• Etusivu
  • LVI

AKVAir Smart - Lämpöä ja tyyliä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kaukora Oy
Julkaistu 18.02.2010
20102_20477.jpg

AKVAir Smart

AKVAir Smart on lämminvesivaraaja (lämmitys + käyttövesi), joka voidaan asentaa edustavaankin tilaan. Varaaja ei tarvitse erillistä teknistä tilaa vaan se voidaan asentaa esimerkiksi kodinhoitohuoneeseen. Varaajan mitat on sovitettu eurooppalaisen standardin mukaisiksi.

AKVAir Smartin tekniset ominaisuudet

Vakiovarusteet
- käyttöveden syöttösekoitusventtiili
- nelitieventtiili
- tyhjennysventtiili
- kiinnittimet erilliselle etupaneelille
- punainen oven värilista

Lisävarusteet
- sähkövastus 4,5 kW tai 7,5kW
- Laddomat 21-60 latauspumppu
- Laddomat 11-30 latauspumppu
- CBJ lämmönsäätölaite
- ERA lämmönsäätölaite
- Kuumakaasukierukka aurinkokierukan sijaan
- Smart 500 aurinko ja kuumakaasu samassa varaajassa
- Oven värilista saatavilla seuraavin värein:
• Valkoinen
• Grafiitin harmaa

Yhteet
1. Lämmönlähde tulo
2. Lämmönlähde meno
3. Sähkövastus (lisävaruste)
4. Käyttöveden syöttösekoitusventtiili
5. Aurinkokierukka
6. Lämmitysverkosto paluu
7. Lämmitysverkosto meno
8. Ilmaus
Pohjassa:
9. Tyhjennys / Vapaakierron paluu kattilaan

AKVAir Smart 240 on tilavuudeltaaan 240 l, kooltaan 600mm x 600 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli. AKVAir Smart 500:n tilavuus on 500 l, koko 750 mm x 750 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli.
AKVAir Smart 240 on tilavuudeltaaan 240 l, kooltaan 600mm x 600 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli. AKVAir Smart 500:n tilavuus on 500 l, koko 750 mm x 750 mm + 75 mm irrotettava etupaneeli.
Varaajan energia saadaan auringosta. Lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde.
Varaajan energia saadaan auringosta. Lisäksi tarvitaan kattila tai joku muu lämmönlähde.
Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.
Energian siirto varaajaan kuumakaasukierukan avulla.
Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan.
Ilmavesilämpöpumpun kytkentä varaajaan.
Kaukora Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lämminvesivaraaja, josta lähtee putkia
Akvaterm-varaajat
Lämmön varaaminen veteen on käytännöllinen ja helppo tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajalla täydennettyä vesikeskuslämmitystä voidaan pitää hyvänä ja toimivana ratkaisuna sekä nyt että myös pitkälle tulevaisuuteen, koska se on energian lähteestä riippumaton.
20074_4346.jpg
Akvaterm-lämmönvaraaja
Ketju on yhtä vahva kuin…Sanonta pätee hyvin lämmityskattila-asennukseen. Usein mielenkiinto kohdistuu vain itse kattilaan. Vähintään yhtä tärkeää on ammattimainen asennustyö. Uuden kattilan ja varaajan osto on kuin naimisiinmeno, ei siis mikään pikku juttu.Kattilan luvataan toimivan noin 20-25 vuotta. Yhtä tärkeää on sen optimaalinen toiminta koko elinkaarellaan. Oikealla tavalla toimivat latauspumppu, shunttiautomatiikka, pumput, venttiilit, putkimitoitukset sekä asennustavat muodostavat toimivan kokonaisuuden. Siksi ketjun kaikkien lenkkien on oltava yhtä vahvoja. Kaukora Oy tuo maahan kaikkia näitä tuotteita, joten pakettihankintana voit olla varma ketjun kestävyydestä.Lisätietoa lämmönvaraajista
20083_9758.jpg
Lämmön varaaminen
Lämmön varaaminen veteen on helppo ja käytännöllinen tapa varastoida lämpöä. Lämminvesivaraajia käytetään lisäämään asumismukavuutta, parantamaan energialähteen palamistulosta ja mahdollistamaan valmiuden myös tulevaisuudessa erilaisille energia- ja laitevaihtoehdoille.
20088_12659.jpg
Tahrat pois Askon ohjein
TahranpoistoTahrat kannattaa poistaa välittömästi, jotta ne eivät pinty. Kauan ollut tahra hankautuu aina vain syvemmälle kuituun ja se on vaikea saada kokonaan pois.Tahranpoistoaineen vaikutusta kannattaa kokeilla ensin huomaamattomaan kohtaan. Poistettaessa käsitellään vain itse tahra. Kiinteä lika irrotetaan varovasti kaapimalla esimerkiksi lusikalla. Kosteus imeytetään talouspaperiin.Tahrat liotetaan, ei hangata. Tahraa poistettaessa työskennellään sekä tahraa kohden, että sieltä pois päin, ettei kankaalle jää rengasta. Vettä tai tahranpoistoainetta kannattaa käyttää säästeliäästi, koska alla oleva materiaali voi vahingoittua tai värjätä päällisen. Turvallisinta, jos se on mahdollista, olisi tahranpoiston jälkeen pestä koko tuote joko painehuuhtelukoneella tai höyrypesurilla.Jos vaihdetaan tahranpoistoainetta, annetaan edellisen kuivua. Pienemmillä pinnoilla olevan kevyen lian voi poistaa pehmeällä, puhtaalla ja värittömällä pyyhekumilla. Tahrat on helpompi poistaa, jos verhoilumateriaalin käsittelee ennen käyttöä ja pesun jälkeen tekstiilipinnan suoja-aineella.Aine estää tekstiilipinnan likaantumista ja tahran imeytymistä tekstiiliin.
20185_52971.jpg
Kerrostalon julkisivu remontoitiin
Peltosaaren asuinalue Riihimäellä on malliesimerkki korjausrakentamisesta, jossa yhdistettiin uusi edustava ilme ja energiatehokkuus. Rakennusten julkisivut uusittiin kokonaan ja samalla päivitettiin myös lämmöneristys. Myös parvekkeet vaihdettiin suurempiin. Ero alueen vanhojen ja jo uudistettujen rakennusten välillä on melkoinen.Peltosaaren uudistamisen taustalla on Riihimäen kaupunki, jonka tavoitteena on lisätä alueen vetovoimaisuutta ja arvostusta. Peltosaari on mukana myös Tekesin Ekotehokkaasti uudistuva yhdyskunta (EcoDrive) -hankkeessa.
Vallox 125 MV
Ilmanvaihto uusiksi osana omakotitalon energiaremonttia
Mika Airaksela teki kesällä 2021 omakotitaloonsa lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon remontin, sillä talo kulutti energiaa lämmitykseen enemmän kuin mitä oli tarpeen. Vanha poistoilmalämpöpumppu oli tullut käyttöikänsä loppuun ja lisäksi se oli alimitoitettu 176 neliöiseen taloon. Etenkin pakkasjaksoilla kone kävi koko ajan ja kulutti sähköä lisätehoksi. Ennen remonttia Airakselan omakotitalo kulutti energiaa taloussähköineen oli noin 24 000–25 000 kWh.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton