• Etusivu
  • Talo

Tunto Struktuuripinnoitteet ja Taika Helmiäismaalit ja -lasyyrit

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.04.2009
20094_16143.jpg

Tunto Hieno, struktuuripinnoite

Tunnolla värin kolmas ulottuvuus

Kun suunnittelet yksilöllistä efektipintaa sisäseiniin, voit nyt vapaasti yhdistellä värejä ja erilaisia pintarakenteita. Tikkurilan Tunto-struktuuripinnoite tuo väriin kolmannen ulottuvuuden. Tuotesarjassa on kaksi karkeutta, Tunto Hieno ja Tunto Karhea. Erilaisilla työvälineillä hienosta Tunto-pinnoitteesta saadaan aikaan mitä monipuolisimpia pinnan muotoja. Karhea Tunto-pinnoite taas antaa karhean kivimäisen ulkonäön ja tunnun.

Lisätietoa sisämaalauksesta...

Tunto Hieno, struktuuripinnoite

Sopii uusille ja ennen maalatuille betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnoille, joille halutaan kuvioitu pinnoite. Tunto Hieno on kevyttä levittää myös kattoihin. Pinnoitetta voidaan levittää telalla ja kuvioida esim. siveltimellä, tapettilastalla, jäykällä harjalla tai kuviointitelalla.

Tunto Karhea, struktuuripinnoite
Tunto Karhea, struktuuripinnoite

Tunto Karhea, struktuuripinnoite

Sopii uusille ja ennen maalatuille betoni-, rappaus-, tiili-, puukuitulevy-, kipsilevy- ja lastulevypinnoille. Tunto Karheaa voi levittää myös kattoihin. Pinnoite levitetään teräsliipillä tai ruiskutetaan laastipumpulla tai suppiloruiskulla. Pinta viimeistellään Tikkurilan muovihiertimellä.

Värejä molempiin Tunto tuotteisiin löydät Tunto Struktuuripinnoitteiden värikartasta.

Taika luo tuhat ja yksi tunnelmaa

Tikkurilan Taika-tuotteiden avulla saat helposti aikaan näyttäviä muutoksia kodissasi, haluatpa sitten makuuhuoneeseesi eksoottisen idän hehkua tai sulostuttaa kotiasi pienillä, hohdokkailla muutoksilla. Kokeile esimerkiksi himmeän seinäpinnan ja kimmeltävän kuvion kontrastia. Taikatuotteet sopivat mainiosti myös Tunto Hienon päälle ja koristemaalaukseen.

Älä epäröi ryhtyä tuumasta toimeen - Taika-tuotteet ovat vesiohenteisia ja käytössä riittoisia. Inspiroidu taikomaan jäljittelemätön tunnelma omaan kotiisi. Taika tekee tavanomaisesta taianomaista.

Sävytettävät Taika Helmiäismaalit
Sävytettävät Taika Helmiäismaalit

Sävytettävät Taika Helmiäismaalit ovat peittäviä, täyteläisiä, metallinhohtoisia maaleja, jotka tekevät kodistasi taideteoksen. Metallinhohto eri sävyissään taikoo arkisista esineistäkin esiin niiden piilossa olleen, aatelisemman olemuksen. Taika Helmiäismaalit soveltuvat niin huonekalujen kuin seinäpintojen käsittelyyn.

Sävytettävät Taika Helmiäislasyyrit
Sävytettävät Taika Helmiäislasyyrit

Sävytettävät Taika Helmiäislasyyrit ovat kuultavia, autereisen keveitä lasyyreja. Niiden avulla luot kotiisi hetkessä herkkiä seinäpintoja ja hienostuneita yksityiskohtia, jotka elävät valaistuksen ja katseen suunnan mukaan. Koska helmiäislasyyrit ovat läpikuultavia, pohjan väri vaikuttaa aina lopputulokseen. Tasaisimman pinnan saat, kun pohjaväri on mahdollisimman lähellä lasyyrin väriä.

Ilmavaa eleganssia, teippiraidat

Valon läsnäolo tuo esiin herkän ja vähäeleisen efektin, jonka kontrastit muuttuvat vuorokaudenaikojen mukaan.
Valon läsnäolo tuo esiin herkän ja vähäeleisen efektin, jonka kontrastit muuttuvat vuorokaudenaikojen mukaan.
20094_16148.jpg

Työohje
1. Maalaa seinä valkoisella Jokerilla.
2. Levitä kuivuneelle pinnalle erilevyisiä maalarinteippejä ristiin rastiin.
3. Levitä valkoinen Tunto Hieno lyhytnukkaisella telalla tasaisesti koko pinnan yli.
4. Poista teipit, kun pinnoite on vielä märkää.

Ripaus ylellisyyttä

Rappausta muistuttavaa struktuuripintaa helmiäisellä viimeisteltynä, vastakohtana silkin ja nahan sileyttä.
Rappausta muistuttavaa struktuuripintaa helmiäisellä viimeisteltynä, vastakohtana silkin ja nahan sileyttä.
Tunto Hieno J493 Topaasi, Taika Helmiäislasyyri 2082 Larissa
Tunto Hieno J493 Topaasi, Taika Helmiäislasyyri 2082 Larissa

Tapettilastalevitys

Työohje
1. Maalaa seinä Harmony Sisustusmaalilla.
2. Levitä Tunto Hieno paksusti pitkänukkaisella telalla noin 1m²:n alue kerrallaan.
3. Kuvioi pinta muovisella tapettilastalla pehmeästi ristiin rastiin sivellen, niin että pintaan jää selkeä struktuuri.
4. Telaa Taika Helmiäislasyyri kuivuneelle pinnalle.

Lisätietoa sisämaalauksesta...

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79153.jpg
Milloin betoni on tarpeeksi kuivaa? Asiantuntija vastaa
Kylpyhuoneen laatat pullistuvat yhtäkkiä ulos neljäntoista vuoden asumisen jälkeen. Remonttimies laatoittaa osan seinästä uudelleen ja vakuuttaa, ettei naapurin vastaisessa seinässä ole kosteutta. Laattojen pullistuminen liittyykin betonin kuivumiseen – vielä vuosien jälkeen. Betoni kuivuu varsin hitaasti, eikä kuivuminen lopu siihen, kun betoni pinnoitetaan. Laatat pullistuivat, koska betoni oli hitaasti kuivunut laatoituksen alla ja samalla se oli kutistunut. Tiukasti betoniin kiinnitetyt laatat eivät enää mahtuneet tilaansa.
202110_73382.jpg
Kotitalousvähen­nys kannustaa lämmitys­remontteihin
Lämmitysremontti on ajankohtainen monissa vanhemmissa taloissa, ja uusiutuvien energiamuotojen lämmitysremontin tekijöille on tarjolla nykyään erilaisia tukia, joilla remontin kustannuksista saadaan katettua iso osa. Esimerkiksi öljylämmityksestä luopujalle on tarjolla korotettu kotitalousvähennys tai ELY-tuki maalämpöpumpun tai ilma-vesilämpöpumpun hankkijalle.
20239_83151.jpg
Syksyn sävyjä ja takan lämmön lumoa
Syksy on saapunut, illat viilenevät ja luonto maalaa värikkäitä sävyjä maisemaan. Samalla kun luonto valmistautuu talveen, on sinun aikasi miettiä kodin lämpöä, sähkön säästöä ja tunnelman luomista.Tulikivi on yli 40 vuoden ajan tuonut innovaatioita ja edelläkävijyyttä tulisijamarkkinoille. Tulikiven missio on jatkaa ekologisempien ja energiatehokkaampien ratkaisujen kehittämistä kotiisi. Studioiden syysedut ovat voimassa kuun loppuun, ja ammattitaitoiset myyjät ovat valmiita ohjaamaan sinua kohti lämpimämpää kotia.
20202_62791.jpg
Säästä lämmityskuluissa - panosta lämmöneristykseen
Maaliskuussa 2020 ISOVER lanseerasi täysin uuden kevyiden rakennuseristeiden valikoiman. Tuotekehittelyyn otettiin mukaan asentajia sekä hyödynnettiin heidän käyttökokemustaan eristeistä ja niiden toimivuudesta.Tässä esittelyssä ISOVER PREMIUM 33:
20213_69070.jpg
Rapatun julkisivun tarkastus ja korjaus
Vanha rappaus julkisivussa saattaa vaatia korjausta. Mitä silloin pitää tehdä? Pitääkö koko rappaus uusia vai voiko rappausta paikata? Entä miten onnistuu huoltomaalaus tai -pinnoitus?
20093_15468.jpg
Fenestran ulko-ovet
Fenestran ovimallisto tarjoaa remontoijille ja rakentajille rohkeita, persoonallisia ja käytännöllisiä ratkaisuja. Fenestra valmistaa ovet korjausrakentajien tarpeisiin myös määrämittaisina. Määrämittaisen oven asentaminen vanhaan oviaukkoon on helppoa ja nopeaa. Valitse kotiisi sopiva malli laajasta valikoimastamme. Fenestran ovikatalogissa on mainittu kunkin ovityypin minimi- ja maksimikoko.Ovet toimitetaan noin 4-5 viikon kuluessa, myös värilliset ja erikoismittaiset mallit. Asennus- ja hoito-ohjeet saat tilaamiesi ovien mukana. Ikkunoiden uusimisen yhteydessä on mahdollista tilata Fenestralta myös ovien asennuspalvelu. Muistathan, että voit hyödyntää kotitalousvähennyksenä jopa 6000 euroa asennustyöstä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton