• Etusivu
  • Energia

Skandinaavinen tyyli kotiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 14.12.2021
202112_74107.jpg

Koli valkoisella Lux-pinnalla.

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan skandinaavisesta tyylistä? Värimaailma, pelkistetyt linjat ja muotokieli vai luonnollisuus? Kyseinen tyyli koostuu toisiinsa kauniisti sointuvista väreistä sekä aidoista luonnonmateriaaleista. Tulikiven ajaton design sekä tulisijoissa käytetty klassisen harmaa vuolukivi ovatkin olleet pitkään skandinaavisen tyylisuunnan ystävien mieleen. Erityisesti mainitsemisen arvoinen on Karelia-mallisto.

Toisiinsa harmonisesti sointuvat värit sekä sisustuksesta löytyvä pieni väripilkku ovat ne, jotka tekevät tilasta mielenkiintoisen. Luonnonmateriaalit tarjoavat kiehtovia yksityiskohtia sekä luovat sisustukseen aitoutta, maanläheisyyttä sekä yksilöllisyyttä lämmintä tunnelmaa unohtamatta.

Materiaalivalintana luonnonmateriaalit ovat myös käytännönläheisiä sekä tarjoavat helpolla hoidettavuudellaan myös pitkäaikaisia ratkaisuja. Värit auttavat tilan kokemisessa. Tummilla sävyillä kiinnität huomion joko tiettyyn yksityiskohtaan, luot kontrasteja materiaalien välille tai vaihtoehtoisesti luot koko tilasta miellyttävän pesämäisen. Valkoinen tuo tilaan tullessaan raikkautta, valoa sekä avaruutta.

Neljä suosittua takkamallia uusin sävyin

Tiesitkö, nyt voit huomioida myös tulisijasi sisustuksessasi?
Karelia-malliston neljä suosittua takkamallia Koli, Raita, Saramo ja Petro on nyt mahdollista saada omaan kotiinsa skandinaavisen tyylin kahdessa suosikkisävyssä: valkoisena ja mustana. Mielenkiintoisen lisän värisävyyn tuo erilaiset pintakäsittelyt, jotka antavat leikitellä sisustuksella vielä hieman lisää. Haluatko siis sisustukseesi klassista tyyliä, luonnontuntua vai kiiltoa?

Pintakäsittelyvaihtoehtoina löytyvät:

  • Satin-pinta, joka on hyvin klassinen, luonnollisen himmeä ja mattamaisen sileä.
  • Lux-pinta, kuten nimestä voi päätellä on kiiltävä sekä valoa heijasteleva. Pinta luo syvyydentunnetta sekä henkii tietynlaista arvokkuutta. Lux-pintaa on saatavilla ainoastaan valkeana.
  • Kolmantena vaihtoehtona on Structure-pinta, joka on luonnollinen, kevyen karhea sekä mattamainen.

Tule tutustumaan uusiin väripintoihin Tulikivi-studioon!

Petro Structure-pinta valkoinen
Petro Structure-pinta valkoinen

Aidot luonnonmateriaalit sekä yksityiskohdat kunniassa

Karelia-malliston takkojen väripintojen valmistukseen on käytetty 100% aitoja luonnonmateriaaleja. Kyseiset luonnonmateriaalit on puristettu sekä poltettu korkeassa kuumuudessa ilman lisäaineita. Aikaansaatu väripinta tulee säilyttämään luonnonkiven laadukkaat sekä arvostetut ominaisuudet.

Suuret väripinnat pääsevät myös oikeuksiinsa takoissa. Pinnan lisäksi yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Esimerkiksi takkojen laattajako mukailee luukun linjoja – tällainen yksityiskohta tuo takan ilmeeseen harmoniaa ja levollisuutta.

Askeleen edellä: edistyksellisyyttä sekä modulaarisuutta

Tulikivi on Karelia-mallistollaan askeleen edellä, sillä kyseinen mallisto täyttää vaativimpienkin asiakkaiden toiveet. Polttotekniikkansa osalta mallisto läpäisee jo nyt päästönormit, jotka tulevat voimaan vuonna 2022. Vuolukivipintaisiin Koliin, Raitaan, Saramoon sekä Petroon voi hankkia lisävarusteena Tulikiven kehittämän Senso-takkaohjaimen ja väripintaisiin takkaohjain on saatavissa myöhemmin. Takkaohjain pyrkii ohjaamaan käyttäjäänsä takan oikeaoppisessa lämmittämisessä mahdollisimman vähäpäästöisesti. Malliston takoissa on ainutlaatuinen pyörrepesäteknologia, joka mahdollistaa puun sekä pellettien polttamisen tulipesässä ilman erillisiä lisävarusteita.

Onko käytössäsi vain rajallinen tila? Karelia-mallisto on ratkaisu myös tässä yhteydessä, sillä modulaarisen malliston takat on mahdollista muuntaa omia tarpeita ja sisustustyyliä vastaavaksi. Tulisijan korkeuden voi valita kolmesta vaihtoehdosta: 150, 180 tai 210 senttimetriä. Korkeuden kasvattamisella saadaan aikaan lisää lämmönvarauskykyä, sillä tulisijan korkeuden kasvaessa kasvaa myös varaavan vuolukivimassan määrä.

Raita S mustalla Structure-pinnalla.
Raita S mustalla Structure-pinnalla.

Kuoren alla sykkii vuolukivinen sydän

Huolimatta modernista tyylistään sekä uusista väreistään, sykkii näidenkin takkojen sisällä aito pohjoiskarjalainen vuolukivi. Vuolukivellä on nimittäin luontainen kyky varata itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä ympärilleen hitaasti säteillen. Vuolukivi ei tule pinnastaan polttavan kuumaksi, vaan se lämmittää tilaa lempeästi, parin pesällisen polton jälkeen jopa 24 – 36 tunnin ajan. Kun tähän ominaisuuteen yhdistetään uudet pintamateriaalit, saadaan aikaan suloista lämpöä sekä ajatonta tyylikkyyttä.

Tulikiven takat on suunniteltu nykyaikaiseen sekä moderniin matalaenergiataloon sopivaksi. Takka toimii siis erinomaisena lisälämmönlähteenä. Täysin sähköstä riippumaton varaava takka lisää kodin omavaraisuutta hyödyntäen kotimaista bioenergiaa. Ja mikä parasta, voit hyödyntää lämpöä myös ruoan valmistuksessa – pitkään tulen sammumisen jälkeenkin.

Saramo valkoisella Satin-pinnalla.
Saramo valkoisella Satin-pinnalla.

Kokkaa takalla

Ihmisen keksiessä tulen, mullistui samalla tapa laittaa ruokaa. Tulella ja hiilloksella kypsyneellä ruoalla on yhä edelleen se maaginen ja mystinen "jokin", jota ei pysty luomaan millään muulla valmistustavalla.

Tulikivi onkin suunnitellut varaavat takkansa siten, että niissä on mahdollista laittaa ruoan helposti – ruoan valmistaessa tavallaan itse itsensä. Karelia-malliston takan mukana tulee jalallinen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu grilli, jonka voit nostaa tulipesään ruoanlaittoa varten. Yksinkertaisimmillaan ainoa mitä tarvitset, on paistoritilä, jonka voi laittaa hiilloksen ylle tulen sammuttua.

Tutustu Tulikivi Cooking -sarjaan

Nyt Tulikivi haastaa sinut esittelemään omat taitosi!

Jaa siis oma reseptisi ja voit voittaa itsellesi huippukokin ohjauksessa valmistetun elämysillallisen.
Valmistat sitten takassasi maailman parasta pizzaa, mehukasta paistia tai upeaksi hautunutta pataruokaa, jaa ihmeessä reseptisi ja ota osaa kilpailuun. Takkakokkikilpailu on tarkoitettu kaikille takkakokkauksesta kiinnostuneille ja omistamasta takasta huolimatta.

Tulikivi palkitsee kuusi parasta Ravintola Nokan huippukokki Ari Ruohon kokkikoululahjakortilla (arvo 248 €). Kurssi järjestetään Ravintola Nokan tiloissa ja se kestää noin 3 – 4 tuntia. Kurssin aikana osallistujat saavat valmistaa itse neljän ruokalajin elämysillallisen huippukokin hyvässä ohjauksessa.

Lue lisää takkakokkauksesta ja ota osaa!

Voita itsellesi Ravintola Nokan huippukokki Ari Ruohon kokkikoululahjakortti!
Voita itsellesi Ravintola Nokan huippukokki Ari Ruohon kokkikoululahjakortti!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Energia
hormit
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
20192_56200.jpg
Totta vai tarua: Kiertoilmatakka, joka on aidosti varaava?
Yleensä kiertoilmatakka ei varaa lämpöä, vaan sen lämmitysteho perustuu nopeaan lämmöntuottoon. Tulikivi kuitenkin tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana, joten ei yllätä, että Tulikiven kiertoilmatakat sekoittavat tätä perinteistä pakkaa. Aidosti varaava kiertoilmatakka on siis totta.Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
20168_47193.jpg
Mitä tiilipiipun suunnittelussa tulee huomioida?
Perinteisen tiilipiipun rakentamisesta, käytöstä ja toimivuudesta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Tiilipiippu on edullinen rakentaa, se on energiatehokas ja paloturvallinen. Kevyenkin tulisijan parina massiivinen tiilipiippu toimii tehokkaana lämmönvaraajana. Tämä parantaa sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, koska polttamisjaksojen aikaväli pitenee samassa suhteessa lämmönluovutusajan kanssa. Tiilipiippu voi toimia myös kauniina sisustuselementtinä.Tiilipiipun edut korostuvat erityisesti korkeissa huonetiloissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Näissä tiloissa muurattu piippu jakaa lämmön tehokkaasti ylempiin kerroksiin samalla lisäten tulisijalämmityksen kokonaisosuutta. Parhaimmillaan tiilipiipun energiateho vastaa toista tulisijaa ja sen ominaisuudet korostuvat erityisesti matala- ja passiivienergiataloissa.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton