• Etusivu
  • Talo

Turvallista sekä vaivatonta käyttöä tänään ja tulevaisuudessa

Valitse energiatehokas autotallinovi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Turner Group Oy
Päivitetty 22.03.2024
20228_79438.jpg

Turnerin autotallinovet on varustettu turva-automatiikalla, joka tunnistaa oven alla olevan esteen ja keskeyttää oven sulkeutumisen.

Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.

Turvallista käyttöä

Autotallinovien tulee kestää käyttöä vuodesta toiseen riippumatta säästä. Ovien on auettava ja sulkeuduttava niin kesähelteellä kuin napakalla pakkasellakin turvallisesti. Turnerin autotallinovet onkin varustettu turva-automatiikalla, joka tunnistaa oven alla olevan esteen ja keskeyttää oven sulkeutumisen. Näin vältytään turhilta loukkaantumisilta sekä aineellisilta vahingoilta. Lisäksi turvallisuutta lisää myös ovilamellien suunnittelu – lamellien sekä saranoiden väliin ei voi jäädä niin pienempiä kuin suurempiakaan sormia.

Autotallinovi uuteen kotiin

Kestäviä materiaaleja

Turnerin ovien pintamateriaaliksi on valikoitunut kestävä teräs. Ovien eristeeksi on metallipintojen väliin asennettu polyuretaanieriste, jonka ominaisuuksiin kuuluu hyvä ääneneristävyys sekä lämpöeristävyys. Ovia on mahdollista saada erilaisin eristevahvuuksin, joten jokaiseen tarpeeseen löytyy Turnerin ovimallistosta taatusti sopivin malli. Eristepaksuuden lisäksi ovien sulkeutuminen tiiviisti takaa myös sen, että autotalli pysyy lämpimänä. Lämpöhukka on pyritty saamaan minimiin ovien reunoissa olevien sivutiivisteiden sekä alimpaan ovilamelliin asennetun pakkasenkestävän alatiivisteen avulla.

<p data-block-key="yktiw">Ovia on mahdollista saada erilaisin eristevahvuuksin.</p>
Ovia on mahdollista saada erilaisin eristevahvuuksin.

Milloin ovi kannattaa vaihtaa?

Autotallien ovet kuluvat siinä missä mikä tahansa muukin jatkuvassa käytössä oleva tarvike. Ovien suhteen vaihtamisen ajankohtaisuus voi näyttäytyä siinä, että ovea on kerta kerralta hankalampi käyttää. Ovien jumiutuminen kostealla säällä sekä mekanismien selvä kuluminen ovat melko vahvoja indikaattoreita sille että ovi kannattaa vaihtaa, tai vähintäänkin huoltaa. Omilla säännöllisesti tapahtuvilla huoltotoimilla on mahdollista pitkittää ovien suurempia huoltotarpeita pidemmälle. Esimerkiksi saranoiden rasvaus kerran vuodessa on pieni toimenpide, jolla on iso merkitys.

Turnerin autotallinoviin on mahdollista saada varaosia sekä huolto tarpeen mukaan. Varaosia on saatavilla nopeasti ja Turnerin keskusvarastolla yleisimpiä varaosia säilytetään suoraan hyllyssä. Esimerkiksi vian ilmetessä yksittäisessä ovilamellissa, onnistuu ovilamellin vaihto uuteen ja toimivaan ottamalla yhteyttä Turnerin jälleenmyyjään.

Autotallinovi vaihtoon

Tiesitkö muuten, että autotallinovien vaihdosta on mahdollista saada kotitalousvähennystä? Ostaessasi Turnerin autotallinoven, tekee Turner sinulle erittelyn kotitalousvähennyksen ilmoittamista varten.
Lue lisää oven vaihtoprosessista

Mitä kannattaa huomioida autotallinovea valitessa?

  1. Minkälaisia ominaisuuksia oveltasi kaipaat? Arvostatko energiatehokkuutta, turvallisuutta, lukittavuutta tai jotain muuta? Mieti siltä näkökulmalta, että millaisessa aktiivikäytössä ovesi on nyt ja millaisia ominaisuuksia olet kaivannut sen yhteydessä, mitkä ovat taas ominaisuuksia joita arvostat.
  2. Minkä suuruinen autotallisi on? Mikäli olet valitsemassa nosto-ovea, muistathan että ne tarvitsevat avausmekanisminsa johdosta riittävästi tilaa myös oven sivuille sekä yläpuolelle. Se, minkä suuruisen tilan ovi tarvitsee, riippuu valitusta ovesta.
  3. Ovityyppi? Haluatko nosto-oven, kippioven vai perinteisen parioven? Nosto-ovi aukeaa avausmekanismilla, joka on mahdollista saada myös kippioveen.
  4. Muista oven käyttäjät. Ovien turvallisuus korostuu erityisesti lapsiperheiden kohdalla ja käyttömukavuus iäkkäämpien käyttäjien ollessa kyseessä. Joka tapauksessa toimivin ovi on sellainen, joka on kaikkien käyttäjiensä kannalta helppo, turvallinen ja miellyttävä käyttää.
  5. Lämpimänä pidettävä autotalli tarvitsee energiatehokkaan oven. Hyvät eristysominaisuudet sekä eristeiden vahvuudet kannattaa ottaa tarkastelun alle, etenkin jos suunnitelmissa on pitää autotallia lämmitettynä.
<p data-block-key="q49yv">Turner on apunasi ovien valinnassa sekä mahdollisten vikatilanteiden syntyessä.</p>
Turner on apunasi ovien valinnassa sekä mahdollisten vikatilanteiden syntyessä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Turner Group Oy
Talo
ulko-ovi
ikkunat
rakennukset
ovet
piharakennukset
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

luminen auto autotallin edustalla
Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella
Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.
20226_78614.jpg
Miten onnistuu autotallinovien vaihto?
Syitä miksi autotallin ovi kannattaa vaihtaa uuteen on useita. On esteettisiä sekä toiminnallisia, ja sitten joskus on vain tullut turvallisuussyistä aika vaihtaa ovi uuteen. Mutta miten oviremontti sitten onnistuu, onko se monimutkaista, vaativaa ja mitä pitää ottaa huomioon? Vastaukset kysymyksiisi löydät, kun luet eteenpäin.
20226_78534.jpg
Turner autotallinovet
Helppokäyttöiset ja turvalliset autotallinovet ovat varma sekä erinomainen valinta jokaiseen kotiin – on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Hyvin eristetyt sekä tiiviit ovet pitävät omaisuutesi varmassa tallessa ja suojassa. Turnerin laajasta valikoimasta löytyy useita ovimalleja sekä erilaisia ovityyppejä, joista varmasti löytyy ratkaisu joka toimii parhaiten juuri sinulle.
201911_61107.jpg
Huurtuuko ikkuna?
Ikkunoiden huurtumista voi esiintyä sekä lasin sisä- että ulkopinnoilla. Jos huomaat ikkunan huurtuvan, tarkista aina ensin, millä pinnalla kosteutta esiintyy. Sen jälkeen on helpompi arvioida, mistä huurteen muodostuminen voi johtua. Yleensä huurtuminen ei johdu ikkunan rakenteesta tai viallisesta tuotteesta, vaan useimmiten syy on ympäröivissä tekijöissä ja olosuhteissa.
201410_41196.jpg
Huolehdi ikkunoiden ja ovien tiivisteistä!
Oikea tiivistys parantaa oleskeluviihtyvyyttä ja säästää energiaaIkkunatiiviste on kahden pinnan välissä oleva eristävä kerros. Oikealla tiivistämisellä voidaan parantaa oleskeluviihtyvyyttä, estämällä vedon tunnetta. Kun huone on tiivistetty oikein, voidaan sen lämpötilaa laskea ilman, että oleskelumukavuus kärsii. Vedottoman huoneen oleskelulämpötilan alaraja on 20 – 21 astetta. Oikea tiivistys mahdollistaa toimivan ilmanvaihdon, estää melun, pienten ötököiden, kosteuden ja likaisen ulkoilman pääsyn sisätiloihin, vähentää ikkunoiden huoltotarvetta, vähentää siivoustarvetta sekä säästää energiaa merkittävästi, jopa 5-20 %.
20212_68416.jpg
Miten estetään ikkunoiden huurtuminen?
Ikkunoiden tulisi olla tiiviit, eikä niistä ei saa vetää. Ilmanvaihdon pitää silti toimia, jos sen on ajateltu ja tarkoitettu toimivan ikkunoiden kautta. Mikä siis voisi olla pielessä, jos ikkunat huurtuvat tai jäätyvät?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton