• Etusivu
  • Talo

Kun vara-avainta olisi tarvittu...

Rakentajan toimitus
Päivitetty 28.10.2015
200710_7060.jpg

Alla pari tositapahtumiin perustuvaa tarinaa, joissa vara-avaimesta olisi ollut enemmän kuin hyötyä. Kuinka monelta riidalta, säikähdykseltä ja epätoivon hetkeltä säästyisimmekään, jos vara-avaimet olisivat saatavilla avainboxissa. Ei suinkaan siellä kukkaruukun alla.. Jälkikäteen muisteltuna nämä ovat hyvinkin hauskoja tilanteita, mutta tapahtumahetkellä asianosaisia harvemmin naurattaa.

Varaudu ajoissa ja osta avainboxi tästä.

Yöllinen painajainen

Omakotitalossa asuva nuoripari lähti viikonlopuksi sukulaisten häihin toiselle puolelle Suomea. Naisen isoveli suostui ystävällisesti pitämään nuorenparin taloa ja hoitamaan samalla pariskunnan kahta koiraa.

Veli valvoi yömyöhään televisiota katsellen. Jossain vaiheessa nuorempi ja vallattomampi koira pyysi päästä ulos, ja pelkät bokserit jalassaan veli suuntasi avaamaan ulko-ovea. Veljen avatessa oven koira singahti ulos niin vauhdikkaasti, että veli pelästyi sen karkaavan ja ryntäsi koiran perään. Epämieluisaksi yllätykseksi talon ovi loksahti samantien lukkoon eikä veljen auttanut muu kuin suunnata lähimpiin naapuritaloihin soittamaan siskolle, mistä löytyisi talon vara-avain.

Naapuritalon terassilla oli sattumalta vanhempi naishenkilö nauttimassa kesäyöstä ja olutpullon sisällöstä. Nähdessään miehen pihalla pelkät bokserit jalassaan ja koira kainalossaan, sai nainen aivan hervottoman naurukohtauksen. Veljellä puolestaan meinasi palaa pinna räkättävän naisen kanssa.

Veli sai kuitenkin soitettua siskolleen ja sisko kertoi, että talon vara-avain on hänen avomiehensä vanhemmilla, jotka sattuivat myöskin olemaan juhlimassa samaisia häitä toisella puolella Suomea. Sisko kuitenkin tiesi, että taloon saattaisi päästä sisälle kellarin irtonaisen ikkunan kautta. Ikkuna oli pieni ja reitti kellarista sisälle taloon ei ollut pilkkopimeässä ihan yksinkertainen; haavoilta ja mustelmilta ei voinut välttyä. Onni onnettomuudessa, tässä tapauksessa reitti sisälle lopulta löytyi, mutta aina ei käy näin hyvin.

Pikkujoulut vaativat veronsa


Mies oli menossa lauantaina työpaikan pikkujouluihin ja hänen avovaimonsa suuntasi juhlahumua karkuun omien vanhempiensa luokse muutaman sadan kilometrin päähän. Viikonlopun aikana pariskunta jutteli puhelimessa ja kaikki tuntui olevan hyvin.

200710_7061.jpg

Avovaimon saapuessa sunnuntaina odotettua aikaisemmin kotiin kaikki ei kuitenkaan ollut ihan niin kuin piti; rivitaloasunnon ulko-ovessa oleva kapea ikkunalasi oli rikottu ja pihamaalla sekä eteisessä oli ympäriinsä verta. Nainen meni sisään asuntoon, mutta ketään ei ollut kotona. Hädissään avovaimo yritti soittaa miehelleen, että mitä on tapahtunut ja missä tämä on. Mies ei heti vastannut puhelimeen, sillä hän oli tärkeällä ruuan hakureissulla läheisessä pizzeriassa. Hetken kuluttua mies tuli kotiin ja selvisi, että pikkujoulujuhlinnan tuoksinassa mies oli kadottanut kotiavaimensa. Seistessään aamuyöllä kotioven takana yli 20 asteen pakkasessa, hän oli päätynyt iskemään kiven asunnon ulko-oven ikkunan läpi.

Avovaimon mielestä tämä oli aivan käsittämätön ratkaisu ja hän raivosi, miksei mies ollut soittanut hänelle yöllä ennen ikkunan rikkomista. Tilanteeseen olisi varmasti löytynyt parempikin ratkaisu. Avovaimoa sieppasi ihan tuhottomasti myös se, että hänelle ei oltu kerrottu rikotusta ikkunasta edes jälkikäteen puhelimessa, vaan hän oli joutunut pelästymään pahanpäiväisesti tullessaan kotiin. Kaiken huipuksi uuden ikkunalasin saamisessa meni yli viikko. Sen ajan heidän kodissaan oli käytännössä avoimet ovet, niin kutsumattomille vieraille kuin ulkona paukkuvalle pakkasellekin.

Tilaa avainboxi Verkkokaupasta

201511_44731.jpg

Avainboxi tarjoaa turvallisen ja valvotun suojan avaimille. Avainboxi on kätevä tapa säilyttää vara-avainta. Tutustu tuotteisiin ja mieti miksei juuri sinulle voisi sattua jotain vastaavaa kuin yllä kerrotuissa tarinoissa. Keksitkö yhtään syytä, miksei avainboxi sopisi teidänkin perheeseenne?

Siirry ostamaan tästä.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20199_60146.jpg
Mikä led-valaisimissa maksaa - mistä laatu muodostuu?
Led-valaisimet kehittyvät jatkuvasti, ja maahantuojia ja myyjiä on useita. Miten selvitä voittajana led-viidakossa?
20196_58697.jpg
Yhden luukun mallia koskevat lait
Yhden luukun mallia koskevat lait vahvistettiin tänään 19.6. tasavallan presidentin esittelyssä. Uudistuksen tavoitteena on, että tiettyjen ympäristöä koskevien lupamenettelyjen yhteensovittaminen tekee lupa-asioinnista asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa.Laki eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta tekee mahdolliseksi ns. yhden luukun mallin. Luvanhakija asioi eri viranomaisten kanssa yhdellä asiointipisteellä, josta voi hoitaa keskeiset tiettyyn hankkeeseen tarvittavat luvat kerralla. Lisäksi yhteensovittaminen tarkoittaa sitä, että vireillä olevien eri lupahakemusten käsittelyvaiheet tapahtuvat yhtä aikaa. Yhden luukun menettely pohjautuu sähköiseen asiointiin. Hakija toimittaa lupahakemuksen viranomaisille sähköisen asiointijärjestelmän kautta.
20218_71923.jpg
Mitä lupia tarvitset remonttiin?
Suunnitteletko oman kotisi remontointia? Onko remontoinnin tarkoitus vain uusia pintoja vai tehdä rakenteellisia muutoksia? Oletko tietoinen, milloin tarvitset remontillesi rakennusluvan, milloin riittää toimenpidelupa ja milloin voit tehdä aiotun remonttisi ilman ilmoituksia?Rakennuksen säilymisen kannalta on tärkeää, että sitä huolletaan. Korjausten avulla saadaan jatkettua rakennuksen käyttöikää ja korjauksilla vaikutetaan myös rakennuksen arvoon.Omassa kiinteistössään saa kiinteistön omistaja tehdä kaikkia rakennuksen ylläpitoon liittyviä töitä. Osa töistä on kuitenkin luvanvaraista.
valkoinen suuri sohva olohuoneessa ja sohvalla tumman ruskeita tyynyjä. Taustalla musta takka ja ruskeita sisustusesineitä hyllyillä
Upeat ideat ja inspiraatio ruskeaan sisustukseen
Monellako tuli ensimmäisenä mieleen tupakan kellastuttama, 70-luvun tyyliin sisustettu hämärä huone? Suurin osa meistä varmasti kavahtaa kuullessaan ruskeiden sävyjen palaavan taas sisustukseen. Saatat ajatella, että ruskea yhdistettynä useampaan lämpimään sävyyn saa kokonaisuuden helposti näyttämään jopa tunkkaiselta. Ajatellaanpa uusiksi. Tässä sisustajille muutamia vinkkejä, miten saat muodikkaat lämpimät sävyt sovellettua sisustukseesi pitkän, kokovalkoisen sisustuskauden jälkeen.Vuonna 2024 ruskea näkyy sisustuksessa monin tavoin. Asiantuntijoiden mukaan maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit korostuvat, ja ruskea on yksi suosituimmista sävyistä. Ruskeaa käytetään yhdessä muiden lämpimien sävyjen, kuten hiekan ja persikan, kanssa luomaan kodikasta ja kutsuvaa tunnelmaa. Lisäksi ruskea yhdistetään usein tummansiniseen.
20075_5038.jpg
Kotimaista, kodikasta lämpöä
Kermansavi on ainoa kotimainen kaakeliuunivalmistaja, joka valmistaa koko uunin kaakeleita myöten itse. Koristekaakelit, hyllyt, reliefit ja syvennykset ovat ammattilaistemme käsityönä tekemiä ja jokaisen uunin kaakelit valmistetaan aina kyseistä tulisijaa varten.Kaikki Kermansaven uunimallit ovat varaavia ja sopivat niin kotiin kuin kesämökille. Niiden hyötysuhde on korkea ja lämmönluovutus tasaisen tehokasta. Silti pinnan lämpötila jää kaksirunkorakenteen ansiosta turvallisen alhaiseksi.
20207_65923.jpg
Kouluttaudu keittiömyyjäksi - uutena tutkinnon mahdollisuus
Keittiömyyjille ei ole suoraan ollut olemassa tutkintoon johtavaa koulutusta. Nyt sellaiseen on mahdollisuus. TTS alkaa kouluttaa keittiömyyjiä ja lokakuussa alkavassa koulutuksessa uutena ulottuvuutena on tähtäin liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittamiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton