Varaava takka lisää kotisi huoltovarmuutta ja säästää sähköä

Kesän lämmössä syksyn koleus ja talvipakkaset tuntuvat kaukaisilta. Kesä on kuitenkin hyvää aikaa parantaa kotisi huoltovarmuutta vaihtamalla vanha takka puhtaasti polttavaan nykyaikaiseen takkaan tai hankkia takka, jos sellaista ei vielä ole. Varaava takka on paras sähkötön lämmityslaite, joka tukee muita lämmitysmuotoja sekoittamatta niiden toimintaa. Se turvaa kotisi lämmön ja ruoanvalmistuksen, ja merkitys korostuu erityisesti poikkeustilanteissa.

Miten sinä olet varautunut kylmään talveen?Miten sinä olet varautunut kylmään talveen?

Varaavan takan hankkiminen on investointi omaan huoltovarmuuteen, mikä maksaa itseään takaisin sitä nopeammin, mitä enemmän sitä käytät. Varaavalla takalla taklaat energiahinnan nousut, mahdolliset sähkön sääntelyt ja sähköisten lämmityslaitteiden rikkoutumiset. Kun olet takkaostosi kanssa ajoissa liikkeellä, voit parhaiten vaikuttaa takkasi toimitusajankohtaan ja käyttövalmiuteen.

Ideat ja vinkit Asuntomessuilta

Naantalin Asuntomessualueen neljässätoista hurmaavassa kodissa tutustut Tulikiven tuotteisiin ja ulkonäyttelyalueen messuosastolla Ua1 tunnet varaavien takkauutuuksien lempeän lämmön. Mikäli tänä kesänä et pääse Naantaliin paikanpäälle, niin voit hyödyntää kaikki messuedut lähimmässä Tulikivi-studiossa.
Osallistu nyt Asuntomessuarvontaan — voit voittaa 2000 euroa takkaremonttirahaa.

Kurkista siis Tulikiven messuvinkit ja lataa opaskartta messuille


Yksi Tulikiven messukodeista on upea Torppa Rauhala, jossa lämmintä tunnelmaa luo varaava vuolukivinen Tulikiven Lako -kiertoilmatakka, kestävyyttä keittiöön tuo marmorikuvioiset keraamiset White Lincoln -tasot ja saunaa lämmittää vuolukivinen Naava Nobile -kiuas.Yksi Tulikiven messukodeista on upea Torppa Rauhala, jossa lämmintä tunnelmaa luo varaava vuolukivinen Tulikiven Lako -kiertoilmatakka, kestävyyttä keittiöön tuo marmorikuvioiset keraamiset White Lincoln -tasot ja saunaa lämmittää vuolukivinen Naava Nobile -kiuas.

Supisuomalainen sauna kaipaa kiuasta

Kohde 8 Betoniviidakko
Lakka Kivitalojen nelihenkiselle perheelle rakennetun kodin, Betoniviidakon, saunassa lämpenee Tulikiven Routa-kiuas. Huolimatta viileään talviseen aikaan viittaavasta nimestään, on Routa kuitenkin tehokas ja pienin suojaetäisyyksin varustettu kiuas. Pehmeät ja kosteat löylyt ovat siis tiedossa saunojille.

Kohde 9 Auroran Ruusu
Tulikiven Sumu-kiuas on valikoitunut Designtalon kohteeseen numero 9 Auroran Ruusuun. Kiuas on linjakas ja pyöreä muodoltaan, joten se soveltuu erinomaisesti sekä perinteiseen että tyyliltään hieman modernimpaankin saunaan.

Tulikiven Sumu-kiukaan voit löytää myös kohteista 20 Neljäs Tiira, 22 Casa los Pinos, 11 Kastelli Kultaranta ja 35 Naantalin Isokoskelo.

Sauna from Finland asiantuntijaraati valitsi tänä vuonna Aurinkolinnan saunan Asuntomessujen elämyksellisimmäksi saunaksi. Raadin mukaan saunaosaston yksilöllinen ilme syntyi laadukkaista materiaalivalinnoista ja persoonallisista yksityiskohdista. Saunassa mahtui mukavasti makoilemaan leveillä lauteilla ja saunan näkymät olivat vertaansa vailla.Sauna from Finland asiantuntijaraati valitsi tänä vuonna Aurinkolinnan saunan Asuntomessujen elämyksellisimmäksi saunaksi. Raadin mukaan saunaosaston yksilöllinen ilme syntyi laadukkaista materiaalivalinnoista ja persoonallisista yksityiskohdista. Saunassa mahtui mukavasti makoilemaan leveillä lauteilla ja saunan näkymät olivat vertaansa vailla.

Kohde 13 Villa Pinta
Arkkitehdin suunnittelema kohde, Villa Pinta, on näkemisen arvoinen monestakin syystä. Tässä kohteessa voit nimittäin löytää erinomaisen esimerkin siitä, että laudemateriaalin ei aina tarvitsekaan olla perinteistä puuta.

Muodoilla sekä arkkitehtuurimaisuudella leikittelee myös kyseisestä saunasta löytyvä, jugend-tyylistä inspiraationsa saanut Riite-kiuas. Malliltaan pyöreä ja upean valkoinen kiuas voidaan saunatilassa sijoittaa haluttuun paikkaan, pienen suojaetäisyyden salliessa myös lauteisiin upotuksen.

Kohde 26 Villa Kiurunpesä
Mikäpä paremmin sopisikaan kauniille saarelle sijoitettuun kotiin, kuin pinnaltaan aaltomainen valukivi kiuas, Huurre. Kiukaan pintalämpötila pysyy sopivan alhaisena ja turvallisena lapsiperheenkin saunahetkiin. Pienten suojaetäisyyksien ansiosta kiukaan voi halutessaan myös integroida lauteisiin.

Kohde 28 Aurinkolinna
Jämerän asuntomessukohde haluaa tarjota tulevalle asukkaalleen mukavuutta. Esteettömyyteen sekä uusiutuvaan energiaan on tässä kohteessa haluttu kiinnittää huomiota. Myös saunassa viihtyminen on taattu, sillä siellä lämpöään tarjoaa Tulikiven Tuisku. Nobile-vuolukivipintainen sähkökiuas on paitsi kaunis, mutta myös yhdistetty huipputekniikkaan. Suuren kivitilan ansiosta löylyt ovat miellyttävän täyteläiset sekä kosteat.

Kun ajatuksissa siintää kodin pintojen laitto:

Kohde 3 Honka Haiku
Honka Haiku on atriumtalo, joka yhdistää modernia skandinaavisuutta japanilaisella twistillä. Kauniilla tavalla luonnon huomioonottava ulkoasu ja sisustus ovat näkemisen arvoiset. Sisätiloissa on nähtävillä paljon luonnonmateriaalia, kuten kiveä ja puuta. Tämän kodin keittiö- ja kodinhoitohuoneen tasoihin onkin valikoitunut Tulikiven vaalea ja eläväpintainen Calacatta Arni -terazzo, jossa aidot marmoripalat vangitsevat katseen.

Kohde 19 Rauhalan Torppa
Lammin kivitalon kohde, Torppa Rauhala, pitää sisällään useita upeita Tulikiven tuotteita. Kaunis varaava kiertoilmatakka Lako pitää kodin lämpimänä myös pakkasen nipistellessä ulkona, vuolukivestä valmistettu kiuas, Naava, taas lämmittää ja rentouttaa mieltä saunassa ja keittiön huolettomina pintoina on keraaminen White Lincoln, joka on vaalea harmaan juovikas sekä marmorikuvioinen pinnaltaan. Keraaminen taso mahdollistaa isojen pintojen valmistamisen yhtenä kappaleena.

Kohteessa 29 on keittiön tasomateriaaliksi valittu musta Tucana.Kohteessa 29 on keittiön tasomateriaaliksi valittu musta Tucana.

Kohde 29 Koti Neulanen
Tämä asuntomessuille rakentuneen CLT-talon keittiön tasomateriaaliksi on valittu Tucana-niminen musta komposiittikivi, johon mielenkiintoa tuovat vaaleat juonteet. Komposiittikivi on luonnonkvartsin, hartsin ja väriaineen puristettu seos. Se on luonnonkiven lailla luja, pitkäikäinen, kulutusta ja kosteutta kestävä materiaali. Se soveltuu erinomaisesti keittiöiden ja kylpyhuoneiden tasoiksi.

Kohde 34 Naantalin Isokoskelo
Naantalin Isokoskelon keittiöstä löytyy upea keraaminen Calacatta SA taso. Tämä valkoinen, harmailla juonteilla sävytetty pinta muistuttaa kaunista Calacatta-marmoria. Keraaminen taso keittiössä kestää todellista käyttöä. Tämän tasomateriaalin kuumuudensietokyky on nimittäin erinomainen.

Kohde 35 Naantalin Isokoskelo
Myös toisessa Naantalin Isokoskelo -kohteessa luotetaan Tulikiven tuotteisiin keittiötasojen kohdalla. Kohteeseen 35 on valittu vaalea komposiittikivi Coral Clay, joka myös on yleissävyltään vaalea sisältäen harmaita juonteita, jotka tekevät pinnasta eläväisen, vähän Carrara-marmoria muistuttavan.

Tulikiven asuntomessuedut 2022

Tervetuloa keskustelemaan Tulikiven ammattilaisten kanssa oman kotisi ratkaisuista Naantalin Asuntomessuosastolle Ua1 (alue 10-12) tai lähimmälle Tulikivi-studiolle.
Katso nyt messuedut ja osallistu Asuntomessuarvontaan — voit voittaa 2000 euroa takkaremonttirahaa.

Lataa opaskartta messuille


Kotiin tunnelmaa tuomaan

Kohde 7 Kastelli Aisti
Hirsi-Kastellin kohde Kastelli Aisti on moderni hirsitalo. Pelkistetyt linjat, rauhallinen sisustus sekä suuret ikkunat tuovat luonnon yhä lähemmäs kodissa asuvaa. Syksyyn ja talveen tunnelmaa tuomaan, on tähän kotiin valittu kompakti tehopakkaus Tulikiven kamiina Hilpu.

Kohde 11 Kastelli Kultaranta
Myös toiseen Kastellin messukotiin on tunnelmantuojaksi valittu Tulikiven kamiina Hilpu. Tässäkin kodissa on luonto haluttu tuoda osaksi asumista suurten ikkunapintojen avulla. Kauniin maiseman tielle ei ole haluttu tuoda minkäänlaisia näkemäesteitä, joten pyöreämuotoinen Hilpu on kauniin siro ja herkkä sekä samalla upea tunnelmantuoja suuren kaarevan luukkunsa ansiosta.
Tämän kohteen saunasta löydät myös Tulikiven Sumu-kiukaan.

Kohteesta 7 löytyy Tulikiven Hilpu-kamiina.Kohteesta 7 löytyy Tulikiven Hilpu-kamiina.

Tulikiven asuntomessuedut 2022

Tervetuloa keskustelemaan Tulikiven ammattilaisten kanssa oman kotisi ratkaisuista Naantalin Asuntomessuosastolle Ua1 (alue 10-12) tai lähimmälle Tulikivi-studiolle.
Katso nyt messuedut ja osallistu Asuntomessuarvontaan — voit voittaa 2000 euroa takkaremonttirahaa.

Lataa opaskartta messuille


750 Asuntomessut_Naantali_2022
 
Päivitetty
26.7.2022