• Etusivu
  • Talo

Poraukset Tom Allenilta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 09.04.2010
20104_21181.jpg

Porakaivo

Lämpö, joka on varastoitunut kallioperään, otetaan talteen porakaivosta. Porakaivon etuna on, ettei se käytä niin suurta maa-pinta-alaa kuin maahan sijoitetut putket. Lämmönkeruuneste kiertää porakaivoon lasketuissa keruuputkistossa lämpöpumpun voimalla.

Porattavan kohteen ympäristö on tärkeää ja poraus pyritään aina suorittamaan ympäristöä säästäen. Porauspölynkeräyksessä käytetään erityistä keräyspussia, johon kaikki poratessa syntynyt pöly kerätään. Myös porauskalusto kuljetetaan porauspaikalle siten, että kohteen ympäristö siitä mahdollisimman vähän kärsii.

Talousvesikaivot

Ammattitaitoisesti porattu ja oikein asennettu porakaivo on ikuinen. Porakaivosta saat korkealaatuista vettä niin omakotitaloihin, kesämökkeihin kuin maatiloille tai teollisuuteenkin.

Lisätietoa kaivoista...

Porakaivo avaimet käteen -pakettina

Porakaivo porataan ja asennetaan avaimet käteen -pakettina. Hallitsemme kaivonporausprojektin alusta loppuun ja voimme vastata asennusprojektin jokaisen vaiheen laadusta suoraan asiakkaalle. Porausprojektit toteutetaan omalla kalustollamme.

Porausprojekti lähtee aina liikkeelle kohteen geologisten olosuhteiden selvittämisestä. Tämän jälkeen valitsemme kaivolle sijainnin. Porakaivo mitoitetaan aina vastaamaan käyttäjänsä yksilöllisiä tarpeita.

20104_21182.jpg

Porakaivon asennussopimus

Ennen jokaista kaivonporausprojektiamme, asiakas saa meiltä kirjallisen tarjouksen pitävine ja yksityiskohtaisine hinta-arvioineen sekä takuuehtoineen. Porakaivon valmistuttua saatte kirjallisen porausraportin, josta ilmenee porakaivonne yksityiskohdat.

Lisätietoa kaivoista...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20083_9834.jpg
Ilmanvaihtokoneita suoralla kytkennällä lattialämmitykseen
Vesikiertoinen lattialämmitys on yleisin lämmönjakotapa Suomessa. Sen valitsee lähes 60 prosenttia pientalorakentajista. Matalalämpöisen veden käyttö lämmönjaossa ja lämmön tehokas kohdistuminen sekä tasainen jakautuminen tekevät siitä miellyttävän ratkaisun, joka soveltuu hyvin myös maalämpötaloissa käytettäväksi. Myös ilmanvaihto voidaan oikeanlaisella ilmanvaihtokoneella kytkeä suoraan lattialämmitykseen, jolloin tuloilma jälkilämmitetään lattialämmityksestä otettavalla lämmöllä.
20169_47385.jpg
Kaunis, kestävä ja tuulettuva julkisivurappaus
Sekä uusiin että vanhoihin puutaloihin soveltuva näyttävän näköinen ja lähes huoltovapaa SerpoVent-levyrappaus nosti Rauman keskustassa sijaitsevan puujulkisivultaan kuluneen rintamamiestalon uuteen kukoistukseen.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Kattovillat homeessa, onko myyjällä vastuuta?
Kysymys:Mökin keittiöremontin yhteydessä avasimme muutaman paneelin verran keittiön sisäkattoa. Paneelin alta paljastui muovi ja sen jälkeen villat jotka olivat ihan mustanharmaat ja haju oli omituinen. Mökkiä ostaessamme oli papereissakin maininta piipun sauman vuotamisesta, joka oli korjattu myyjän toimesta. Jos hometta on enemmänkin, niin onko myyjä vielä vastuussa asiasta? Voimmeko vaatia korvauksia tulevasta kattoremontista? Mökkikaupat on tehty kaksi vuotta sitten.
202111_73758.jpg
20 vuotta vanhan ilmanvaihtokoneen uusiminen - miksi ja miten se tehtiin?
Nykyisin lähes kaikki asuinrakennukset varustetaan lämmöntalteenottavalla koneellisella tulo- ja poistoilmanvaihdolla. Tämä rakennustapa alkoi yleistyä 1990-luvulla, kunnes 2000-luvun alussa siitä tuli käytännössä pakollinen uudisrakentamisessa. Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone on edelleenkin paras tapa varmistaa terveellinen, toimiva ja energiaa säästävä ilmanvaihto. Mutta miksi moniin asuntoihin sitten vaihdetaan uusia ilmanvaihtokoneita vanhojen tilalle?
20183_52247.jpg
Lapsiturvallisessa kodissa on liukuovet
Harva tulee ajatelleeksi, että heiluvat ovet ja kompasteluun houkuttelevat kynnykset saattavat tehdä kodista lapsille tai vanhuksille turvattoman paikan. Ongelman saa ratkaistua helposti vaihtamalla tavalliset ovet Liunen liukuoviin, jotka avattaessa liukuvat seinän sisään. Niiden kanssa ei tarvita kynnyksiä, joten liikkuminen kotona sujuu esteettömästi.Liukuovet voidaan asentaa sekä kodin rakentamisen että remontoinnin yhteydessä. Kaikkiin huoneisiin, myös saunaan ja kosteisiin tiloihin, löytyy omat ovivaihtoehtonsa. Liukuovet avartavat kodin pohjaratkaisua ja tarjoavat joustavuutta ja muunneltavuutta. Jos oviaukko halutaan myöhemmin avata kokonaan, ovilevy voidaan purkaa pois yhtä helposti kuin se on asennettukin.
53_P_82085.jpg
Mistä rakentaminen koostuu?
Vastaus on kyllä. Kaikista näistä muodostuu hyvä paketti, joka rakentamisen toteuttajan pitää hallita.Teorian ja käytännön kautta saatu oppi sekä tarpeelliset lisäkoulutukset kaikki yhdessä, ovat mahtava ase laadullisesti paremman rakentamisen toteuttamiseen. Jatkuvasti muuttuvat olosuhteet säiden, rakentamismääräysten, verotuksen ja ammattitaitoisten rakentajien kohdalta, luovat hyvin haasteellisen ympäristön, jossa noita aseita on käytettävä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton