• Etusivu
  • Varusteet

Autotallinoven vaihtaminen onnistuu myös talvipakkasella

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Turner Group Oy
Päivitetty 01.12.2023
1920 AdobeStock_486243279

Lämmin autotalli helpottaa aamuisia lähtöjä.

Monella autotalli toimii eräänlaisena varastotilana. Hyllyiltä löytyy jos jonkinlaista purkkia ja purnukkaa, jotka eivät saa altistua kylmälle. Joillain saattaa myös olla autotallissaan vesipiste – ja se mitä viimeiseksi talliinsa haluaa on vettä joka suuntaan ruiskiva haljennut vesiputki.

Mitä tulisi tehdä siinä tapauksessa, jos autotallinovi kaipaa kipeästi vaihtoa ja talvipakkanen paukkuu nurkissa – tuleeko vain odottaa kevääseen?

Vastaus esitettyyn kysymykseen on ei, ja tässä tulevat syyt miksi.

Hyvä suunnittelu sekä ajoitus

Varsinaista yhtä ja ainutta oikeaa ajankohtaa ovien vaihdolle on vaikea sanoa, sillä oven tullessa käyttöikänsä päähän tai oireillessa pahasti, on vaihdon aika. Epäkuntoinen tai huonosti aukeava ovi kannattaa mahdollisuuksien mukaan vaihtaa uuteen.

Mitä hankalasti käytettävä ovi tarkoittaa? Sillä tarkoitetaan ovea, jossa ovilevyt turpoavat herkästi kosteuden vaihdellessa ja sen myötä paitsi ovien avattavuus, myös suljettavuus kärsii ja pahasti. Myös katolta ja räystäiltä tipahtelevat lumi sekä jää aiheuttavat ongelmia perinteisten sivuille avautuvien ovien kanssa. Lisäksi ikä tekee tehtävänsä, useissa vanhoissa ovissa itse mekanismi kaipaa huoltoa tai se tarvitsee vaihtaa kokonaan. Tällaisissa tapauksissa kannattaa jo miettiä, olisiko aika vaihtaa koko ovi.

Kuten alussa jo heitettiin ilmoille kysymys, tuleeko ovi vaihtaa aina lämpimään vuodenaikaan, on vastaus ei. Autotallinovia on mahdollista vaihtaa mihin vuodenaikaan tahansa, talvellakin. Hyvä ennakointi sekä suunnittelu auttavat autotallin sisällön suojaamisessa kylmältä. Talviasennuksen bonuksena on vielä sekin, että asennuksen saa yleensä kesäkautta nopeammin.

Miten autotallinoven vaihto tapahtuu?

Aina säätä ei voi ennustaa, mutta talvella hyvin usein sormia sekä nenää nipistelee pakkanen. Kovatkaan pakkaset eivät ole este vaihtotyölle. Autotallinoven vaihdossa otetaan tämä huomioon siten, että sisätilojen herkkien materiaalien ja vesipisteiden olemassaolo tarkistetaan ja varaudutaan suojaustoimiin.

Turnerin ammattitaitoisilla asentajilla on mukanaan lämmittimiä, jotka voidaan tarvittaessa ottaa käyttöön. Myös oviaukkoon asennettava suoja vaikuttaa sisälämpötilan pysymiseen. Herkät materiaalit ja vesipisteet suojataan pakkaselta ja tarvittaessa tilaa lisälämmitetään. Ei siis ole vaaraa, että vesipiste tai vesikiertoinen patteri/-lattialämmitys pääsisi jäätymään.

Autotallinoven asentaminen käy nopeasti.
Autotallinoven asentaminen käy nopeasti.

Joissain tapauksissa on mahdollista asentaa uusi autotallinovi sisemmäs verrattuna vanhaan. Tällöin uuden oven asemoituessa niin sanotusti vanhan taakse, voidaan vanha ovi purkaa vasta uuden oven asentamisen jälkeen. Varsinainen asennustyö ei vie pitkään, eli itse oviaukko ei ole asennusvaiheessa kauaa auki. Asentajilla on mukanaan myös valmiiksi pohjamaalatut pielilaudat, joten maalaustyön osalta voi huoletta odotella lämpimien ilmojen saapumista.

Kokonaissuorituksena autotallinoven vaihtaminen ei vie päivää pidempään. Työtehtäviin kuuluu vanhan autotallinoven poistaminen sekä uuden asentaminen sekä työalueen siistiminen vanhojen ovien osalta.

Energiansäästötarpeeseen Turner Evolution

Energian kulutus sekä energiansäästäminen ovat puhuttaneet jo pidemmän aikaa. Energiansäästämiseen ovatkin useat lähteneet etsimään erilaisia ratkaisuja ja mahdollisuuksia. Turnerin ratkaisuna säästötarpeeseen on 800-sarjan Premium nosto-ovi Evolution, joka on varustettu lämpökatkoilla sekä erityisen korkealla lämmöneristyksellä. Enää ei lämpö karkaa autotallistakaan.

Turner Evolutionin lamellien yläreunaan sekä lamellien väliin on asennettu lämmöneristystä parantamaan lisätiivisteet. Oven ulko- ja lisäkuoressa on lämpökatko, joka vähentää lämmön karkaamisen minimiin. Sandwich-rakenteena toteutetussa lämpökatkaisussa uudet sekä optimoidut teräslamellit valmistetaan kaksiseinäisenä.

Mitä Turner Evolution tarjoaa:

  • 17 % paremman asennetun oven lämmöneristävyyden verrattaessa vastaaviin oviratkaisuihin, joissa lamellien paksuudet ovat vertailukelpoiset.
  • Käytetty uutta teknologiaa sekä kehittelyä
  • Ominaisuuksia, jotka parantavat energiatehokkuutta
  • Ovilamellin paksuus 45 millimetriä.
  • Ovea saatavilla aina 5,5 metrin leveyteen asti sekä uudis- että remonttikohteisiin.
  • 10 vuoden Turner takuu.

Tutustu Turner Evolution nosto-oveen

Info

Info

PSSST… Tiesitkö, että

  • saat kotitalousvähennystä autotallinoven vaihdosta. Turner tekee erittelyn kotitalousvähennyksen ilmoittamista varten.
  • uuden autotallinoven voit maksaa myös osissa. Turnerin kautta on mahdollista saada Resurs Bankin tai Santanderin rahoitukset. Kysy lisää edustajalta.
  • autotallinoveen on mahdollista saada halutessaan esimerkiksi ABLOY-lukko.
  • Turnerin ovet on suunniteltu kestämään erityisesti Pohjolan vaihtelevat sekä kylmät säät sateineen, tuulineen ja tuiskuineen. Tiivis ja energiatehokas ovi on turvallinen ratkaisu.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Turner Group Oy
Varusteet
asuminen
eristys
huolto
julkisivu
energiansäästö
rakennukset
ovet
piharakennukset
tuotetietous
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20226_78614.jpg
Miten onnistuu autotallinovien vaihto?
Syitä miksi autotallin ovi kannattaa vaihtaa uuteen on useita. On esteettisiä sekä toiminnallisia, ja sitten joskus on vain tullut turvallisuussyistä aika vaihtaa ovi uuteen. Mutta miten oviremontti sitten onnistuu, onko se monimutkaista, vaativaa ja mitä pitää ottaa huomioon? Vastaukset kysymyksiisi löydät, kun luet eteenpäin.
20226_78534.jpg
Turner autotallinovet
Helppokäyttöiset ja turvalliset autotallinovet ovat varma sekä erinomainen valinta jokaiseen kotiin – on sitten kyseessä uudis- tai remonttikohde. Hyvin eristetyt sekä tiiviit ovet pitävät omaisuutesi varmassa tallessa ja suojassa. Turnerin laajasta valikoimasta löytyy useita ovimalleja sekä erilaisia ovityyppejä, joista varmasti löytyy ratkaisu joka toimii parhaiten juuri sinulle.
20228_79438.jpg
Turvallinen sekä energiatehokas - autotallinovi, joka tunnistaa myös esteen
Autotallinovi on muutakin kuin vain ovi. Kestävä, energiatehokas sekä helppokäyttöinen ovi pitää autosi sekä omaisuutesi turvassa. Helppokäyttöisyyden lisäksi ovien yhtenä tärkeänä ominaisuutena on niiden turvallinen käyttö iästä riippumatta.
Mies pesee terassia käyttäen Kärcher T7-terassipesuria
Ennen kuin ostat painepesurin, lue tämä
Painepesuri on helppokäyttöinen apuri pihan kalusteiden, terassien ja oleskelualueiden sekä autojen ja kulkuteiden puhdistukseen. Kurat, siitepölyt ja pinttyneemmätkin liat on helppo häätää pois silmiä häiritsemästä. ”Painepesuri kuin painepesuri” voisi joku ajatella, mutta mitäpä jos hetkeksi pysähtyisikin miettimään, minkälaisia ominaisuuksia painepesurilta voisi tarvita omassa arjessa, ja kuinka usein painepesuria tarvitsee.
Taloyhtiön autotallit kellarikerroksessa
Turvallinen autotallin­ovi suojaa sekä käyttäjää että omaisuutta
Vaikka kevät kovin jo vilkuttelee nurkan takana, muistavat varmasti monet meistä vielä kuluneen talven erityisen hyvin. Pakkanen, jää sekä lumi olivat tänä talvena vahvasti läsnä – samoin lumivallit ovien edessä sekä tiukasti kiinni jäätyneet ovet. Nämä ongelmat ovat tuttuja erityisesti ulospäin aukeavien vanhempien puuovien kanssa, joita vesi on mahdollisesti hieman turvottanut alkuperäisestä muodostaan.Ongelmaan löytyy kuitenkin ratkaisu, joka on vaivaton ja lopputuloksena ovat energiatehokkaat ja kevyesti aukeavat autotallinovet.
jani niemi haastattelussa isover insunsafen asennuksesta rintamamiestaloon
Rintamamiestalon lisäeristys – näin se toteutettiin
Rintamamiestalo, tuo monille niin tuttu, on useille haaveiden listalla. Oman haaveensa talonhankinnasta toteutti vuonna 2021 Jani Niemi. 1950-luvulla rakennettu kolmikerroksinen omakotitalo koki melkoisen remontin, yksi kannattavimmista remonteista oli lisäeristäminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton