”Kyllä onnistuu” kuuluu liian harvoin rakennusalalla – uusi sarja esittelee onnistuneita ratkaisuja

Tervetuloa seuraamaan Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjaa, jonka tarkoitus on esitellä oivaltavia ja upeita toteutuksia niin rakentamisen kuin sisustamisenkin saralta. Artikkelit tuottaa Rakennetaan Yhdessä -yhdistys, jonka tavoitteena on yhdistää suunnittelun ja rakentamisen ammattilaiset sekä asumisen asiantuntijat eli tavalliset ihmiset.

Rakennetaan_Yhdessä1

Arkkitehtuurin ja muotoilun päivänä 3. helmikuuta 2021 sisustussuunnittelija ja stylisti Laura Seppänen avautui sosiaalisessa mediassa turhautumisestaan suomalaisen rakentamisen sääntöviidakkoon. Ajatus uudenlaisesta yhteisöstä, joka kokoaisi rakentamiseen liittyvää tietoa ja inspiraatiota saman #rakennetaanyhdessä -tunnisteen alle, jäi kytemään.

Seppänen kokosi yhteen ryhmän ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus rakentamiseen, sisustamiseen ja parempaan asumiseen. Syntyi Rakennetaan Yhdessä -yhteisön ja yhdistyksen perustukset.

Keskustelunavaus rakennusalan mahdollisuuksista, oivaltavammista ratkaisuista ja avoimemmasta yhteistyöstä on herättänyt paljon kiinnostusta kuluttajissa, alan toimijoissa sekä medioissa. Jatkossa Rakennetaan Yhdessä -yhdistyksen asiantuntijat esittelevät onnistuneita ratkaisuja ja prosesseja myös Rakentajan seuraajille Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjassa.

Rakennetaan_Yhdessä2

Halu kehittää suomalaista asumista, rakentamista ja muotoilua

Annetaan yhdistyksen aktiivien kertoa tarkemmin, mistä on kyse:

Jos ajatuksissasi on rakentaa jokin näyttävä elementti kotisi kruunuksi, tämä sarja on juuri sinua varten. Näissä toteutuksissa visuaalisuus ja käytännöllisyys kulkevat käsi kädessä. Esittelemme jo tehtyjä toteutuksia, joten ideat ovat taatusti käytännössä testattuja. Kerromme myös, mitä olisi voinut tehdä toisin. Lue siis vieraskynäämme ennen kuin aloitat oman projektisi, ja saatat säästyä monelta mutkalta. 

Tämän vieraskynän takana on noin tusina rakentamisesta ja sisustuksesta kiinnostunutta tekijää, ja taustamme vaihtelevat rakennusmestarista sisustusarkkitehtiin, teolliseen muotoilijaan ja sisällöntuottajaan. Meitä yhdistää halu kehittää suomalaista rakentamista, asumista ja muotoilua. Haluamme ulottaa tämän ensiluokkaisen arkkitehtuurin ja muotoilun myös yksityiskotien puolelle. Näin turvaamme ajattoman designin ja arkkitehtuurin säilymisen myös tulevaisuudessa, kun yhä useampi uskaltaa kokeilla kunnianhimoisempia ratkaisuja myös omissa projekteissaan.

Olemme kyllästyneet kuulemaan rakennustyömailla, että ”ei onnistu”. Sen aika on nyt ohi. Siksi haluamme paljastaa parhaat tavat rakentaa ja tuoda tämän tiedon kaikkien saataville. Haluamme samalla parantaa kuluttajan asemaa. Sinä päätät, ja ammattilaisten taidolla löydetään ratkaisut. Pyrimme kuulemaan jokaisen esittelemämme projektin kohdalla mahdollisimman montaa sen parissa työskennellyttä. Rakennusala tarvitsee tuoreita, innovatiivisia ja yhteistyöhön valmiita tekijöitä, koska rakentaminen on aina monen tekijän summa.

Kyllä onnistuu. Sen me haluamme todistaa. Avoimella keskustelulla ja tiedonjaolla mahdollistetaan parempaa yhteistyötä niin alan toimijoiden kuin ammattilaisten ja kuluttajienkin välillä, sekä vähennetään tulkinnanvaraisuutta rakennusmääräyksistä ja -valvonnasta.

Tavoitteenamme on, ettei kuluttaja jää yksin sääntöviidakon keskelle. On tärkeää, että tietoa rakennusvalvonnan hyväksymistä ratkaisuista on tarjolla avoimesti ja määräysten tulkinta on yhdenmukaista asuinpaikasta riippumatta. 

 

Tämä on tulevaisuuden rakentamista! 

750 RY rakentajat

Rakennetaan Yhdessä -yhteisö

  • Perustettu maaliskuussa 2021
  • Kokoaa yhteen rakennus- ja sisustusalan kehittämisestä sekä paremmasta asumisesta kiinnostuneet.
  • Edistää ja luo avointa keskustelua suomalaisesta rakentamisesta Instagram-yhteisössä ja muissa kanavissa.
  • Tuottaa monipuolisia mediasisältöjä.
  • Toimii rakennusalan eri toimijoita ja kuluttajia yhdistävänä sekä kuuntelevana osapuolena.
  • Näyttää onnistuneiden rakennusratkaisujen avulla, että näinkin voi rakentaa.

Tervetuloa mukaan! 


@rakennetaanyhdessa #rakennetaanyhdessä
www.rakennetaanyhdessa.fi

Näinkin voi rakentaa -vieraskynäsarjan seuraava osa julkaistaan syyskuussa.

 
Päivitetty
27.7.2021