• Etusivu
  • Talo

MONIER -aluskatteet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 14.01.2008
20081_8011.jpg

Aluskate suojaa kattorakennetta sadevettä, tuulta, vetoa ja pölyä vastaan. Vaikka varsinainen katemateriaali onkin tiivis ja pitää sateen loitolla, tuulen mukana kulkeutuva sadevesi, pakkaslumi ja kondenssikosteus on pidettävä eristeistä ja muista kattorakenteista loitolla. Nykyaikaiset korkealaatuiset aluskatteet suojaavat allaan olevia rakenteita tehokkaasti, mutta antavat samalla katon hengittää. Aluskate vähentää myös tuulen nostovaikutusta kattotiiliin minimoimalla paine-eroa tiilten ylä- ja alapuolella.

Monier -aluskate

Aluskatteella monta tehtävää

Rakennusaikana aluskatteen on toimittava myös rakennuksen työnaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Sen on johdettava vedet hallitusti rakennuksen ulkoseinälinjojen ulkopuolelle ilman varsinaista katettakin. Mitä pidempään rakennus on ilman varsinaista katetta, sitä enemmän ominaisuuksia aluskatteelta vaaditaan. Myös oikea asennus, yksityiskohtien ja limitysten tiiviys ja varsinaisen aluskatemateriaalin lujuus korostuvat.

Aluskatteen on oltava yhtä pitkäikäinen kuin varsinainen katekin on. Hyvä aluskate on luja käytössä, mutta helppo asentaa ja muotoilla erityisesti ylösnostojen ja muiden läpivientien kohdalta tiiviyden takaamiseksi. Aluskatteen on tietysti myös oltava vesitiivis. Se ei myöskään saa olla paloa levittävä.

Parhaimmat markkinoilla olevat kuiduista valmistetut suodatinkankaan tapaiset aluskatteet läpäisevät hyvin vesihöyryä. Se on erityisen tärkeää kondenssikosteuden poistamiseksi silloin, kun katon alla on lämmin ullakko.

Hyvä aluskate on helppo asentaa

Ormax-aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain puukko ja nitoja. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit on helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän.

Aluskatteen asennusohjeet

20081_8012.jpg

Hengittävä Divoroll Universal

Hengittävä Divoroll Universal sopii kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi. Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolisten rakenteiden hengittää, ts. poistaa esimerkiksi rakennusaikaista kosteutta ulkoilmaan. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Se on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

Divoroll Universalin vesipaineen kestokyky on myös erinomainen. Siten se suojaa alapuolisia rakenteita erittäin tehokkaasti.

Monikerroksisesta polupropyleenikudoksesta valmistetun Divoroll Universallin kolmikerrosrakenne suojaa sen molemmin puolin kulumiselta ja vaurioilta. Sen paloluokitus on B2 (DIN 4102).

Divoroll Universal on hengittävä aluskate. Se on pitää vettä, mutta päästää alapuolelta tulevan vesihöyryn haihtumaan ulos.
Divoroll Universal on hengittävä aluskate. Se on pitää vettä, mutta päästää alapuolelta tulevan vesihöyryn haihtumaan ulos.

Kondenssisuojattu Span Flex

Monierin toinen aluskate on kondenssisuojattu Span Flex, joka myös sopii kaikkien katemateriaalien alle. Se on kahdelta puolelta pinnoitettua polypropyleenikudosta, jonka alapinnassa on imukykyinen kuitukangas.

Span Flex on kevyt ja helppo asentaa. Se on erittäin kestävä eikä repeydy asennettaessakaan, sillä sitä on helppo leikata ja kiinnittää. Repäisylujuudeltaan Span Flex on vielä Divoroll Universaliakin vahvempaa. Se on myös täysin vesitiivis myös rakennusaikana. Span Flexin matta pinta ei heijasta valoa. Myös sen paloluokitus on B2.

Monier -aluskate

Span Flex on kondenssisuojattu, erittäin kestävä aluskate, joka sopii kaikille katemateriaaleille.
Span Flex on kondenssisuojattu, erittäin kestävä aluskate, joka sopii kaikille katemateriaaleille.

Monier Oy
Sinikalliontie 9

02630 Espoo

www.monier.fi

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20135_35183.jpg
Rintamamiestalon sisäpuolen remontoinnin hinta
Kysymykseen vastaa Rakentaja.fi-palvelun asiantuntijat.Artikkelin ensimmäisessä osassa laskeskeltiin rintamamiestalon ulkopuolen remonttikustannuksia. Tässä osassa vuorossa sisätilat on, joissa järjestyksen määrää tilojen nykykunto.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Yleisiä ohjeita
KaltevuussuositusOrmax-betonitiilikatto sopii kaikkiin katto-muotoihin aina 1:5 minimikaltevuuteen asti. 1:4 kaltevuutta loivemmille katoille suositellaan aluskatteeksi umpilaudoitusta ja aluskatehuopaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton