• Etusivu
  • LVI

6. Alueella kunnallinen jätevesijärjestelmä tai alueellinen osuuskunta

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25704.jpg

Jos alueella on kunnallinen jätevesijärjestelmä asiat ovat tällöin kunnossa riippumatta siitä, millainen vedenkäyttö kiinteistöllä on. Edellyttäen, että kaikki jätevedet ohjataan kunnalliseen jätevesijärjestelmään. Jos kiinteistö sijaitsee jonkun kunnan viemäriverkoston piirissä on kiinteistöllä velvollisuus liittyä kunnallisen jätevesijärjestelmään. Poikkeusta voidaan kuitenkin hakea, jos kiinteistö on esim. ennen kunnallisen järjestelmän saapumista uudistanut jätevesijärjestelmänsä vaatimusten mukaiseksi tai kiinteistön liittäminen järjestelmään aiheuttaa kohtuuttomasti kustannuksia, esimerkiksi laajamittaisten räjäytystöiden takia.

Osuuskunnalla ei välttämättä aina ole kunnan vahvistamaa jätevesiviemärin toiminta-aluetta, jolloin liittymisvelvollisuutta ei synny. Mahdollinen toiminta-alue ja sen rajaus kannattaa varmistaa aina oman kunnan vesihuoltolaitokselta tai kunnan ympäristöviranomaiselta.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68792.jpg
Raikkaampi sisäilma kotiin - lue LVI-Tohtorin mietteet Wive-venttiilistä
VILPE Wive -korvausilmaventtiilit saavat kehuja LVI-Tohtori Lassi Pirttikoskelta. Pirttikoskella on yli kymmenen vuoden kokemus alalta ja erityisesti vanhempien omakotitalojen LVI-töistä. Hänen yrityksensä LVI-Tohtori tarjoaa LVI-palveluja Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen alueella.Varsinkin tuuletusluukkuun asennettava Wive-venttiili saa kehuja ammattilaiselta.- Tuuletusluukkuun asennettava Wive on todella helppo asentaa. Asiakas voi jopa asentaa sen itse. Katsot vain, että luukku on oikean mallinen ja valitset sopivan paikan porattavalle reiälle. Hyvistä ohjeista saa myös apua, Pirttikoski toteaa.Pirttikoski on asentanut Wive-venttiilin yhteen kohteeseen ja kahdessa muussa kohteessa asukas huolehti itse asennuksesta. Tuotetta on tarvittu 1950–1980-luvun omakotitaloissa, joissa asukkaat olivat huomanneet sisäilman tunkkaisuuden. Muiden LVI-töiden ohessa oli kätevä laittaa korvausilman saanti kuntoon.Helpon asennuksen lisäksi Wive-venttiilissä on hyvä ilmanohjaus, joka vähentää vedon tunnetta.- Venttiili on avoin vain ylhäältä, eli kylmä ilma puhalletaan yläviistoon, jolloin se saadaan sekoittumaan lämpöisen huoneilman kanssa, Pirttikoski kertoo.
20227_79122.jpg
Puuvalmiiden pintojen käsittelystä: Ikkunat, ovet, pergolat sekä aidat
Ulko-ovet, ikkunanpuitteet pergolat ja aidat ovat jatkuvasti alttiina luonnon elementeille: sade, aurinko, lumi ja UV-säteily. Alttiita turhan aikaiselle rapistumiselle ovat erityisesti etelän puoleiset ovet ja ikkunat sekä talot, joissa räystäät ovet erityisen lyhyet, kuten nykyään on muodikasta. Aidat ja kattamattomat pergolat taas ottavat vastaan kaikki sateet ja lumituiskut. Suojaa siis nämä pinnat hyvin.
20223_77567.jpg
Työvaatteet parantavat myös työn tehokkuutta ja turvallisuutta
Laadukkaat ja toimivat työvaatteet ovat tärkeässä roolissa työmailla, sillä mukavuuden lisäksi ne parantavat työn tehokkuutta ja turvallisuutta - tarvitset vaatteita sitten kotona nikkaroidessa tai työmaakäyttöön.
20099_18824.jpg
Tiilestä muuratut tulisijat
Muuratuista tulisijoista on kertynyt hyviä kokemuksia jo vuosisatojen ajalta. Kun niihin yhdistetään tiilien ja laastien kehitystyö, ei tiilestä muurattujen tulisijojen suuri suosio tule yllätyksenä. Tiilestä muuratun tulisijan valintaan on monta hyvää syytä.
20232_80789.jpg
Led-valaisimet ovat monipuolisia sisustuselementtejä
Led-valaisimet ovat monipuolisia sisustuselementtejä, joilla voidaan tehokkaasti rytmittää tilan muotoja tai tuoda esiin sisustuksen värejä ja materiaaleja. Valaistuksen suunnittelu on tärkeää onnistuneessa sisustuksessakin, koska sillä tehdään kodin tunnelma ja toiminnallisuus. Kiinteillä led-valaisimilla on paikkansa monissa kodin tiloissa, kuten käytävillä, olohuoneessa tai portaikossa.
pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Älä anna kääntyvän oven viedä kotisi neliöitä
Älä anna kääntyvän oven viedä kotisi neliöitä, vaan käytä tila hyödyksi. Nostat samalla kotisi arvoa tyylikkäillä ja hyvin valituilla materiaaleilla, kuten kotimaisilla Liunen väliovilla. Liunen seinän sisään liukuvat väliovet sopivat kodin kaikkiin huoneisiin, myös kosteisiin tiloihin. Tutustu upeaan Liunen liukuovi- ja vedinmallistoon osoitteessa www.liune.fi ja löydä kotiisi sopiva vaihtoehto.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton