• Etusivu
  • Talo

Pihan rakentaminen kiinnostaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.05.2010
20105_21826.jpg

Maaliskuussa toteutetun piha-aiheisen pikagallupin vastausten perusteella, vastaajista n. 90 % aikoo tehdä jotain pihalleen tämän tai seuraavan kesän aikana. Heistä lähes puolet aikoo rakentaa pihakiveyksen tai terassin. Piharakentajista lähes puolet aikoo panostaa pihan valaistukseen. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli kasvava kiinnostus pihan asfaltointiin.

Pihan rakennukset

Suosituimpia rakennuskohteita ovat terassi, aita ja autotalli. Autotallin rakentamista suunnittelee enemmän kuin joka viides rakennushankkeen omaava. Alla kysytyt hankkeet ja prosenttimäärät.

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202211_79998.jpg
Virpin ja Markon stressi talo­projektista helpotti valvonta­kameran avulla
Virpi Mustajärven ja Marko Natusen oman kodin rakentamisen valvonta helpottui, kun Reolink valvontakamera välitti livekuvaa tontilta. Kuva pysyi tarkkana myös hämärässä.
20144_39125.jpg
Talopaketin ostajalle hurjat edut kaupan päälle!
Kastelli on luotettavaKastelli on pitänyt kärkisijaa valtakunnallisissa rakentajatutkimuksissa jo vuodesta 1994 eli 20 vuotta. Kastelli on Suomen ostetuin talomerkki 15 prosentin markkinaosuudella.Jokainen Kastelli-koti rakennetaan alusta loppuun asiakkaan toiveiden ja yksilöllisten tarpeiden pohjalta. Kastelli tarjoaa markkinoiden laajimman malliston, monipuolisimmat tavat omakotitalon rakentamiseen sekä kattavat palvelut rakentamisen ja asumisen ajalle. Asiakkaat arvostavat Kastellin joustavuutta ja monipuolisuutta.Kastellin toiminta on sertifioitu ISO 9001 laatu- ja ISO 14001 –ympäristöstandardien mukaisesti. Vakavaraisuudesta kertoo Kastelli-talot Oy:lle myönnetty AAA-luottoluokitus.Hurjat edut talpaketin ostajalle - Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talostaTilaa veloitukseton Kastelli-talokirja
20153_42590.jpg
Mökki käymässä liian pieneksi ja ahtaaksi?
Vanha mökki - täynnä muistoja vuosikymmenten lomanvietoista ja lämpimistä kesäpäivistä. Mökki usein kokoaakin useamman sukupolven saman katon alle viettämään aikaa yhdessä. Perheen koon kasvaessa tilat käyvät usein pieneksi ja ahtaaksi. Muistojen takia paikasta ei hennoisi luopuakaan. Kuulostaako tutulta?Tällainen tilanne on usealla suomalaisella mökin omistajalla. Suomalaiset ovat mökkikansaa, mistä kertoo jo mökkien ja huviloiden määräkin. Näistä kuitenkin noin 200 000 ei vastaa enää tilojensa tai varustelunsa puolesta omistajiensa tarpeisiin. Mitä siis tehdä?
20211_68313.jpg
Tutkimus: Kotitalousvähennys ei lisää työllisyyttä eikä kitke harmaata taloutta
Budjettiriihessä esillä oleva kotitalousvähennyksen laajentaminen ei ole tutkimusryhmän mukaan järkevä tapa lisätä työllisyyttä.
202210_79661.jpg
Sopiiko maalämpö vanhaan taloon? Katso vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin
Mitä maalämmön hankinta maksaa? Sopiiko maalämpö vanhaan taloon? Entä tarvitaanko viilennykseen erillinen ilmalämpöpumppu? Lue vastaukset kysymyksiin tästä jutusta.
200711_7490.jpg
Mukaan kuntien tonttitarjontaan
Kuntien tonttitarjonta -palvelu on hakupalvelu, jonka kautta Rakentaja.fi-palvelun käyttäjät voivat tutustua kuntien vapaana olevien tonttien tarjontaan.Jos haluat linkittää kuntasi tiedot tai luoda sille esittelyn palveluun, ota yhteyttä puhelimitse (02) 634 6400.Laajempi esittely kunnasta on maksullinen.Rakentaja.fi on rakentamisen johtava tiedonvälittäjä. Kuntien tonttitarjonta-palvelussa "tonttimessut" ovat avoinna läpi vuoden ja ympäri vuorokauden. Kävijöitä virtuaalimessuilla riittää, sillä Rakentaja.fi-palveluita käyttävät lähes kaikki pientalon rakentajat ja rakentajaksi aikovat. Rakentaja.fi-palvelun jäseneksi on liittynyt jo yli 280 000 rakentajaperhettä ja lisää jäseniä palveluun liittyy noin 250 kappaletta joka päivä. Käyttäjät hakevat sivustolta aktiivisesti tietoa; Rakentaja.fi-palveluita käytetään yhteensä noin 800 000 kertaa kuukaudessa.Katso malli kunnan linkityksestäKatso malli laajemmasta esittelystä

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton