• Etusivu
  • Rakentaminen

Tarjouspyynnöt lähteneet, vielä voit ilmoittautua jälkijunaan!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.04.2009
20094_16424.jpg

Energiavahtipalvelun ostoyhteenliittymä toteutetaan otollisen markkinatilanteen takia ripeässä aikataulussa, tarjouspyynnöt lähtivät liikkeelle 22.4. kello 14:00 yhteensä 26:lle eri sähköyhtiölle. Tarjousaikaa on vain viikko ja voittanut tarjous julkaistaan osallistujille ensi keskiviikkona 29.4. jonka jälkeen jokainen osallistunut päättää erikseen hyväksyykö tarjouksen vai ei. Tarjous on voimassa vain keskiviikkoon 13.5. asti joten jokaisen osallistuneen kannattaa olla ajoissa liikkeellä jotta tarjous ei vahingossa mene ohi.

Mikäli et vielä ole liittynyt mukaan joukkoon on sinulla vielä mahdollisuus osallistua. Mikäli voittanut yhtiö rajaa tarjouksensa kattamaan vain tarjouspyynnössä esitettyä kuluttajamäärää otetaan nyt määräajan (22.4. kello 14:00) jälkeen liittyneitä mukaan sitä mukaa kun joku tarjouspyynnössä mukana olleista ilmoittaa ettei hyväksy tarjousta.

Tule mukaan ostoyhteenliittymään:

Ostoyhteenliittymään ilmoittautuneilta kerätään seuraavat tiedot:

a) asunnon/työpaikan/kesämökin sulakekoko
b) nykyinen sähkönkulutus vuositasolla (aikatariffissa jaoteltuna eri kulutusmaksujen voimassaoloaikojen mukaan)
c) tämänhetkinen tariffitaso ja
d) nykyinen energian myyjä
e) sekä paikallinen sähköyhtiö joka vastaa sähkön siirrosta

Nämä yllämainitut tiedot kerätään ilmoittautumisen yhteydessä. Tarjouspyyntöön voit siis liittää myös useampia kulutuspisteitä. Tietojen täyttöä helpottaa, mikäli otat viereesi viimeisen sähkölaskun.

Tarkista myös että sopimuksesi on joko toistaiseksi voimassa oleva tai että se päättyy viimeistään heinäkuun 2009 aikana, sillä sen jälkeen päättyviä sopimuksia ei voida määräaikaisuutensa vuoksi vaihtaa.

Tarjouspyynnön tekeminen, tarjousten arviointi ja päätöksenteko

Tarjouspyynnöt lähtivät siis jo liikkeelle, mutta liittymisiä otetaan vastaan edelleen sillä tarjouspyynnössä esitetty määrä täsmennetään yhtiöille vielä maanantaina 27.4. kello 12:00 jonka jälkeen tilanne lukitaan. Tarjousten saamisen jälkeen teemme jäsenten puolesta tarjousvertailun ja esityksensä siitä, mikä tarjous on edullisin. Vasta tämän jälkeen jokainen jäsen tekee oman päätöksensä hyväksyä tai hylätä tarjous.

Liittyessäsi nyt mukaan tarjouspyyntövaiheeseen et siis vielä sitoudu mihinkään.
Lopullisen päätöksen sähköyhtiön vaihdosta teet tarjouksen saatuasi, eli 29.4.2009 jälkeen mutta HUOM! ENNEN 13.5.2009, jolloin sähköyhtiöiltä saatu tarjousaika päättyy. Huomioi että sähköyhtiöiden tarjousaika on siis voimassa vain kaksi viikkoa!

Tule mukaan ostoyhteenliittymään:

Olen Rakentaja.fi-jäsen, liity ostoyhteenliittymään mukaan tästä

En ole Rakentaja.fi-jäsen, liity ostoyhteenliittymään mukaan tästä

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Vallox koneellinen ilmanvaihto
Vallox osaa ilmanvaihdon
Suomalainen pientalorakentaminen on muuttumassa matalaenergiarakentamiseksi. Matalaenergiatalo käyttää energiaa noin puolet vähemmän kuin nykyiset keskimääräiset omakotitalot. Matalaenergiataloa ei voi rakentaa ilman tehokasta ilmanvaihtoa, jolla varmistetaan taloon viihtyisä ja terveellinen sisäilma. Matalaenergiatalossa on tehokas lämmöneritys. Seinät, katto ja lattia on kaikki eristetty nykyistä tehokkaammin. Kaikki ovet ja ikkunat ovat eristävyydeltään nykyistä paremmat. Talosta tulee tiivis, se ei hukkaa lämpöä. Siksi toinen matalaenergiatalon tunnusmerkki on tehokas ja myös energiatehokas ilmanvaihto.
20235_81601.jpg
Siistit ja helppohoitoiset sokkelinvierustat
Sokkelinvierustat saat siisteiksi ja helppohoitoisiksi kiveyksillä. Kun teet pohjatyöt huolella, rikkakasvit eivät pääse kasvamaan eivätkä sadevedet ohjautumaan talonvierustoille. Ruduksen valikoimasta löydät pihapiiriisi ja taloosi sopivat kivet; malleja, muotoja ja ladontavaihtoehtoja löytyy jokaiseen makuun. Valitse sopivin betonisista pihakivistä tai luonnonkivistä!
202211_80093.jpg
Miten luodaan kotiini tilaa ja viihtyvyyttä?
Kodin pohjakuvaa suunniteltaessa lisätilaa saadaan vaihtamalla kääntyvät väliovet seinän sisään liukuviksi oviksi. Olet varmasti huomannut asuntomessuilla kiertäessäsi, että esittelytaloissa kääntyvät ovet on nostettu pois paikoiltaan koska ne ovat tiellä ja vievät tilaa.Kodin pohjakuvan suunnittelu Liunella on helppoa, koska ovien kätisyyksiä ei tarvitse miettiä, ja tilan käyttö on vapaata. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä ovien paikat ja seinien paksuudet samalla valmiiksi. Kun ovi on valittu, valitaan oven kulkuaukon leveys kohteen tilan ja käyttötarkoituksen mukaan.
20115_25704.jpg
6. Alueella kunnallinen jätevesijärjestelmä tai alueellinen osuuskunta
Jos alueella on kunnallinen jätevesijärjestelmä asiat ovat tällöin kunnossa riippumatta siitä, millainen vedenkäyttö kiinteistöllä on. Edellyttäen, että kaikki jätevedet ohjataan kunnalliseen jätevesijärjestelmään. Jos kiinteistö sijaitsee jonkun kunnan viemäriverkoston piirissä on kiinteistöllä velvollisuus liittyä kunnallisen jätevesijärjestelmään. Poikkeusta voidaan kuitenkin hakea, jos kiinteistö on esim. ennen kunnallisen järjestelmän saapumista uudistanut jätevesijärjestelmänsä vaatimusten mukaiseksi tai kiinteistön liittäminen järjestelmään aiheuttaa kohtuuttomasti kustannuksia, esimerkiksi laajamittaisten räjäytystöiden takia.Osuuskunnalla ei välttämättä aina ole kunnan vahvistamaa jätevesiviemärin toiminta-aluetta, jolloin liittymisvelvollisuutta ei synny. Mahdollinen toiminta-alue ja sen rajaus kannattaa varmistaa aina oman kunnan vesihuoltolaitokselta tai kunnan ympäristöviranomaiselta.
202211_80360.jpg
Halvimpia sähkötunteja hyödyntäen lämpöpumppu maksimoi energiansäästön
Kun käytössä on pörssisähköohjaus, NIBE-lämpöpumpun toimintaa painotetaan niihin vuorokaudenaikoihin, jolloin sähkön hinta on halvimmillaan. Smart Price Adaption -pörssisähköohjaus on NIBE lämpöpumppujen toiminto, joka löytyy vakiona lähes kaikista uusista lämpöpumpuista.
Tulikivi Karelia-malliston Saramo Classic pinnalla
Rauhoittava ruutuaika – lempeä ja lämpöinen takkatuli
Tuli on aina merkinnyt elämää. Sen lämmössä on laitettu ruokaa, siinä on lämmitelty ja kuunneltu vanhempien ihmisten viisauksia ja tarinoita elämästä. Tulen äärellä istuessa kiire katoaa ja ajatukset keskittyvät vain hetkeen eivätkä mieti tulevaa.Nykypäivän ihminen voi sytyttää tulen takkaan, istua sen äärellä ja nauttia takkatulen ruutuajasta kuten menneiden aikojen ihmiset nuotiostaan. Sama rauhoittumisen tunne ja keskittyminen hetkeen ovat yhä läsnä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton