• Etusivu
  • Rakentaminen

"Kyllä onnistuu" kuuluu liian harvoin rakennusalalla – uusi sarja esittelee onnistuneita ratkaisuja

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.07.2021Päivitetty 27.07.2021
20217_71666.jpg

Tervetuloa seuraamaan Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjaa, jonka tarkoitus on esitellä oivaltavia ja upeita toteutuksia niin rakentamisen kuin sisustamisenkin saralta. Artikkelit tuottaa Rakennetaan Yhdessä -yhdistys, jonka tavoitteena on yhdistää suunnittelun ja rakentamisen ammattilaiset sekä asumisen asiantuntijat eli tavalliset ihmiset.

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivänä 3. helmikuuta 2021 sisustussuunnittelija ja stylisti Laura Seppänen avautui sosiaalisessa mediassa turhautumisestaan suomalaisen rakentamisen sääntöviidakkoon. Ajatus uudenlaisesta yhteisöstä, joka kokoaisi rakentamiseen liittyvää tietoa ja inspiraatiota saman #rakennetaanyhdessä -tunnisteen alle, jäi kytemään.

Seppänen kokosi yhteen ryhmän ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus rakentamiseen, sisustamiseen ja parempaan asumiseen. Syntyi Rakennetaan Yhdessä -yhteisön ja yhdistyksen perustukset.

Keskustelunavaus rakennusalan mahdollisuuksista, oivaltavammista ratkaisuista ja avoimemmasta yhteistyöstä on herättänyt paljon kiinnostusta kuluttajissa, alan toimijoissa sekä medioissa. Jatkossa Rakennetaan Yhdessä -yhdistyksen asiantuntijat esittelevät onnistuneita ratkaisuja ja prosesseja myös Rakentajan seuraajille Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjassa.

20217_71667.jpg

Halu kehittää suomalaista asumista, rakentamista ja muotoilua

Annetaan yhdistyksen aktiivien kertoa tarkemmin, mistä on kyse:

Jos ajatuksissasi on rakentaa jokin näyttävä elementti kotisi kruunuksi, tämä sarja on juuri sinua varten. Näissä toteutuksissa visuaalisuus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä. Esittelemme jo tehtyjä toteutuksia, joten ideat ovat taatusti käytännössä testattuja. Kerromme myös, mitä olisi voinut tehdä toisin. Lue siis vieraskynäämme ennen kuin aloitat oman projektisi, ja saatat säästyä monelta mutkalta.

Tämän vieraskynän takana on noin tusina rakentamisesta ja sisustuksesta kiinnostunutta tekijää, ja taustamme vaihtelevat rakennusmestarista sisustusarkkitehtiin, teolliseen muotoilijaan ja sisällöntuottajaan. Meitä yhdistää halu kehittää suomalaista rakentamista, asumista ja muotoilua. Haluamme ulottaa tämän ensiluokkaisen arkkitehtuurin ja muotoilun myös yksityiskotien puolelle. Näin turvaamme ajattoman designin ja arkkitehtuurin säilymisen myös tulevaisuudessa, kun yhä useampi uskaltaa kokeilla kunnianhimoisempia ratkaisuja myös omissa projekteissaan.

Olemme kyllästyneet kuulemaan rakennustyömailla, että "ei onnistu". Sen aika on nyt ohi. Siksi haluamme paljastaa parhaat tavat rakentaa ja tuoda tämän tiedon kaikkien saataville. Haluamme samalla parantaa kuluttajan asemaa. Sinä päätät, ja ammattilaisten taidolla löydetään ratkaisut. Pyrimme kuulemaan jokaisen esittelemämme projektin kohdalla mahdollisimman montaa sen parissa työskennellyttä. Rakennusala tarvitsee tuoreita, innovatiivisia ja yhteistyöhön valmiita tekijöitä, koska rakentaminen on aina monen tekijän summa.

Kyllä onnistuu. Sen me haluamme todistaa. Avoimella keskustelulla ja tiedonjaolla mahdollistetaan parempaa yhteistyötä niin alan toimijoiden kuin ammattilaisten ja kuluttajienkin välillä, sekä vähennetään tulkinnanvaraisuutta rakennusmääräyksistä ja -valvonnasta.

Tavoitteenamme on, ettei kuluttaja jää yksin sääntöviidakon keskelle. On tärkeää, että tietoa rakennusvalvonnan hyväksymistä ratkaisuista on tarjolla avoimesti ja määräysten tulkinta on yhdenmukaista asuinpaikasta riippumatta.

Tämä on tulevaisuuden rakentamista!

20217_71676.jpg

Rakennetaan Yhdessä -yhteisö

  • Perustettu maaliskuussa 2021
  • Kokoaa yhteen rakennus- ja sisustusalan kehittämisestä sekä paremmasta asumisesta kiinnostuneet.
  • Edistää ja luo avointa keskustelua suomalaisesta rakentamisesta Instagram-yhteisössä ja muissa kanavissa.
  • Tuottaa monipuolisia mediasisältöjä.
  • Toimii rakennusalan eri toimijoita ja kuluttajia yhdistävänä sekä kuuntelevana osapuolena.
  • Näyttää onnistuneiden rakennusratkaisujen avulla, että näinkin voi rakentaa.

Tervetuloa mukaan!

@rakennetaanyhdessa #rakennetaanyhdessä
www.rakennetaanyhdessa.fi

Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjan seuraava osa julkaistaan syyskuussa.

Rakentaminen
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Lyyra-korttelin tiilijulkisivu
LYYRA – Hakaniemen uusi tiilikortteli
Hakaniemeen on rakenteilla uusi maamerkki, kolmen rakennuksen LYYRA-kortteli. Alueen viime vuosien lähes ainoat uudisrakennukset nousevat Siltasaarenkadun molemmin puolin aivan metron sisäänkäynnin viereen.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
202112_73898.jpg
Kerrostalot maan tasalle ja uutta tilalle: Näin toimii purkava täydennys­rakentaminen
Helsingin Mellunmäessä käynnistyy Suomen suurin purkavan täydennysrakentamisen hanke. Mistä siinä on kyse?
20189_54840.jpg
Piha- ja salaojaremontti ajankohtaista?
Taloyhtiön piha- ja salaojaremontin tarvekartoitus sekä suunnittelu kannattaa ehdottomasti antaa luotettavan suunnittelutiimin hoidettavaksi. Suunnittelua johtaa kokenut pääsuunnittelija. Piha- ja rakennesuunnittelija kiinnitetään taloyhtiön palvelukseen heti alussa.Arkkitehti- ja insinööritoimisto Doventus Oy:n arkkitehti ja toimitusjohtaja Tero Seppänen, tiivistää:-Yhteistyö on voimaa ja asiakas voittaa aina, kun suunnittelijoiden yhteistyö toimii heti hankkeen alusta saakka. Tarjoamme rakennesuunnitteluun yhdistettynä pihasuunnitteluosaamisen ja lopputuloksena on salaojaremontin jälkeen teknisesti erinomaisesti toimiva ja viihtyisämpi hyvin suunniteltu pihaympäristö. Kiinteistön arvo nousee.
20225_78123.jpg
Aistiesteettömyys on kaikkia varten - kokeile, miten aistiesteetön sinun kotisi on
Kun mietitään esteettömyyttä, ajattelemme hyvin usein liikunta-, näkö tai vaikka kuulovammaisten elämää helpottavaa asumisympäristöä. Fyysisestä esteettömyydestä puhutaankin paljon. Aistiesteettömyyden saatamme yhdistää eritysherkkien ihmisten arkeen tai autismikirjon häiriöihin. Oletko kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että aistiesteettömyys on myös sinun oman hyvinvointisi kannalta erittäin tärkeä asia? Esimerkkinä palautumisesi rankan työpäivän jälkeen kotona. Aistiesteettömyys on meitä kaikkia varten!
20192_56212.jpg
Kehittyneellä maalämpötekniikalla parhaat säästöt
Pohjoismaisessa ilmastossa lämmityskustannukset muodostavat suuren osan asumiskustannuksista. Siksi on erityisen tärkeää valita lämmitysjärjestelmä, joka pienentää kustannuksia ja antaa tarvittavan määrän lämpöä myös kylmimpinä päivinä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton