Skandinaavinen tyyli kotiin

Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen, kun puhutaan skandinaavisesta tyylistä? Värimaailma, pelkistetyt linjat ja muotokieli vai luonnollisuus? Kyseinen tyyli koostuu toisiinsa kauniisti sointuvista väreistä sekä aidoista luonnonmateriaaleista. Tulikiven ajaton design sekä tulisijoissa käytetty klassisen harmaa vuolukivi ovatkin olleet pitkään skandinaavisen tyylisuunnan ystävien mieleen. Erityisesti mainitsemisen arvoinen on Karelia-mallisto.

Koli valkoisella Lux-pinnalla.Koli valkoisella Lux-pinnalla.

Toisiinsa harmonisesti sointuvat värit sekä sisustuksesta löytyvä pieni väripilkku ovat ne, jotka tekevät tilasta mielenkiintoisen. Luonnonmateriaalit tarjoavat kiehtovia yksityiskohtia sekä luovat sisustukseen aitoutta, maanläheisyyttä sekä yksilöllisyyttä lämmintä tunnelmaa unohtamatta.

Materiaalivalintana luonnonmateriaalit ovat myös käytännönläheisiä sekä tarjoavat helpolla hoidettavuudellaan myös pitkäaikaisia ratkaisuja. Värit auttavat tilan kokemisessa. Tummilla sävyillä kiinnität huomion joko tiettyyn yksityiskohtaan, luot kontrasteja materiaalien välille tai vaihtoehtoisesti luot koko tilasta miellyttävän pesämäisen. Valkoinen tuo tilaan tullessaan raikkautta, valoa sekä avaruutta.

Neljä suosittua takkamallia uusin sävyin

Tiesitkö, nyt voit huomioida myös tulisijasi sisustuksessasi?
Karelia-malliston neljä suosittua takkamallia Koli, Raita, Saramo ja Petro on nyt mahdollista saada omaan kotiinsa skandinaavisen tyylin kahdessa suosikkisävyssä: valkoisena ja mustana. Mielenkiintoisen lisän värisävyyn tuo erilaiset pintakäsittelyt, jotka antavat leikitellä sisustuksella vielä hieman lisää. Haluatko siis sisustukseesi klassista tyyliä, luonnontuntua vai kiiltoa?

Pintakäsittelyvaihtoehtoina löytyvät:

  • Satin-pinta, joka on hyvin klassinen, luonnollisen himmeä ja mattamaisen sileä.
  • Lux-pinta, kuten nimestä voi päätellä on kiiltävä sekä valoa heijasteleva. Pinta luo syvyydentunnetta sekä henkii tietynlaista arvokkuutta. Lux-pintaa on saatavilla ainoastaan valkeana.
  • Kolmantena vaihtoehtona on Structure-pinta, joka on luonnollinen, kevyen karhea sekä mattamainen.

Tule tutustumaan uusiin väripintoihin Tulikivi-studioon!

Petro Structure-pinta valkoinenPetro Structure-pinta valkoinen

Aidot luonnonmateriaalit sekä yksityiskohdat kunniassa

Karelia-malliston takkojen väripintojen valmistukseen on käytetty 100% aitoja luonnonmateriaaleja. Kyseiset luonnonmateriaalit on puristettu sekä poltettu korkeassa kuumuudessa ilman lisäaineita. Aikaansaatu väripinta tulee säilyttämään luonnonkiven laadukkaat sekä arvostetut ominaisuudet.

Suuret väripinnat pääsevät myös oikeuksiinsa takoissa. Pinnan lisäksi yksityiskohtiin on kiinnitetty erityistä huomiota. Esimerkiksi takkojen laattajako mukailee luukun linjoja – tällainen yksityiskohta tuo takan ilmeeseen harmoniaa ja levollisuutta.

Askeleen edellä: edistyksellisyyttä sekä modulaarisuutta

Tulikivi on Karelia-mallistollaan askeleen edellä, sillä kyseinen mallisto täyttää vaativimpienkin asiakkaiden toiveet. Polttotekniikkansa osalta mallisto läpäisee jo nyt päästönormit, jotka tulevat voimaan vuonna 2022. Vuolukivipintaisiin Koliin, Raitaan, Saramoon sekä Petroon voi hankkia lisävarusteena Tulikiven kehittämän Senso-takkaohjaimen ja väripintaisiin takkaohjain on saatavissa myöhemmin. Takkaohjain pyrkii ohjaamaan käyttäjäänsä takan oikeaoppisessa lämmittämisessä mahdollisimman vähäpäästöisesti. Malliston takoissa on ainutlaatuinen pyörrepesäteknologia, joka mahdollistaa puun sekä pellettien polttamisen tulipesässä ilman erillisiä lisävarusteita.

Onko käytössäsi vain rajallinen tila? Karelia-mallisto on ratkaisu myös tässä yhteydessä, sillä modulaarisen malliston takat on mahdollista muuntaa omia tarpeita ja sisustustyyliä vastaavaksi. Tulisijan korkeuden voi valita kolmesta vaihtoehdosta: 150, 180 tai 210 senttimetriä. Korkeuden kasvattamisella saadaan aikaan lisää lämmönvarauskykyä, sillä tulisijan korkeuden kasvaessa kasvaa myös varaavan vuolukivimassan määrä.

Raita S mustalla Structure-pinnalla.Raita S mustalla Structure-pinnalla.

Kuoren alla sykkii vuolukivinen sydän

Huolimatta modernista tyylistään sekä uusista väreistään, sykkii näidenkin takkojen sisällä aito pohjoiskarjalainen vuolukivi. Vuolukivellä on nimittäin luontainen kyky varata itseensä lämpöä ja luovuttaa sitä ympärilleen hitaasti säteillen. Vuolukivi ei tule pinnastaan polttavan kuumaksi, vaan se lämmittää tilaa lempeästi, parin pesällisen polton jälkeen jopa 24 – 36 tunnin ajan. Kun tähän ominaisuuteen yhdistetään uudet pintamateriaalit, saadaan aikaan suloista lämpöä sekä ajatonta tyylikkyyttä.

Tulikiven takat on suunniteltu nykyaikaiseen sekä moderniin matalaenergiataloon sopivaksi. Takka toimii siis erinomaisena lisälämmönlähteenä. Täysin sähköstä riippumaton varaava takka lisää kodin omavaraisuutta hyödyntäen kotimaista bioenergiaa. Ja mikä parasta, voit hyödyntää lämpöä myös ruoan valmistuksessa – pitkään tulen sammumisen jälkeenkin.

Saramo valkoisella Satin-pinnalla.Saramo valkoisella Satin-pinnalla.

Kokkaa takalla

Ihmisen keksiessä tulen, mullistui samalla tapa laittaa ruokaa. Tulella ja hiilloksella kypsyneellä ruoalla on yhä edelleen se maaginen ja mystinen ”jokin”, jota ei pysty luomaan millään muulla valmistustavalla.

Tulikivi onkin suunnitellut varaavat takkansa siten, että niissä on mahdollista laittaa ruoan helposti – ruoan valmistaessa tavallaan itse itsensä. Karelia-malliston takan mukana tulee jalallinen, ruostumattomasta teräksestä valmistettu grilli, jonka voit nostaa tulipesään ruoanlaittoa varten. Yksinkertaisimmillaan ainoa mitä tarvitset, on paistoritilä, jonka voi laittaa hiilloksen ylle tulen sammuttua.

Tutustu Tulikivi Cooking -sarjaan

Nyt Tulikivi haastaa sinut esittelemään omat taitosi!

Jaa siis oma reseptisi ja voit voittaa itsellesi huippukokin ohjauksessa valmistetun elämysillallisen.
Valmistat sitten takassasi maailman parasta pizzaa, mehukasta paistia tai upeaksi hautunutta pataruokaa, jaa ihmeessä reseptisi ja ota osaa kilpailuun. Takkakokkikilpailu on tarkoitettu kaikille takkakokkauksesta kiinnostuneille ja omistamasta takasta huolimatta.


Tulikivi palkitsee kuusi parasta Ravintola Nokan huippukokki Ari Ruohon kokkikoululahjakortilla (arvo 248 €). Kurssi järjestetään Ravintola Nokan tiloissa ja se kestää noin 3 – 4 tuntia. Kurssin aikana osallistujat saavat valmistaa itse neljän ruokalajin elämysillallisen huippukokin hyvässä ohjauksessa.

Lue lisää takkakokkauksesta ja ota osaa!

Voita itsellesi Ravintola Nokan huippukokki Ari Ruohon kokkikoululahjakortti!Voita itsellesi Ravintola Nokan huippukokki Ari Ruohon kokkikoululahjakortti!

Kiinnostuitko?


 
Päivitetty
14.12.2021