Mummotapetit ovat taas muotia

Mummotapetti ei ole tietenkään mikään virallinen sisustustrendi tai tapettikategoria, mutta kuvastaa erittäin oivallisesti tämän hetken yhtä sisustus suuntaa. Mummotapettien esiinmarssi nivoutuu yhteen kiinnostuksesta vanhoihin maalaistaloistaloihin ja mummon mökkeihin. Moni haluaa muuttaa maalle etätöihin, lähemmäs luontoa, raikkaaseen ilmaan ja verkkaisempaan elämäntyyliin.

Kukkakuosit ja nostalgiset värit herättävät vanhan tunnelman henkiin. Kuva tapetti: Borastapeter, 7666 DAHLIA GARDEN , ATV ja Värisilmäliikkeet.Kukkakuosit ja nostalgiset värit herättävät vanhan tunnelman henkiin. Kuva tapetti: Borastapeter, 7666 DAHLIA GARDEN , ATV ja Värisilmäliikkeet.
Kuvan tapetti: Daimon DA23223, Taketit.fi.Kuvan tapetti: Daimon DA23223, Taketit.fi.
Kuvan tapetti: Daimon, DA23272, Tapetit.fi.Kuvan tapetti: Daimon, DA23272, Tapetit.fi.

Mummotapetti herättää monta erilaista mielikuvaa – Puhutaan perinteisistä ornamenttikuvioista sekä perinnetapeteista. Mukaan mahtuvat myös muhkeat kukkatapetit tummine värisävyineen, kertoo ATV:n tunnetilasuunnittelija Nina Lindholm.

– Yhdistävä tekijä mummotapeteissa lienee kuitenkin se, että tapetissa on nostalginen fiilis ja kaipaus menneeseen jatkuvaan kesään. Tapetilla voidaan vahvistaa perinteistä tilaa tai luoda kiinnostava ristiriita moderniin.
Nina Lindholm, tunnetilasuunnittelija ATV.

Väriskaala mummotapetissa voi olla myös vaalea, mutta kuosin koosta ja muhkeudesta ei tingitä. Kuvan tapetti: Borastapeter 7668 LILACS , ATV ja Värisilmä.Väriskaala mummotapetissa voi olla myös vaalea, mutta kuosin koosta ja muhkeudesta ei tingitä. Kuvan tapetti: Borastapeter 7668 LILACS , ATV ja Värisilmä.
Kuvan tapetti: Sandudd METSÄPOLKU-mallistosta, ATV.Kuvan tapetti: Sandudd METSÄPOLKU-mallistosta, ATV.
Kuvan tapetti: Breeze BR24080, Tapetit.fi.Kuvan tapetti: Breeze BR24080, Tapetit.fi.

Mummotapeteilla luodaan mennen ajan tunnelmaa ja kiireetöntä ympäristöä. Tapetit ovat kuoseiltaan tai väreiltään erittäin rohkeita. Värinkäyttöä ei kannata pelätä sisustuksessa. Suuret kuosit voivat olla myös vaaleita, mutta kuvion on oltava näyttävä. Eivätkä suuret kuosit suinkaan häiritse esimerkiksi seinille ripustettavaa taidetta, vaan ne luovat kuville ja tauluille kauniin taustan. Näitä tapetteja käyttäessään on oltava rohkea.

Rohkea tapettivalinta nostaa muun sisustuksen kauniisti esille. Kuvan tapetti: Borastapeter 7204 THISTLE, ATV ja Värisilmä.Rohkea tapettivalinta nostaa muun sisustuksen kauniisti esille. Kuvan tapetti: Borastapeter 7204 THISTLE, ATV ja Värisilmä.
Kuvan tapetti: Daimon Mural kuvatapetti DAD23283, Tapetit.fi.Kuvan tapetti: Daimon Mural kuvatapetti DAD23283, Tapetit.fi.
Kuvan tapetti: Daimon DA23240, Tapetit.fiKuvan tapetti: Daimon DA23240, Tapetit.fi

Tapetit.fi toimitusjohtaja Anne Määttänen kertoo tuovansa maahan tällä hetkellä muun muassa luontoaiheisia sekä suurikuvioisia eläin- ja kukka-aiheisia kuoseja. Tapetin pohjamateriaalina non-woven on edelleen suosituin ja paperipintaisilla tapeteilla on vähäisempi kysyntä. Osaksi tämä varmasti johtuu paperitapettien hieman vaivalloisemmasta asennustavasta.

Kuvan tapetti: Maricken 813-38 KARIN, ATV.Kuvan tapetti: Maricken 813-38 KARIN, ATV.
Kuviollinen tapetti korostaa puolipaneelia vanhassa keittiössä. Kuva tapetti: Borastapeter 4532 SOFIA, ATV ja Värisilmä.Kuviollinen tapetti korostaa puolipaneelia vanhassa keittiössä. Kuva tapetti: Borastapeter 4532 SOFIA, ATV ja Värisilmä.

Lisää sisustusartikkeleita

Lue lisää


 
Julkaistu
10.5.2021