Lohjan asuntomessujen kerrostaloissa elinkaaritaloudellinen tiiliverhous

Tiili on julkisivuratkaisuna perinteikäs, mutta ilmeeltään moderni. Uusia värejä, pintoja ja muotoja tulee markkinoille vuosittain. Lohjan asuntomessuilla on nähtävissä useita tiilivärejä valkoisesta mustaan.

Hiidensalmessa hoivatilojen talon julkisivussa on tyylikkäällä tavalla yhdistetty Wienerbergerin Grafiitinmustaa ja Superwhite Retro -tiiltä.Hiidensalmessa hoivatilojen talon julkisivussa on tyylikkäällä tavalla yhdistetty Wienerbergerin Grafiitinmustaa ja Superwhite Retro -tiiltä.

Tiili on materiaalina moni-ilmeinen. Tiilen värivalikoima on laaja ja lisäksi pintastruktuureita on useita erilaisia. Myös laastisauman värillä ja paksuudella on suuri vaikutus julkisivun ulkoasuun. Uusimpana trendinä on käyttää useampaa tiiliväriä samassa kohteessa, joko yhtenäisinä toisiinsa liittyvinä pintoina tai täysin sekoitettuna. Eri väriyhdistelmillä saadaan hyvin mielenkiintoisia tiilijulkisivuja aikaiseksi – vain mielikuvitus on rajana.

Hiidensalmen kerrostalokorttelissa tiili monipuolisesti esillä

Kesän 2021 Asuntomessut järjestetään 9.7.-8.8. Lohjalla. Messualueen kerrostalokorttelissa yhdistyvät asumisen eri muodot. Korttelin eteläisin rakennus tarjoaa puitteet ikäihmisten palveluasumiselle sekä tilat lasten päiväkodille. Rakennuksen ulkokehän tiilijulkisivussa limittyvät värikartan ääripäät. Grafiitinmustaan tiilimuuraukseen on tyylikkäästi toteutettu valkoisella tiilellä pystysuoria raitoja. Myös osa ikkuna-aukoista on raamitettu valkoisella tiilellä. Rakennuksen sisäpihan puoleinen julkisivu on muurattu vaaleanharmaalla tiilellä.

Osa ikkuna-aukoista on raamitettu valkoisella tiilellä.Osa ikkuna-aukoista on raamitettu valkoisella tiilellä.

Lohjan Vuokra-asuntojen rakennuttaman Lova-vuokrakerrostalo on toteutettu kustannustehokkaasti elementtirakenteisena. Rakennuksen kadunpuoleiset betonielementit ovat tiilipintaiset. Ruskeankirjava Makasiini-tiililaatta on ilmeeltään iättömän kaunis ja hehkuu lämminsävyisenä viereisen mustan julkisivun rinnalla.

750 Lova_Lohja_asuntomessut_Ruskonkirjava_Makasiini_DSC5042

TA-Asuntojen asumisoikeustalossa Ruskeankirjava Makasiini -tiili jatkaa elementtitalon tiili-ilmettä ja vaihtuu vaaleanharmaaseen Pellava-tiileen julkisivun kääntyessä rakennuksen nurkan yli. Talon erikoisuutena on ylimmän kerroksen maisemasauna sekä kattopuutarha. Tiilijulkisivut suojaavat kattoterassia tehokkaasti tuulelta ja luovat harmonisen taustan asukkaiden viljelmille.

750 505 Sahapihan_huippu_Lohja_Asuntomessut_Pellava_Retero_DSC5
Myös oleskelulle on terassilla varattu erilliset tilat, joita Wienerbergerin Pellava Retro -tiili suojaa tehokkaasti tuulelta.Myös oleskelulle on terassilla varattu erilliset tilat, joita Wienerbergerin Pellava Retro -tiili suojaa tehokkaasti tuulelta.

Lohjan asuntomessujen kumppanuuskorttelin arkkitehtisuunnittelusta on vastannut UKI Arkkitehdit.

Tiilijulkisivu on kosteusteknisesti turvallinen ratkaisu

Tiilijulkisivu on aina erotettu runkorakenteesta ilmaraolla. Tuulettuva julkisivu suojaa runkoa kosteudelta ja säärasituksilta, eikä vaadi huoltoa vuosikymmeniin, jos muuraustyö ja julkisivuun liittyvät rakenteet on toteutettu laadukkaasti. Pitkällä aikavälillä vähäisen huoltotarpeen merkitys korostuu pienempinä ylläpitokustannuksina. Materiaalivaihtoehtoja punnitessa tulisikin aina laskea, miten usein julkisivua pitää huoltaa ja mitä huoltokerrat tulevat maksamaan. Tärkeää on myös miettiä, miten julkisivu ikääntyy eli miltä eri vaihtoehdot näyttävät käyttövuosien aikana.

Katso Wienerbergerin julkisivutiilien koko valikoima

Kiinnostuitko?


 
Julkaistu
19.7.2021