Nykyajan älykoti viilentää huoneet energiaa säästäen

Ihanan lämpimiä, jollei jopa kuumia kesäpäivä on taas luvassa tänäkin vuonna. Viilennyslaitteet tai ilmalämpöpumppujen viilennys laitetaan päälle sisätiloissa. Muuten varmaan oikein mukava, mutta useimmiten viilennys jää päälle turhan pitkäksi aikaa ja tuhlaamme kallista energiaa sekä viilennämme kesällä huoneiston turhan kylmäksi. Mikä ratkaisuksi?

järkevä sisäilman viilentäminen tapahtuu kodiohjauksella-750x42

Älä käytä viilennystä jatkuvasti vaan säästä energiaa

Vuorokauden jäähdytyksen hinta vaihtelee suuresti laitteesta riippuen. Vaikka viilennys ilmalämpöpumpulla ei kuluta valtavan suuria määriä energiaa ja samalla kevennä kukkaroasi, on energian säästäminen kuitenkin ekoteko ja askel omaan hiilineutraalimpaan elämään. Motivan mukaan sisätilojen jäähdyttäminen maksaa kymmenistä senteistä kuitenkin jopa pariin euroon vuorokaudessa.

Vinkit kodin viilennykseen

Motiva listaa muutamia keinoja, joilla voit hillitä hellettä sisätiloissa.

 

 • Vedä verhot ja kaihtimet ikkunoihin.
 • Tuuleta viileän aikaan ja varjon puolelta, hyödynnä läpivetoa.
 • Vähennä sisäisiä lämpökuormia: sammuta tarpeettomat sähkölaitteet, vältä uunin ja saunan lämmitystä.
 • Viilennä viisaasti, kun jäähdytät koneellisesti.

Viilennä viisaasti kodinohjauksella

Eräs automaattinen ratkaisu sopii sekä tähän ongelmaan että moneen muuhunkin – kodinohjausjärjestelmä. Kodinohjauksen voit esimerkiksi ohjata sulkemaan ja avaamaan verhot tai markiisit säätilan mukaan tai ohjata lämpökuormia sammuttamalla turhat laitteet automaattisesti pois päältä. Mikä parasta, sinun ei tarvitse muistaa sammuttaa laitteita vaan kodinohjaus hoitaa sen automaattisesti. Toki saat kaiken hoidettua myös etänä mobiililaitteellasi.

Kodinohjauksella et vain pidä huolta kodin optimaalisesta lämpötilasta vaan voit hoitaa etänä ja automaattisesti paljon muutakin.

Tutustu kodinohjaukeen

Muista myös kotiin jäävien lemmikkien mukavuus.Muista myös kotiin jäävien lemmikkien mukavuus.

Free@home hoitaa kotisi

Älykäs kodinohjausjärjestelmä free@home on automaattinen kodinhoitaja ja talkkari samassa paketissa. Free@home hoitaa valaistuksen, lämmityksen, ilmastoinnin, pistorasiat, autonlämmityksen- ja latauksen, verhot ja markiisit. Voit ohjata kaikkia toimintoja jopa automaattisesti. Voit itse muokata ohjauksia ja tarvittaessa luoda uusia.

Kodinohjaus pitää myös kotisi turvallisena. Kosteusvahti vartioi ja hälyyttää, jos kosteutta ilmestyy paikkoihin, joihin se ei kuulu. Ovipuheinjärjestelmä kertoo sinulle kuka ovellasi on ja voit tarpeen tullen avat ovet tulijalle vaikka mobiililaitteellasi etänä.

Lämmitys ja jäähdytys free@home -kodinohjauksella

 • Lämmitys mukautuu asukkaiden tarpeisiin ja päivärytmiin
 • Vesikiertoiselle tai sähköiselle lattialämmitykselle tai lämpöpattereille
 • Ilmalämpöpumpun ohjaus
 • Eco-tila pudottaa kodin lämpötilaa poissaolon aikana
 • Lämmityksenohjaus voidaan yhdistää täysin tilanneohjauksiin
 • Automaattinen tauko kun asuntoa tuuletetaan
 • Sääasemalla voidaan automatisoida verhojen ja kaihtimien ohjaus sen mukaan halutaanko auringon lämmittävän talvella vai halutaanko estää ylilämpö kesähelteillä

Tilanne- vai logiikkaohjaus?

Kuulostaa vaikealta ja monimutkaiselta, mutta free@home -kodinohjausta on helppo käyttää. Sinun ei tarvitse olla nörtti käyttääksesi kodinohjausjärjestelmää parhaalla mahdollisella tavalla.

Tilanneohjauksella et ohjaa jokaista pistorasiaa ja huonelämpötilaa erikseen, vaan ohjaukseen yhdistetään eri toiminnot tarpeen mukaan. Esimerkiksi poissa-tilassa huoneen lämpötilan pudotus aktivoituu, halutut pistorasiat kytkeytyvät pois päältä ja valot sammuvat. Ohjaukset voivat myös olla automaattisia, jolloin ne ohjautuvat itsestään esimerkiksi kellonajan, säätilan tai auringon liikkeiden mukaan.

Logiikkaohjaus mahdollistaa erilaisten asioiden älykkään yhdistelyn. Esimerkiksi jo tuuli yltyy kovaksi, markiisi nousee ylös tai jos liiketunnistin havaitsee liikettä, saat ilmoituksen matkapuhelimeesi havaitusta liikkeestä.

 

ABB free@home kodinohjausjärjestelmän käyttö on helppoa-422x633

Tutustu referenssikohteisiin ja -tarinoihin

Langaton free@home -kodinohjausjärjestelmä soveltuu niin remontointiin kuin uudisrakentamiseenkin.

free@home
 

Referenssikohteistamme saat inspiraatiota ja ideoita kodin sähköistykseen ja älykkäisiin kodinohjauksen ratkaisuihin. Tutustu esimerkiksi Saarenmaan loma-asunnon etäohjauksen hyötyihin tai viime vuoden Asuntomessukohteiden tarinoihin kodinohjausjärjestelmästä.  

Näin ohjaat free@home kodinohjauksella

Muista mainita kodinohjausjärjestelmästäsi ja erityisesti sen turvatoiminnoista myös vakuutusyhtiöllesi – saatat olla oikeutettu saamaan alennusta kotivakuutuksen maksuista.
ABB free@home kodinohjausjärjestelmä vahtii kotiasi puolestasi-
 
Päivitetty
1.6.2023