• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastellin Eikka-mökki äänestettiin voittajaksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 24.09.2008
20086_11592.jpg

Kastellin Eikka-mökki koostuu huvilasta ja venevajasta.

Porin voittajakohteeksi nousi Reposaaren oman pojan Eino Grönin Eikka-mökki 16,7 prosentin ääniosuudella. Eikka-mökki toteutettiin Kastellin huvilaratkaisulla.

Eikka-mökki rakennettiin messualueen kalastajamökkialueelle. Kokonaisuus muodostuu kahdesta rakennuksesta, huvilasta ja venevajasta. Moni-ilmeinen mökki rakennettiin laulaja-artistin lapsuusmaisemiin hänen omien toiveidensa mukaan: selkeäksi, avaraksi ja valoisaksi.

Meren läheisyyteen sijoitetuilta rakennuksilta vaaditaan enemmän. Lämpimyyttä, kestävyyttä ja tiiveyttä. Kastellin paikalla tehty seinä on saumaton ja kaikki rakenneliittymät ovat lämpimästi rakennettuja ja vedottomia. Tämä merkitsee erinomaista energiatehokkuutta ja selvää säästöä lämmityskustannuksissa.

Kalastajamökki kaikilla mukavuuksilla

Rakennusten perinteiset muodot antavat niille kalastajamökkimäisen ilmeen. Päävärityksenä on mustanruskea, johon vaaleat ikkunapuut antavat raikkaan säväyksen. Luonnonläheisyyttä henkii kuparinen katto ja ikkunapenkit, jotka patinoituvat ajan myötä. Modernin säväyksen julkisivuun tuovat merenpuoleisen päädyn korkeat ikkunat sekä makuuhuoneen erkkeri.

Eikka-mökissä on avarat oleskelutilat.
Eikka-mökissä on avarat oleskelutilat.

Päärakennuksen sisään astuttaessa pienehköön eteiseen tuo valoisuutta suuri ikkuna. Eteisestä aukeaa keittiö, ruokailutila ja olohuone, jotka muodostavat avaran ja yhtenäisen tilan. Avaruutta korostaa oleskelutilojen juhlavan korkea huonekorkeus. Tunnelmaa ja lämpöä tilaan luo kaunis avotakka.

Wienerbergerin kaunis avotakka tuo lämpöä ja tunnelmaa.
Wienerbergerin kaunis avotakka tuo lämpöä ja tunnelmaa.

Tilasta aukeaa lasiovien ja ikkunoiden kautta upeat näkymät suoraan merelle. Lasiovista on käynti koko rakennuksen levyiselle katetulle terassille. Terassilta johtaa kulkureitti venevajaan, jossa sijaitsee tunnelmallinen sauna ja pesuhuone.

Ruokailutilasta on upeat näkymät merelle.
Ruokailutilasta on upeat näkymät merelle.
Keittiössä on käytetty sinisen ja harmaan sävyjä, mikä tuo niihin merellistä tunnelmaa. Kohteen kodinkoneet on integroitu Puustelli-kalusteisiin.
Keittiössä on käytetty sinisen ja harmaan sävyjä, mikä tuo niihin merellistä tunnelmaa. Kohteen kodinkoneet on integroitu Puustelli-kalusteisiin.

Keittiön saarekkeella on mukava kokata ja seurustella samalla vieraiden kanssa. Luhtiportaat vievät makuuparvelle, jossa on tilaa vieraille. Parvelta on käynti tuuletusparvekkeelle. Parvelta on esteetön näkymä merelle oleskelutilan suurten yläikkunoiden kautta.

20086_11602.jpg
20086_11603.jpg

Reilunkokoisen makuuhuoneen erikoisuutena on upea kulmaerkkeri, josta voi katsella auringonlaskua merelle. Makuuhuoneen yhteydessä sijaitsee kylpyhuone, jossa myös vaatehuollolle on varattu oma tila.

Kohteen arkkitehtisuunnittelu: Benito Casagrande, arkkitehti SAFA

Katso pohjapiirustukset tästä

Rakentaja.fi kohteessa mukana

Yli 30 Rakentaja.fi-palveluiden yhteistyökumppania olivat Eikka-kohteessa aktiivisesti mukana. Kohteen rakentamista seurattiin viikoittain Rakentaja.fi-verkkolehdessä hankkeen aloituksesta aina nurmikon istutukseen asti.
Tutustu kohteen rakennusvaiheisiin tästä.

Lisätietoa Kastelli-huviloista...

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20199_59970.jpg
Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen
Kevät on oivaa aikaa tiivistää ovet ja ikkunat, samalla kun ne pesee ja huoltaa muutenkin. Vaikka tiivistystyö ei vaikeaa olekaan, on siinä omat huomioitavat seikkansa.
20232_80791.jpg
Tunnelmaa kotiin erilaisilla valoilla
Valon värilämpötilan muuttaminen lämpimän valkoisesta kylmään päivänvalon valkoiseen on nyt kaikkien ulottuvilla. Värilämpötila, eli Kelvin on tyypillisesti valaisimissa 3000K tai 4000K, mutta haluttaessa vaihtelua tunnelman, vuorokauden tai vuodenajan mukaan, vaihtoehtoja löytyy led-valaisimista moneen makuun.
20081_8083.jpg
Kelluvat huvilat
Porin loma-asuntomessuille Reposaareen rakennettavat Suomen ensimmäiset kelluvat huvilat ottivat askeleen lähemmäs toteutumistaan. Porin kaupunki myi tänään Reposaaren Saharannasta Marina Housing Oy:lle perustettavan yhtiön lukuun venevalkamatontin ja sen edustalta vesialuetta.Myydyn alueen yhteispinta-ala on noin 23 250 neliömetriä, ja kolmen eri määräalan kokonaiskauppahinta on 250 000 euroa. Kauppakirjat allekirjoitettiin tänään tiistaina. Porin kaupunginvaltuusto on osaltaan hyväksynyt kaupan jo aiemmin tänä vuonna.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton