• Etusivu
  • Rakentaminen

ASTA RAKENTAJA kutsuu messuilemaan

Rakentajan toimitus
Julkaistu 01.02.2011
20112_24194.jpg

Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A-hallissa 11.–13.2.2011 järjestettävillä Asta Rakentaja -messuilla keskitytään jälleen rakentamiseen, remontointiin ja asumisen teemoihin. Näytteilleasettajien osastoilla, teema-alueilla, seminaareissa, tietoiskuissa ja työnäytöksissä esitellään käytännönläheisesti rakentamisen ja remontoinnin ideoita sekä pureudutaan alan ajankohtaisiin aiheisiin.

Asta Rakentaja 2011 -messuilla oman kodin rakentajilla, remontoijilla ja sisustajilla on laajat mahdollisuudet tutustua näytteilleasettajaosastoilla alan tuotteisiin, ratkaisuihin, palveluihin sekä osaamiseen.

Lisäksi esimerkiksi Puusuutarit ry:n toteuttamassa 50 neliömetrin kokoisessa Tuotetalossa kävijät voivat punnita aidossa miljöössä eri rakennustarvikevalmistajien energiatehokkaita rakenneratkaisuja. Tuotetalossa on esillä myös sisustuspintamateriaaleja sekä julkisivumateriaaleja. Myös Energianeuvontaklinikka, Energianeuvontapiste ja Jätevesikatu palvelevat. Seminaarien otsikoissa ovat muun muassa energiatehokas rakentaminen ja remontointi sekä asuntojen radonkorjaukset ja -torjunta. Ohjelmalavan tietoiskujen teemoina ovat esimerkiksi maalämpö, pellettilämmitys, putkiremontti, investointituet saneerauskohteissa, jätevesiprojekti sekä kuivakäymälä. Työnäytöksissä havainnollistetaan vanhan oven ja ikkunan entisöintiä, opastetaan kaakeloinnissa sekä esitellään maasuodattamo.

Esimerkkejä messutarjonnasta ->>

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Tulosta kirjakuponki tästä ->>

Paneelikeskustelu: "Mullistavatko uudet energiamääräykset omakotitalorakentamisen?"

Lauantaina 12.2. klo 13 alkavassa paneelissa pohditaan uusien energiamääräysten vaikutuksia omakotitalorakentamiseen. Mukana keskustelussa ovat tuote- ja kehityspäällikkö Jan-Erik Järventie (Lammi Kivitalot Oy), yliassistentti Juha Vinha (TTY rakennustekniikka), laboratorioinsinööri Juhani Heljo (TTY rakennustekniikka), toimitusjohtaja, TkT Jussi Mattila (Suomen Betoniyhdistys ry) ja laatupäällikkö Pekka Seppälä (Oulun kaupungin rakennusvalvonta). Keskustelun puheenjohtaja on Aamulehden toimittaja Taneli Koponen.

– Pohdimme paneelissa esimerkiksi sitä, onko energiamääräyksiin liittyvät lakimuutokset viety Suomessa läpi liian nopeasti. Kuulijoita varmasti kiinnostaa se, että osa asiantuntijoista arvioi eristemäärien lisäämisen aiheuttavan kosteusvaurioriskejä omakotitaloihin. Paneelin päätteeksi messuvierailla on mahdollisuus esittää kysymyksiä asiantuntijoille, Taneli Koponen sanoo.

Messuisäntä Oskari Palomäki: "Messuilla haaveet voivat tulla todeksi"

Asta Rakentaja -messujen isäntänä on televisiosta ja tapahtumien juontajana tuttu Oskari Palomäki. Hän on alkuperäiseltä ammatiltaan kirvesmies, joten tuntumaa messujen teemaan löytyy.

– Itse en ole mikään pokasahojen mestari tai rakentaja-rane, sillä rakennustyömaa-ajoistani on jo vuosia. Olen siis ennemminkin messuvieraiden lautapoika. Autan yleisöä löytämään vastaukset heidän kysymyksiinsä, sillä kävijöitähän messut palvelevat. Messuilla voi saada viime käden tietoa rakenteista, lakimuutoksista ja ideoista. Messuilla haaveet voivat tulla todeksi, sillä vastaan voi tulla juuri sellaisia alan osaajia ja tuotteita, jotka mahdollistavat yksilölliset ratkaisut, sanoo Oskari Palomäki, joka juontaa myös sunnuntaina 13.2. klo 13 alkavan Puusuutarit ry:n järjestämän hyväntekeväisyyshuutokaupan. Tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä TAYSin lastenpsykiatrian klinikalle.

20112_24195.jpg

Messukävijä Anne Halme: "Messuilla saatu ensivaikutelma ratkaisi valinnassamme"

Nyt talvella valmistuva uusi koti sai pirkkalalaisen Anne Halmeen lähtemään viime lokakuun Asta Koti -messuille etsimään samanhenkistä sisustussuunnittelijaa luomaan huoneisiin sisustuksellisia visioita.

– Kyllähän vaikkapa netistä löytyy paljonkin sisustussuunnittelijoita, mutta en voisi kuvitellakaan palkkaavani jotakuta pelkkien nettisivujen perusteella. Vasta henkilökohtaisesti tapaamalla voi tunnustella, menevätkö ajatukset yksiin. Messuilla saatu ensivaikutelma ratkaisi valinnassamme, Anne Halme kertoo.

Asta Rakentajassa on tilaisuus löytää tuotteita ja palveluita ennen kaikkea omaan rakennus- tai remonttiprojektiin.

Esimerkkejä messutarjonnasta ->>

Lisätietoja ASTA Rakentaja messuista ->>

Tulosta kirjakuponki tästä ->>

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20135_35045.jpg
Kastellitalo Plazia onnistui nappiin
Kastellitalo Plazia 126 P - lähes täydellinenKastellin uutuusmalli Plazia 126 P on vantaalaisen Jussi Lylyn kolmas itse rakentama omakotitalo ja rakentajan mielestä lopputulokseltaan lähes täydellinen. Uudessa kodissa yhdistyvät erinomainen talomalli ja aikaisemmissa rakennusprojekteissa mukaan tarttuneet kokemukset ja ideat.Tutustu Kastellitalojen mallistoonJätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaJussi ja Mia Lylyn kaavaillessa uutta omakotitaloa vuonna 2009, oli Plazia 126 P juuri markkinoille tullut, moderni talomalli. Jussi harkitsi myös perinteisempää Kastellin Raatiherra 123:a, mutta pian vaaka kallistui Plazian puolelle.–Tykkäsimme Plazian pohjaratkaisusta. Siinä ei ole hukkatilaa ja neliöihin nähden talo on tilavan tuntuinen. Se passasi myös tontille, joka on todella haastavan pieni. Talo mahtuu tontille just ja just, Jussi kertoo.Plazian valmis pohja miellytti Lylyn perhettä lähes sellaisenaan. Vaikka yksilöllisiin muutoksiin oli hyvinkin joustavat mahdollisuudet, niitä tehtiin vain vähän.
20072_3605.jpg
Luonnonkivillä
Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.
20092_14857.jpg
Kastellin ValmisHuvila
Nyt oman huvilan hankkiminen on helpompaa kuin koskaan! Muuttovalmiiksi rakennettu ValmisHuvila on pientalojen markkina-johtaja Kastellin vastaus vaivattomaan huvilarakentamiseen. Valitessasi Kastellin muuttovalmiin huvilan saat ykköslaatuisen vapaa-ajan asunnon ammattilaisten rakentamana ja sisustamana – helposti ja ennalta sovittuun hintaan. Voit jättää rakentamisen Kastellin ammattilaisten tehtäväksi ja luottaa täydellisesti Kastellin laatimaan kustannusarvioon ja aikatauluun.Voit valita myös Viittä Vaille Valmiina, ilman sisustustöitä ja -materiaaleja.
20207_65817.jpg
Näin asennat ikkunat ja ovet oikein uretaanivaahdolla
Kun vaihdat ikkunoita tai ulko-ovia, on syytä miettiä tarkkaan, millä ikkunan tai oven ja runkotolpan välinen rako täytetään. Usein miten rautakaupasta ostetaan pullo tai pari uretaanivaahtoa, sen paremmin tuotteeseen tutustumatta. Uretaanivaahto on uretaanivaahtoa, eikö? Ei aivan näin!Uretaanivaahdon etuihin lasketaan sen tehokas kylmäsillan katkaisu raoissa, joihin muuten on kovin hankala laittaa muuta tilkettä. Uretaanivaahtoa saatetaan kuitenkin pursottaa karmien väliin aivan liikaa ja tuloksena pahimmassa tapauksessa ovat pullistuneet karmit.Olisiko tämä helppo estää? Kyllä vain! Kannattaa tutustua uretaanivaahtoihin ennen niiden ostamista, sillä markkinoilta löytyy erittäin laadukkaita ja eritoten matalasti turpoavia uretaanivaahtoja. Vaahdon matalapainekoostumus estää liian turpoamisen, eikä väännä ikkunakarmeja kuivuessaan.
200710_7060.jpg
Kun vara-avainta olisi tarvittu..
Alla pari tositapahtumiin perustuvaa tarinaa, joissa vara-avaimesta olisi ollut enemmän kuin hyötyä. Kuinka monelta riidalta, säikähdykseltä ja epätoivon hetkeltä säästyisimmekään, jos vara-avaimet olisivat saatavilla avainboxissa. Ei suinkaan siellä kukkaruukun alla.. Jälkikäteen muisteltuna nämä ovat hyvinkin hauskoja tilanteita, mutta tapahtumahetkellä asianosaisia harvemmin naurattaa.Varaudu ajoissa ja osta avainboxi tästä.
20088_12292.jpg
Varaava Tulikivi-uuni
Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi.Uutuustuotteiden valmiiksi suunnitelluilla penkki- ja hyllyratkaisuilla saat lisää toiminnallisuutta tulisijoihin. Mallistoa täydentävät mittatilaustyönä tehtävät tulisijat.Lisätietoa Tulikivi-uuneista...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton