä ohjaamaan mm. valaistusta. Sinun valittavaksesi jää, haluatko häivyttää vai korostaa niitä. Valitsetko seinän sävyyn sulautuvan vaihtoehdon vai korostatko sitä vaikka valloittavalla värikehyksellä? Tai ehkä kotiisi sopii parhaiten tyylikäs teräs tai perinteinen valkoinen. Valinta on sinun!
20171_48004.jpg
Virtuaalinen kierros messutaloissa
Jäivätkö Asuntomessut viime kesänä kokematta? Ei huolta, voit nyt tutustua Seinäjoen Asuntomessukohteisiin jälkikäteen. Asuntomessut kuvasivat Seinäjoella 360-kameralla yhteensä 39 kohdetta. Helppokäyttöisen palvelun avulla pääset kulkemaan kaikessa rauhassa huoneesta ja tilasta toiseen sekä nauttimaan kotien tunnelmasta.
200611_2213.jpg
Tuotemapeista tietoa
Rakentaja.fi -palvelun tietopankkina voidaan pitää tuotemappeja, jotka on jaoteltu vasemman reunan valikkoon rakennusvaiheittain. Jokaisen valikon painikkeen alta löytyy kymmeniä tuotemappeja, joista edelleen kymmeniä sivuja tietoa rakentamisen eri osa-alueista. Mukana on yleistietoa sekä tuote-esittelyjä luotettavista ja laadukkaista tuotteista - eli tuotteista, jotka on kelpuutettu mukaan. Tuotemapit on laadittu seuraavin perustein:

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton