Puupaneeli on perinteikäs tapa verhoilla kodin sisäpintoja. Paneeli sopii sekä seiniin että kattoihin. Löylyhuoneissa paneeli on lähes itsestäänselvyys.

Paneeli on monipuolinen sisäverhousmateriaali, jonka käyttöä rajoittaa oikeastaan vain mielikuvitus. Paneelia käytetään seinissä vaakaan ja pystyyn sekä puolipaneelina. Paneeli voidaan asentaa vinoon tai sitä voidaan käyttää edellisten yhdistelminä.

Paneloinnissa voidaan muodostaa kuvioita ja kokonaisuutta voidaan elävöittää erilaisin pintakäsittelyin. Onnistuneen paneloinnin lähtökohtana on suunnittelu.

Paneloinnin suunnittelu


Suunnittele panelointi huomioiden huonetilan koko ja korkeus.

Seinien vaakapanelointi saa huoneen näyttämään matalammalta. Asia on hyvä huomioida, jos huonekorkeus on pieni. Toisaalta vaakapanelointi luo tilaan avaruuden tuntua. Pystypanelointi taas luo huoneesta entistä korkeamman tuntuisen, mutta samalla huone saattaa tuntua kapeammalta.

Suuria paneloitavia pintoja voi elävöittää jakamalla pinta erilaisesti paneloitaviin osiin tai muodostamalla paneelin avulla kuvioita seinälle. Puolipaneelilla taas huoneeseen saadaan ilmavuuden tuntua.

Väritystä sekä paneloinnin suuntaa vaihtamalla tilasta saa mielenkiintoisen.Väritystä sekä paneloinnin suuntaa vaihtamalla tilasta saa mielenkiintoisen.
Puu on olennainen osa suomalaista sisustusta.Puu on olennainen osa suomalaista sisustusta.

Käsitteitä: Nimellisleveys: Paneelin leveys, johon se on höylätty. Nimellisvahvuus: Paneelin vahvu...

Vain Rakentaja.fi -palvelun jäsenet voivat lukea tämän artikkelin kokonaan. Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi liittyminen on täysin ilmaista eikä se sisällä henkilöjäsenille kuukausi- tai vuosimaksuja.

Osa artikkelista on tarkoitettu vain jäsenillemme

Kirjaudu palveluun tai liity jäseneksi nähdäksesi artikkelin kokonaan