• Etusivu
  • Rakentaminen

Rannikkomaisemallinen Aisti-hirsikoti kohoaa Muumien naapurisaarelle

Katso kuinka projekti etenee

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 02.03.2022
20222_77001.jpg

Kastellin hirsikodit ovat valoisia ja niiden lempeä tunnelma hellii kaikkia aisteja.

Naantalin Asuntomessualueen rakentaminen on täydessä vauhdissa ja kesän 2022 Asuntomessuilla pääsee muun muassa näkemään, kokemaan, tuoksuttamaan ja tuntemaan vastarakennetun hirsitalon hurman koko komeudessaan. Asiakkaan toiveiden mukaan muokattu Hirsi-Kastellin maisemallinen saaristokoti tarjoaa asukkailleen puhtaan sisäilman asumista sekä henkeäsalpaavan aitiopaikan merellisessä ympäristössä. Kurkataanpa projektia tarkemmin.

Hirsi-Kastellin Aisti 135/150 on persoonallinen kohde

Aisti 135/150 (5H + K + KHH + VH + 2WC + PUH + PE + S + TEKN) on mukailtu asukkaiden toiveiden mukaan. Yksi tärkeimpiä suunnittelua ohjaavia ajatuksia oli kodin valoisuus. Heti ulko-ovesta sisään astuessa avautuvat kauniit näkymät talon läpi ja makuuhuoneen kautta takapihalle. Suurten ikkunoiden ja läpi talon kulkevien avointen tilojen ansiosta luonnonvalo saa tulvia runsaana sisätiloihin vuodenaikaan katsomatta. Päiväaurinko valaisee yhtenäiset, viihtyisät oleskelutilat keittiön ja ruokailutilan puolelta, kun taas olohuoneen puoli saa kylpeä ilta-auringon pehmeissä säteissä. Myöskin ilta-auringon puolelle sijoittuvan saunatuvan molemmille seinustoille on suunniteltu runsaasti valo-aukkoja.

Tämä upea hirsikoti löytyy Naantalin Asuntomessuilta kohdenumerolla 7.

Näin projekti etenee vaiheittain:

1. Suunnittelu on kaiken A ja O

Asiakkaan toiveet, rakennuspaikka ja rakentamistapaohjeiden vaatimukset otettiin huomioon suunnittelun alusta lähtien. Yksi keskeisiä suunnittelua ohjaavia ajatuksia oli kodin valoisuus ja avarat läpitalon näkymät. Näistä aineksista syntyy kauniin mäntykankaan kehystämä persoonallinen hirsikoti.

20222_77022.jpg
20222_77020.jpg
20222_77023.jpg

2. Perustukset valmiina

Tältä näyttää, kun hirsitalon perustukset ovat valmiina. Tähän se nousee, terveellinen, turvallinen ja luonnollisesti hengittävä hirsikoti, joka kestää yhtä hyvin aikaa kuin saariston vaihtelevia säitäkin.

20222_77018.jpg
20222_77019.jpg

3. Hirsitoimitus

Hirret on toimitettu työmaalle. Hirsi-Kastellin vastuulliset hirret valmistetaan Suomessa, suomalaisesta puusta ja paketit toimitetaan säältä suojattuina.

20222_77017.jpg
20222_77016.jpg

4. Pystytys

Kastelli käyttää aina painumatonta hirttä Hirsi-Kastellin hirsitaloissa. Naantalin Asuntomessutaloon tulee painumaton kuusihirsi 204 x 260 -kokoisena.

20222_77014.jpg

5. Pystytys sateelta suojassa

Hirsikehikko on saatu säältä suojaan. Seuraavaksi vuorossa on muuttovalmiin hirsitalon vesikaton asennustyöt.

20222_77011.jpg
20222_77010.jpg

6. Talon peltikatto ja ikkunat asennettu paikoilleen

Hirsitalon vesikatto reunapeltejä vaille valmiina‒ Naantalin Asuntomessukodin vesikattona on laadukas musta (RR33) Ruukki Classic -kattopelti.

20222_77012.jpg
20222_77013.jpg

7. Lattiavalu ja väliseinien pystytys valmiina

Muuttovalmiin hirsitalon asennus etenee rivakasti ammattilaisten varmoissa käsissä. Asuntomessutalon lattiavalu on tehtynä ja väliseinärunkojen pystytys saatu valmiiksi. Kodin sähköistys on jo hyvässä vauhdissa.

20222_77009.jpg
20222_77008.jpg

8. Väliseinien levytys- ja tasoitustyö on maalissa

Asuntomessukohteen väliseinät on nyt levytetty ja tasoitettu. Myös sisustustyyliin sopiva kevyttakka on asennettu paikoilleen ja tarvittavat hormin läpiviennit valmiina. Kauniiden hirsipintojen suojaus on tärkeä työvaihe ja se tehdään aina huolellisesti.

20222_77006.jpg
20222_77007.jpg

9. Vesieristys, sisämaalaus ja parketti

Kosteiden tilojen lattiat vesieristetään huolellisesti, ja samalla maalataan kuivien tilojen sisäseinät asiakkaan valitsemalla värisävyllä. Hirsitaloon kauniisti istuvan parkettilattian asennus on sekin päässyt jo hyvään vauhtiin.

Kohteen valmistumista voi seurata Hirsi-Kastellin nettisivustolla

20222_77005.jpg
20222_77004.jpg

Haluatko muuttovalmiin hirsitalon?

Hirsi-Kastellin kodit on mahdollista saada täysin muuttovalmiina. Sinulla on unelma uudesta kodistasi, mutta anna Kastellin auttaa ja rakentaa unelmakotisi todeten: "Avaimet käteen, ole hyvä!"
Miten tähän päästään?

  1. Toteutetaan haaveet: Valitse tarpeisiisi sopiva talo ja pohjaratkaisu mallistosta ja hirsiasiantuntijat auttavat talon valinnassa ja sen sijoittamisessa tontillesi.
  2. Valitaan laadukkaat sisustusmateriaalit ja kiintokalusteet: Poimi unelmiesi materiaalit Hirsi-Kastelliin Collection-sisustuskokonaisuudesta ja toteuta omat sisustusideasi laadukkailla merkkituotteilla. Tyylikkäät kiintokalusteet pääset valitsemaan Puustellin laajasta valikoimasta, josta löydät oikeat ratkaisut niin keittiöön kuin kodin muihinkin tiloihin.
  3. Kastelli rakentaa hirsitalosi muuttovalmiiksi: Saat asumisvalmiin kodin sisältä ja ulkoa. Hirsi-Kastellin kodit ovat tarkkaan suunniteltuja kokonaisuuksia, jolloin toteuttaminen on helppoa, laadukasta ja riskitöntä.
  4. Nauti elämästä uudessa hirsikodissasi! Valmis koti odottaa sinua ja perhettäsi sovittuna muuttopäivänä.

Haluatko viimeistellä hirsikotisi itse?

Lue lisää viittä vaille valmiista hirsikodista

Info

Info

Miksi Hirsi-Kastelli?

Koti on korvaamattoman tärkeä paikka. Kodin pitää olla viihtyisä, mutta etenkin kestävä ja turvallinen. Hirsikodit valmistetaan painumattomasta hirrestä, ja niihin suunnitellaan saumaton talotekniikka saman katon alla. Hirsi-Kastellikodeissa käytettävät puut tulevat kestävästi ja vastuullisesti kasvatetuista metsistä ja käytettyjen puiden tilalle kasvatetaan aina uusia puita. Hirsi-Kastellin avaimet käteen -hirsitalo on siis terveellinen, turvallinen ja taloudellinen sijoitus perheesi elämänlaatuun nyt ja pitkälle tulevaisuuteen.

Hirsikoti sopii äärimmäisen hyvin allergikkoperheille, koska hirren antibakteerinen pinta pitää kodin rakenteet kunnossa, sisäilma pysyy tutkitusti puhtaana ja hirren pinnat pölyttömänä. Hirsi-Kastellin tiivis mutta hengittävä painumaton hirsi pitää sisäilman kosteuden ihanteellisella tasolla, eikä homeille tai mikrobeille synny suotuisia olosuhteita.

Tutustu lisää Hirsi-Kastelliin Talovertailu.fi-sivustollamme

20222_73411.jpg
https://www.talovertailu.fi/?utm_source=www.rakentaja.fi&utm_medium=content&utm_campaign=partnership
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
rakennukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20161_45162.jpg
Millaisen hirsitalon sinä rakentaisit?
Hirsitalo on lämminhenkinen ja ekologinen valinta kodiksi. Honka hirsitalon Muuttovalmis -mallistosta löydät itsellesi sopivan vaihtoehdon, joka istuu niin perinteiseen metsämaisemaan kuin myös tiiviiseen kaupunkirakentamiseen.
20225_78268.jpg
Terästä ja puuta yhdistävä Longhouse - "Rohkea talo, jossa on hieman teollinen teema"
SSAB:n maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs on valittu ainutlaatuisten ominaisuuksiensa ansiosta rakennusmateriaaliksi moniin erityislaatuisiin rakennusprojekteihin, kuten Paraisille tänä vuonna valmistuvaan ekokylään. Myös muualta maailmalta löytyy lukuisia mielenkiintoisia, erilaisilla arkkitehtuuripalkinnoillakin palkittuja kohteita, joiden rakennusmateriaalina on käytetty GreenCoat®-terästä. Yksi tällainen kohde on Hollannissa sijaitseva Longhouse, jonka "moderni talonpoikaistyyli" luotiin teräksen ja puun yhdistelmällä.
20211_68110.jpg
Löydä oma hirsinen suosikkitalosi - tutustu uutuusmalleihin
Hongan hirsisten omakotitalojen mallisto on laajentunut uuden vuoden alkajaisiksi. Uutuusmallit Honka Touko, Honka Riekko ja Honka Huomen tarjoavat ekologista, energiatehokasta ja terveellistä asumista suomalaisesta puusta valmistettujen jykevien hirsiseinien sisällä. Hirsikodin ainutlaatuinen tunnelma pääsee oikeuksiinsa niin modernissa kuin perinteisemmässäkin talossa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton