Minkä lämpöpumpun haluaisit kotiisi? Katso videolta vinkit valintaan

Lämmitysjärjestelmän valinta on tärkeä päätös varsinkin Suomen vaihtelevissa sääolosuhteissa. Kylmät talvet vaativat lämmitykseltä varmaa toimintaa sekä hyvää hyötysuhdetta. Kesällä taas viilennys on erinomainen apu helteisiin päiviin. Lämpöpumpuista löytyy jokaiseen kotiin sopiva vaihtoehto.

Bosch ilmavesilämpö 1920x1080

Moni suomalainen on jo hyödyntänyt öljylämmityksen vaihtoon tarkoitetun hankintatuen ja vaihtanut ekologiseen lämpöpumppuun. Suomen lämpöpumppuyhdistyksen mukaan viime vuonna ilma-vesilämpöpumppuja asennettiin noin 7800 kappaletta ja maalämpöpumppuja noin 8600 kappaletta. Ilma-vesilämpöpumppujen suosio kasvoi 24 prosenttia vuoteen 2019 verrattuna.

Ilma-lämpöpumpun asennus on vaivatonta

Ilma-vesilämpöpumpun yksi parhaista ominaisuuksista onkin helppo asennus. Asennukseen ei tarvita yleensä erillistä lupaa, mutta asia on hyvä silti tarkistaa kunnalta tai isännöitsijältä. Ilma-vesilämpöpumppu soveltuu erinomaisesti kohteisiin, joissa poraus ei ole mahdollista tai tontin ala on rajallinen, koska maahan porattavaa energiakaivoa tai muutakaan erillistä keruupiiriä ei tarvita vaan laitteen ulkoyksikkö hoitaa lämmön keräämisen.

Bosch Compress 7000i AW on markkinoiden hiljaisin ilma-vesilämpöpumppu, joka tekee energian säästämisestä helppoa. Kierroslukuohjattu invertterikompressori säätää tehoa tarpeen mukaan, jolloin säästetään entistä enemmän energiaa ja lämpöpumppu optimoi vuosihyötysuhteen erityisesti keväällä ja syksyllä, kun täyttä lämmitystehoa ei tarvita.

Parhaat säästöt maalämmöllä

Maalämpöpumpun asennukseen menee hieman pidempi aika, koska porauksia varten voidaan tarvita lupa paikallisesta rakennusvalvonnasta. Maalämmön hyötysuhde on kuitenkin huippuluokkaa ja sillä saat parhaimmillaan 80 prosentin säästöt lämmityskuluissa. Talon koolla, sijainnilla tai iällä ei ole merkitystä, koska maasta saadaan lämpöenergiaa hyödynnettäväksi ympäri vuoden.

Boschin Compress 7001i LW/M on inverter-maalämpöpumppu, jonka kierroslukuohjattu kompressori optimoi saatavat säästöt säätäen tehoaan portaattomasti eikä näin käy koskaan suuremmalla teholla kuin on tarpeen. Se sopii loistavasti myös saneerauskohteisiin Boschin keruupiirin valvonta-automatiikan sekä erittäin korkean menoveden vuoksi (lämpötila kompressorilla 65°C ja sähkövastuksella 71°C).

Tutustu lämpöpumppuihin
ja kysy lisää!

Boschin lämpöpumppujen tekniikka on huippuluokkaa, joten myös niiden ulkonäköön on haluttu panostaa. Kuvassa olevan ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön pinta on karkaistua lasia, jossa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö.Boschin lämpöpumppujen tekniikka on huippuluokkaa, joten myös niiden ulkonäköön on haluttu panostaa. Kuvassa olevan ilma-vesilämpöpumpun sisäyksikön pinta on karkaistua lasia, jossa on helppokäyttöinen kosketusnäyttö.

Pitkä elinkaari lämpöpumpulle ammattitaitoisella asennuksen avulla

Lämpöpumpun asennuksessa kannattaa aina käyttää ammattilaista, joka mitoittaa lämpöpumpun kotiisi sopivaksi. Mitoitus ja asennus on avain asemassa laitteen oikean toimivuuden ja pitkän elinkaaren kannalta.

Parhaan asennuksen ja takuun saat Bosch Lämpömestareilta. Saat lämpöpumpullesi 6 vuoden takuun ostaessasi lämpöpumpun sertifioidulta Bosch Lämpömestarilta sekä maa- ja ilma-vesilämpöpumpuille 10 vuoden kompressoritakuun.

Halutessasi voit myös hyödyntää Lämpömestarirahoitusta. Hankinnan maksu onnistuu lisäämättä menojasi. Säästö kattaa uuden järjestelmän lämmitys- ja rahoituskulut.

Katso videolta ammattilaisten vinkit lämpöpumpun valintaan

Pyydä lisätietoa Bosch-lämpöpumpuista!


 
Julkaistu
20.9.2021