• Etusivu
  • LVI

3. Paineellinen vesi ja kuivakäymälä

Rakentajan toimitus
Päivitetty 21.03.2012
20115_25716.jpg

Kun käyttövesi otetaan sähköpumpulla kaivosta, järvestä tai suoraan vesijohtoverkosta, vettä kulutetaan selvästi enemmän, ja jätevedet on myös käsiteltävä tehokkaammin. Kiinteistöllä käytetään vedetöntä käymäläratkaisua ja käsiteltäviksi jäävät ainoastaan pesuvedet.

Yllä mainitussa tapauksessa jätevedet tulisi hoitaa seuraavasti

Kun kiinteistöllä on esim. saunassa pelkkä pata ja sen lisäksi vain käsin tiskausta varten allas, voidaan saunan pesuvedet johtaa yksinkertaiseen imeytyskuoppaan tai sorapesään. Tiskivesille tulisi olla yksinkertainen saostuskäsittely + imeytys-/suodatuskaivo.

Mikäli kiinteistöllä on pesukone, suihku, lämminvesivaraaja tms., pesuvedet tulisi johtaa 2-osaiseen saostussäiliöön ja edelleen maaperäkäsittelyyn tai pesuvesille sopivaan pienpuhdistamoon.

Käymälän tulisi olla tuotteistettu kuivakäymälä tai kompostoiva Puucee. Erottelevan käymälän virtsa kannattaa kerätä erikseen ja käyttää se laimennettuna lannoitteena vaikka kukkapenkissä.

TEE JÄTEVESISELVITYS TÄSTÄ - MAKSUTTA

Jätä yhteydenottopyyntö jätevesijärjestelmän remontoinnista

Voit jättää yhteydenottopyynnön Uponorille täyttämällä alla olevat tiedot. Yhteydenottopyynnön jättäminen ei velvoita mihinkään.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20183_52126.jpg
Tehokkaat eristeet sekä remppaajalle että rakentajalle
Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR.
ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20074_4745.jpg
Vesikattotutkimuksen tulokset
Tutkimuksen yhteenvetoonTutkimus tehtiin maaliskuun tutkimuksen yhteydessä. Samassa yhteydessä tutkittiin piha- ja julkisivuhankkeet. Tutkimuksen vastasi 593 uudisrakentajaa, 490 remontoijaa ja 170 vapaa-ajanasuntohankkeen omaavaa.
20115_25991.jpg
Viikon kysymys: Keittiön välitilan panelointi?
Kysymys:Tarvitseeko keittiön välitilan panelointi koolausta vai voiko liimata suoraan seinään? Entä tarvitseeko maalattua panelia käsitellä vielä venelakalla? Jos tarvitsee niin käsitelläänkö pinta asennuksen jälkeen vai jokainen yksittäinen paneelinpätkä erikseen ennen asennusta?
20236_82391.jpg
Ihanan kotoisa ja älykäs asunto­messu­kohde Lilla Hygge - katso kuvat
Jos haet inspiraatiota tunnelmallisesta ja tummiakaan värejä pelkäämättömästä sisustuksesta, kurkista Loviisan asuntomessujen Lilla Hygge-kohteeseen. Lampelan perheelle valmistettu Dekotalon Lilla Hygge tarjoaa kaikkea tätä ja vähän enemmänkin. Talo on suunniteltu lapsiperheen arkeen, mutta ylellistä arjen luksusta ja älykästä järjestelmää unohtamatta.Talosta löytyy riittävästi tilaa lapsiperheen asua ja toimia yhdessä, mutta rakennusta ei silti ole tehty liian suureksi. Upean kodin huoneistoala on 159 m². Talossa on erityisesti kiinnitetty huomiota kauniisiin sekä käytännöllisiin yksityiskohtiin.
201111_28574.jpg
Vesikatto – kattoturvatuotteet
Hyvä vesikatto suojaa taloa sen koko elinkaaren ajan. Vesikatteen pintamateriaalina käytetään esimerkiksi tiiltä ja terästä. Kokonaisuuden täydentävät kestävät kattoturvatuotteet kuten talotikkaat, kattosillat ja lumiesteet. Vesikaton turvavarusteet tehdään hyvin hitsattavista teräksistä tai muista tarkoitukseen soveltuvista metalleista. Rakennuksessa pitää olla turvallinen pääsy vesikatolle. Tämä voidaan järjestää rakennuksen sisäpuolisena yhteytenä, ulkopuolisena yhteytenä tai tarvittaessa molemmin tavoin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton