Vallox-ilmanvaihto – Remontoijan ratkaisu

Ilmanvaihdon uusiminen on useassa tapauksessa eniten jokapäiväisen asumisen mukavuutta parantava yksittäinen tekijä vanhassa talossa. Nykyaikaisella Valloxin lämmön talteenotolla varustetulla tulo-/poisto -ilmanvaihdolla varmistetaan saneerattavassa rakennuksessa kaksi keskeistä asiaa: riittävän sisäilman vaihtuvuus ja kosteudenpoisto, jonka puute erityisesti vanhoissa painovoimaiseen ilmanvaihtoon perustuvissa taloissa on vakava uhka niin asukkaiden kuin rakenteiden terveydelle.

Matalaenergia ilmanvaihto soveltuu myös peruskorjaukseen

Matalaenergiataloissa haetaan joustavuutta lämmönlähteiden suhteen. Tällöin niiden lämmönjakojärjestelmänä on vesiperusteinen lämmitysjärjestelmä, joka pientalorakentamisessa toteutetaan valtaosin lattialämmityksenä. Vallox-ilmanvaihtokoneet voidaan kytkeä suoraan lattialämmitykseen. Tämän vuoksi niissä on kehittyneemmät jäätymisenestoratkaisut.Teknisenä innovaationa Valloxin vesipatterimallistossa ovat vakiona suojapellit. Ne estävät sekä ulkoilma- että jäteilmakanavista tulevan kylmän ilman virtaamisen sisään.

Matalaenergia ilmanvaihtokoneilla pieni energiankulutus

Perinteisen talon lämmitysenergiankulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä pyrittäessä pienentämään energian kulutusta.

Lämmön talteenotolla varustetussa tulo- ja poistoilmanvaihdossa sisään tuotava ilma lämmitetään poistettavan ilman lämmöllä. Vallox mataleenergiailmanvaihtokoneissa lämmöntalteenoton tuloilman hyötysuhde on huippuluokkaa, yli 80 prosenttia, mikä ilmenee VTT:n tuotesertifikaateista.

Valloxin kaikissa matalaenergiailmanvaihtokoneissa on sähköä säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet, jotka kuluttavat sähköä puolta vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut.

Blue Sky- ilmanjakojärjestelmä

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdonkanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja lähes olematon kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -putkesta edullisen rakaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen.

Vallox Blue Sky on polyeteenistä valmistettu, tiivis ja hygieeninen (M1- puhtausluokka) ilmanvaihtoputki. Se on helppo puhdistaa jakolaatikon tai venttiilin kautta. Äänet eivät kantaudu kanaviston kautta huoneesta toiseen.

Blue Sky -järjestelmään kuuluu putkiston lisäksi tarvittavat ilman-jakolaatikot, venttiilien liitäntäosat asennustarvikkeineen ja osineen.

Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Se voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, alaslaskettuihin kattoihin, betonivaluun, väliseiniin ja koteloihin.

Maalämpö hyödyksi myös ilmanvaihtoon

Vallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpöä hyödyntävien talojen ilmanvaihtokoneiksi.Näihin erikoismalleihin on valmiiksi asennettu MLV-patteri. Vallox MLV -pattera käytetään ulkoilman esilämmitykseen ja viilennykseen. MLV-patterin avulla voidaan maalämpöputkistossa kiertävään nesteeseen sitoutunutta maan lämpöä hyödyntää talviaikana ilmanvaihdossa. Se tuo talviaikana säästöä energiakuluissa ja vastaavasti kesäaikana viilentää sisä-ilmaatehokkaasti.

Muihin kuin MLV-malleihin voidaan asentaa erillinen MLV-patteri ulkoilmakanavaan koneen ulkopuolelle.
 
Julkaistu
31.8.2010