• Etusivu
  • Rakentaminen

Joulukuusen vaikea valinta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 07.12.2020
201012_23926.jpg

Joulukuusen hankintatapoja on niin sanotusti lukemattomia...
Kuusen voi hakea omasta, naapurin tai valtion metsästä. Kahden viimeksi mainitun osalla on vielä kaksi mahdollisuutta: luvan kanssa tai ilman. Ja jos valitsee jälkimmäisen, on jälleen kaksi tietä: jäädäkö kiinni vai eikö jäädä.

Ehkä kuitenkin perinteisimmäksi tavaksi -ainakin kaupunkiolosuhteissa- on muodostunut kuusen ostaminen torilta tai marketin tai huoltoaseman pihalta. Ja jälleen ollaan valinnan edessä: kotimainen vai tanskalainen kuusi (vrt. kinkku)? Eräänlainen kestoratkaisuhan on hankkia jenkkityylinen alumiini- tai muovikuusi. Värinkin pääsee silloin itse valitsemaan.

Näin löydät sen oikean; Vertaa ja valitse

201911_61498.jpg

Joulukuusen valinta on sinänsä kuin potentiaalisen vaimoehdokkaan valinta tanssilavan seinustalta. Huomio kiinnittyy ensimmäiseksi kuusen ylväyteen ja sirouteen, se ei saa olla piilossa toisten takana, siinä ei hakuhetkellä saa olla mitään turhaa ylimääräistä kiiltoa, mutta toisaalta on myös pystyttävä näkemään, kuinka se kantaa sen ylle ajatellut koristeet, kruununa tähtönen hiuksilla, korjaan, siis latvalla.

Tärkeä valintakriteeri on myös kuusen ikä.
Se ei saa olla alaikäinen vaan puu parhaassa kasvussaan, neulaset kiiltäen. Ja juuri neulaset onkin tärkeä osa kuusta, neulasten on tuoksuttava raikkaalle, eivätkä ne saa rapistua ajateltuna käyttöaikana.

Asiaa voi tietysti tarkastella myös toisesta näkökulmasta: sulhasen valinnan vaikeudesta. On lähdettävä kuusimetsään kuin naistentansseihin; ajatuksena päitä muita pitempi, uljaana seisova kuusinuorukainen, joka ei ihan pienessä tuulessa huoju eikä heilu vaan jököttää pystyssä kuin maahan jäätynyt rautakanki. Kuusi ei saa valua pihkaa heti ensikosketuksesta ja sen on sovittava sille varattuun jalkaan ja ympäristöön nurisematta.

Sen on hyväksyttävä myös haltijansa mielihalut: käsivarsien, korjaan siis oksien, on jaksettava kantaa tarvittaessa omistajansa lahjaostokset, naava on kammattava järjestykseen, eikä ainakaan jouluna saa hörppiä liikaa elinvoimanestettä...

201911_61503.jpg

Hankitpa joulukuusen sitten millä tavalla vain, on kuusella niin suuri symbolinen arvo onnistuneen joulun kannalta, ettei valintaa ole hyvä tehdä hätiköiden, saati muiden mielipidettä kysymättä.

Onneksi joulukuusen myyjät kertovat nykyään tarkemmin valikoimastaan: myyntikylteissä kerrotaan oitis, onko tarjolla "edullisia", "tuuheita", "komeita", "suomalaisia", "perinteisiä" vaiko peräti "parhaita" kuusia. Näiden vinkkien avulla oman kuusen valinta ei enää olekaan niin vaikeaa.
- vai onko?

Onnea sen oikean kuusen valintaan!

201911_61501.jpg
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Tapettia leikataan tapettipöydällä
Tapetointi
Tapetointiohjeessa käsitellään kuitutapetin eli non-woven-tapetin asentaminen. Tapetin etuna on, että se ei vaadi vettymisaikaa eikä veny kastuessaan. Liisterinä käytetään liimapohjaista erikoisliisteriä, joka telataan suoraan seinään tapettivuodan sijasta.Ennen tapetoinnin aloittamista poistetaan mahdollinen vanha tapetti. Helpoiten työ sujuu käyttämällä valmista tapetinpoistoainetta ja teräslastaa. Tämän jälkeen tarkistetaan alustan tasaisuus. Mahdolliset kolot ja muut epätasaisuudet silotetaan valmistajan ohjeita noudattaen. Kuivumisen jälkeen tasoitetut kohdat hiotaan. Jos seinäpinta on maalattu, hiotaan seinä kokonaan hiontalevyllä tartunnan parantamiseksi. Hiontapöly poistetaan seinästä pehmeällä harjalla. Valmiin tapettipinnan tasavärisyyden varmistamiseksi, on seinä pohjamaalattava tapetin pääsävyn mukaisella sävyllä.Ennen tapetointia, on hyvä poistaa vanha tapetti >>
200611_711.jpg
Tee Se Itse -jääkiekkomaali
Rakentamisen ja remontoinnin yhteydessä jää usein kaikenlaista käyttökelpoista tavaraa ja tarviketta ylimääräiseksi. Ei taida löytyä rakennustyömaata, jossa ei jäisi muutamaa laudanpätkää tähteeksi. Näistä ns. hukkapätkistä voi helposti ja nopeasti valmistaa lätkämaalit pihamaalle tai vaikkapa luistinradalle vietäviksi.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Energiatehokkuuden parantaminen mullistaa rakentamisen
Nollaenergiatalojen kosteusvaurioriskit voidaan hallitaEU edellyttää, että uudisrakentamisessa siirrytään lähes nollaenergiatalojen rakentamiseen vuoden 2021 alusta. Energiatavoitteet saavutetaan ja rakennusten kosteusvaurioriskit vältetään vain, jos suunnittelun ja rakentamisen laatu ovat kunnossa. Energiatehokkaan rakennuksen kustannukset ovat 2 - 7 % korkeammat kuin tavanomaisen rakennuksen.
Kastelli toimittaa myös autotallit ja -katokset
Autotalli helposti ja vaivattomasti avaimet käteen -periaatteella
Voidaan sanoa, että Kastelli on toimittanut jo vuosikymmenien ajan tuhansia omakotitaloja Suomen kamaralla ja vuosien ajan tarjonnut myös autotalliosaamista Kastelli-talon rakentajien käyttöön. Nyt autotallivalikoima on kaikkien saatavilla. Mikä parasta, jokainen malli on Kastellilta totuttuun tapaan, muokattavissa omiin tarpeisiin sopivana pakettina.Valikoimasta löytyy useita valmiita autotalli- ja autokatosratkaisuja, mutta usein malleja kuitenkin räätälöidään vastaamaan asiakkaan toiveita. Asiakas voi toimittaa Kastellille myös omat piirustuksensa, joiden pohjalta rakennus toteutetaan.Kastellin autotallit ja -katokset toimitetaan precut-menetelmällä, jossa runkopuut on katkottu määrämittaan. Rungon kasaaminen on helppoa, mutta Kastelli tarjoaa myös mahdollisuuden käyttää laadukasta asentajaverkostoaan.
20188_54432.jpg
Uudet talomallit toteuttamaan unelmaa omasta kodista
Kastellin talomallisto täydentyy syksyllä 2018 uutuusmalleilla, jotka pohjautuvat markkinajohtajan suosituimpiin talopaketteihin. Uudet talomallit ovat syntyneet räätälöimällä halutuimpia malleja asiakkaiden toiveiden pohjalta. 27.8.-30.9.2018 Kastelli tarjoaa kaikkiin talomalleihinsa hurjia kampanjaetuja, joiden arvo on jopa 10 000 euroa. Nyt jos koskaan kannattaa siis toteuttaa unelma omasta kodista!Tutustu Kastelli-talojen mallistoonTilaa Kastelli-taloesite
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Urakoitsijailmoitukset
Toimenpiteet:Valituille urakoitsijoille ilmoitetaan tarvittaessa urakkapäätöksen teon jälkeen kirjeellä urakoitsijavalinnasta.Vastuuhenkilöt:ProjektipäällikköDokumentit:IlmoituskirjeHyväksyntä:Projektipäällikkö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton