• Etusivu
  • Rakentaminen

Öljysäiliön poisto on luvanvaraista

Rakentajan toimitus
Julkaistu 06.02.2009
20092_14950.jpg

Verstaan päähän raivattiin tila uudelle säiliöille.

Perhe on asunut nykyisessä, vuonna 1947 rakennetussa puurunkoisessa omakotitalossaan vuodesta 2000 lähtien. Vanha öljysäiliö palveli perhettä hyvin nuo kahdeksan vuotta. Päätöstä siirtyä uuteen, maanpäälliseen, sisätiloihin asennettavaan säiliöön vauhdittivat lehdistä luetut uutiset maaperään vuotaneista öljysäiliöistä. Alkuperäisestä öljylämmityslaitteistosta jätettiinkin vaihtamatta ainoastaan maanalainen, 5000 litran, öljysäiliö.

Kohteen pannuhuone sijaitsee tilavassa tiilirakenteisessa ulkorakennuksessa, josta löytyi sopiva sijoituspaikka uudelle öljysäiliölle. Säiliö varastaisi tilaa noin 4 m2 verstashuoneen perältä, ei siis kovinkaan paljon. Kaksi säiliötä ympäröivistä seinistä on valmiiksi kivirakenteisia. Kaksi uutta, muusta tilasta eristävää seinää rakennetaan kaksinkertaisesta kipsilevystä, joiden saumat asetetaan limittäin toisiinsa nähden. Tarvittavat määräykset ja työohjeet saadaan aina paikalliselta paloviranomaiselta.

Öljyn vuosittainen tarve on suuri

Ulkoisiin mittoihin ja teknisiin tietoihin tutustumisen jälkeen kohteeseen päätettiin hankkia Motoralin valmistamat Motoplast -säiliöt. Kaksi toisiinsa kytkettyä 2000 litran polyeteenisäiliötä valuma-altaineen veivät lopulta odotettua pienemmän tilan.

Asuinrakennus ja ulkorakennus ovat suuret. Siksi myös vuotuinen lämmitysöljyn tarve on yli 4000 litraa. Öljyn määrästä ¾ on haukannut talven kylmyys. Jo ensimmäinen uudistuksen jälkeinen vuosi osoitti dramaattista, lähes 40 % säästöä verrattuna vanhoihin kulutuslukemiin.

Uudet säiliöt odottavat pihalla varsinaista sijoitustaan.
Uudet säiliöt odottavat pihalla varsinaista sijoitustaan.

Säiliöiden asentaminen, johon kuului säiliöiden siirto pihamaalta paikoilleen, öljyn täyttöputken ja ilmaputken asentaminen, putken veto säiliöstä pannuhuoneeseen öljypolttimelle, sekä vanhan säiliön tyhjentäminen uuteen säiliöön vei kaksi reilua työpäivää. Työn teki Poltinhuolto P. Peltonen Viialasta.

Säiliöiden poistot ja asennukset on aina annettava laillistetulle asennusliikkeelle, sillä työ on luvanvaraista. Poltinhuolto P. Peltonen toimitti työstään ilmoituksen paikalliselle paloviranomaiselle. Lisäksi 10 vuoden takuu, jonka Motoral myöntää öljysäiliöilleen, vaatii asianmukaisen asennuksen sekä asentajan täyttämän ja Motoralille lähetetyn takuulomakkeen.

Poltinhuolto P. Peltonen suoritti säiliöiden poistot ja asennukset.
Poltinhuolto P. Peltonen suoritti säiliöiden poistot ja asennukset.
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

7_P_17659.jpg
Energia-asiat esitteillä asuntomessuilla
Vaasan asuntomessuilla vihittiin tänään elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen toimesta käyttöön New Energy –energialaitos. Suvilahdessa toteutettu rajatun alueen energiantuotantoprosessi on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen järjestelmä, jossa sähkö ja lämpö tuotetaan ja kulutetaan samalla alueella.- Vaasan asuntomessujen energiainnovaatio on hieno välietappi Asuntomessujen historiassa. Olemme 70-luvulta lähtien esitelleet energia-alan uutuuksia ja tulemme tulevilla messuilla jatkamaan samalla linjalla, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.Heiskanen nostaa esimerkkeinä esiin vuonna 1977 Vantaan asuntomessuille toteutetun Ekotalon, 1980 Kuopion messuilla esitellyt ilmalämpöpumput ja 1994 Pietarsaaren asuntomessuille rakennetun aurinkoenergiatalon, joka VTT:n seurantatutkimusten mukaan on edelleen Suomen energiatehokkain omakotitalo. Valkeakosken asuntomessuilla ensi vuonna esitellään mm. passiivienergiatalo, joka käyttää vain noin 30 % normaalin talon lämmitykseen käytettävästä energiasta.- Suomen Asuntomessujen tehtävänä on edistää asumistietoutta. Energia-asiat olemme nähneet tärkeiksi asumiseen liittyviksi kysymyksiksi heti alusta alkaen. Vaasan asuntomessuilla olemme yhteistyössä Motiva Oy:n kanssa toteuttaneet myös kuluttajille suunnatun energianeuvontaklinikan. Kuluttajat tarvitsevat käytännön neuvontaa niin rakentamiseen kuin asumiseen liittyvien energiakysymysten osalta.Vaasan asuntomessut ovat 39. asuntomessut. Messut ovat avoinna 11.7. – 10.8. 2008.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
TTS kouluttaa monipuolisesti
TTS järjestää muun muassa monipuolista rakentamiseen ja remontointiin liittyvää koulutusta. Tarjolla on kestoltaan lyhyempiä kursseja sekä pidempiä koulutuksia, jotka tähtäävät ammattitutkintoon. Ajankohtaisia kursseja tällä hetkellä ovat esimerkiksi rakennusalapainotteinen työturvallisuustyökorttikoulutus sekä henkilönostinkoulutus.Tutustu koulutuskalenteriin
20235_81918.jpg
Löydä työkalusi ja tavarasi helposti paikannussovelluksen avulla
Olet lähdössä mökille pihahommiin ja reissua varten tarvitset peräkärryn. Se ei kuitenkaan löydy autotallista ja hetkellisesti mielessäsi käy ajatus siitä, että se on varastettu. Pidät kuitenkin toivoa yllä, että se olisi sittenkin jäänyt mökille edellisen reissun jäljiltä.
20173_48448.jpg
Mummonmökistä moderneihin huviloihin
Kastelli-huviloiden monipuolinen mallisto ja ammattitaitoinen arkkitehtisuunnittelu takaavat, että kukin rakennuspaikka saa arvoisensa rakennuksen. Taidokkaasti suunniteltu huvila maastoutuu sulavasti kaikenlaiseen ympäristöön. Kastellin Täyslämpimiä huviloita on eri kokoisia ja mallisia jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan sekä myös tunturiin.
20198_59519.jpg
Olisiko aika pienentää lämmityskuluja?
Haluatko suojan yllättäviä energiakustannuksia vastaan? Haluatko etäältä ohjattavan ja seurattavan lämmityksen mökille? Haluatko hiljaisen ja tehokkaan lämpöpumpun? NIBEn ilma-vesilämpöpumput tarjoavat vastauksen näihinkin kysymyksiin.
20095_16655.jpg
Piha kuntoon luonnonkivillä
Luonnonkivi piristää pihan ja puutarhan. Luonnonkivillä on helppo suunnitella pihalle yksilöllinen ja näyttävä ilme käytäviin, terassien ja patioiden lattioihin, portaisiin, vesi- ja kasvialtaisiin sekä kasvihuoneisiin. Luonnonkivi on pihan rakentamisessa kestävä, aito ja arvostettu materiaali, joka nostaa kodin arvoa.Lisätietoa Tulikiven luonnonkivistä...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton