• Etusivu
  • Talo

Kumoa kapillaari-ilmiö RUDUS-kapillaarikatkosepelillä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 17.02.2018
20091_14669.jpg

RUDUS-kapillaarikatkosepeleiden toiminnallinen laatu eli kapillaarinen vedennousukorkeus on testattu eurooppalaisen testausstandardin mukaisesti.

Kapillaari-ilmiö merkitsee tuntuvaa riskiä aina, kun rakennuksen pohjaratkaisu on maanvarainen tai ryömintätilaisessa ratkaisussa tuuletus ei ole varmuudella riittävä.

Kosteus siirtyy nopeasti kapillaarisesti ylös, jos täyttömateriaaliksi tai -paksuuksiksi valitaan väärä ratkaisu. Kapillaarisesti noussut vesi voi siirtyä rakenteisiin suoraan maanvaraisen laatan alla olevasta täyttömateriaalista tai ryömintätilassa tiivistymällä talon alapohjaan.

Lisätietoa Ruduksen kiviaineksista...

Hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty

Toteutuessaan kalliiksi käyvän riskin voi torjua olemattomiin helpolla ja edullisella keinolla, valitsemalla rakenteiden alle rakeisuudeltaan ja puhtausasteeltaan oikeanlaatuisen kiviainestuotteen. Varmistamalla, että täyttöpaksuus on suurempi kuin tuotteen kapillaarinen vedennousukorkeus, saadaan rakenteet pysymään kuivina.

Vaativiin kohteisiin ja pieniin kerrospaksuuksiin suositellaan käytettäväksi Ruduksen Vesiseulottua kapillaarikatkosepeliä, jolla saadaan kapillaarinen nousu katkaistua jo 200 mm kerrospaksuudella.

Hyvä suunnitelma sisältää oikeat materiaalit, joilla sade- ja sulamisvedet saadaan johdettua pois rakennuksen vierestä sekä kosteuden kapillaarinen nousu maaperästä rakenteisiin ja kosteuden tiivistyminen ryömintätilassa saadaan estettyä.

1. Rakennuspaikan perusmaa, 2. Kantavaa mursketta, 3. Karkeatäytettä, 4. RUDUS-kapillaarikatkosepeliä, 5. Salaojakiviainesta, 6. Hienotäytettä, 7. Kivituhkaa tai seulottua soraa, 8. Sepeliä, mukulakiviä tai someroa, 9. Tuuletusputkisto, 10. Salaojaputkisto
1. Rakennuspaikan perusmaa, 2. Kantavaa mursketta, 3. Karkeatäytettä, 4. RUDUS-kapillaarikatkosepeliä, 5. Salaojakiviainesta, 6. Hienotäytettä, 7. Kivituhkaa tai seulottua soraa, 8. Sepeliä, mukulakiviä tai someroa, 9. Tuuletusputkisto, 10. Salaojaputkisto
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
20138_36041.jpg
Viisi tapaa suorittaa iv-remontti onnistuneesti
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen on tärkeä osa lämmitysjärjestelmän saneerausta. Perinteisen talon lämmitysenergian kulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä matalaenergiarakentamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikaistaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita saneerauksella tavoitellaan eikä säästöä tehdä sisäilman laadun kustannuksella.Viisi kohdetta ja viisi onnistunutta tapaa parantaa ilmanvaihtoa. Tutustu siihen, mitä ilmanvaihdon saneeraus pitää sisällään ja mitä ratkaisua Vallox Sinulle suosittelee.Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
201510_44534.jpg
Rintamamiestalon uusi, ehompi ilme
Vesikatto on perustuksen ohella yksi rakennuksen tärkeimmistä osista. Juho Aurasen rintamamiestalon katto oli tullut tiensä päähän. Hän halusi palauttaa talolle sen alkuperäisen ilmeen ja päätti vaihtaa 1970-luvulla asennetun peltikaton uuteen Katepal -huopakatteeseen.- Ajattelin, että perinteinen kolmiorimakate voisi olla mukavan näköinen tällaisessa 1960-luvun alun talossa, hän kertoo.Huopakatteen puolesta puhui myös sen hiljaisuus sekä sateella että tuulisella säällä. Katteeksi Auranen valitsi Katepal Pintarin, josta on helppo tehdä aito kolmiorimakate. Pintarissa yhdistyvät perinteisen huopakaton kauneus sekä nykyaikainen vahva ja tiivis kumibitumikermirakenne. Luja polyesteritukikerros takaa, että katto kestää niin pakkaset kuin kesähelteet.Jätä yhteydenottopyyntö bitumikatteesta
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Ullakkotilan muuttaminen asuintilaksi?
Kysymys:Rintamamiestalon yläkerta on ollut lämmittämätöntä tilaa. Jos siitä remontoi normaalin lämmitettävän asuintilan, tuleeko huomioida seinäeristyksessä jotain, esim. kosteussuojaa? Vai riittääkö villaeristäminen ja panelointi? Lähinnä ajattelin rakennusmääräysten mukaista ratkaisua?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton