Omakotitalon putkiremontit – helpompaa kuin luulet

Omakotitalon putkistoja ovat käyttövesi-, lämmitys- ja viemäriputkistot. Vesivahinkojen riski kasvaa merkittävästi, kun putkistot ovat yli 25 vuotta vanhoja. Ensimmäisenä uusimistarpeessa on yleensä käyttövesiputkisto ja muutama vuosi sen jälkeen patteriverkoston putkisto. Niiden vaihtaminen uusiin on onneksi helppoa, kun uudet tyylikkään valkoiset tai kromin väriset putket voidaan asentaa pintaan. Viemäriputket on aina asennettava lattiarakenteen alle ja siksi niiden vaihtaminen on hankalampaa. Onneksi tähän on apuna putkien sukitusmenetelmä, jota tarjoavat jo monet LVI-alan yritykset.

putkikeittiö

Ikävähennys pienentää vakuutuskorvauksen määrää vesivahingon tapahduttua

Käyttövesiputkien tiiveys on erityisen tärkeää, sillä niiden pettäessä tapahtuu usein suuria vesivahinkoja. Putket voivat myös ns. tihkuvuotaa, jolloin vuotoa ei helposti huomaa, mutta ajan kuluessa vahingot kasvavat suuriksi ja kalliiksi korjata. Monelle tulee yllätyksenä se, että vakuutukset eivät korvaa koko vahinkoa, sillä ikävähennykset ja omavastuut vähentävät korvauksen määrää ja uudet putket on joka tapauksessa maksettava itse. Putkien vaihto uusiin kannattaakin tehdä ajoissa ennen kuin vesivahinkoja ehtii syntyä.
 

Remontin edullisuus voi yllättää

Uponor KOTI -käyttövesiremontti sujuu helposti ja nopeasti. Remontti voidaan toteuttaa putkien pinta-asennuksena käyttämällä tyylikästä valkoista tai kromin väristä Uponor-komposiittiputkea. Putket asennetaan mahdollisuuksien mukaan kalusteiden taakse ja tarvittaessa niitä voidaan myös koteloida. Jos vanhat putket on asennettu suojaputkeen, voidaan uudet putket myös sujuttaa vanhojen tilalle. Tällöin käytetään Uponor Pex -putkea. Kummallakin toteutustavalla käyttövesiremontti kestää yleensä vain muutaman päivän, vedentulo on poikki pari tuntia ja talossa voi asua koko remontin ajan. Remontin hinta asettuu tavallisimmin 4000 euron ja 7000 euron välille. Oman kohteesi tarjouksen saat paikalliselta valtuutetulta urakoitsijalta. Jätä tarjouspyyntö ja urakoitsija ottaa yhteyttä ja sopii kanssasi tarjouskäynnin ajankohdan.

Patteriverkoston remontti pinta-asennuksella muutamassa päivässä

Patteriverkostoremontti tehdään usein käyttövesiremontin yhteydessä tai muutama vuosi sen jälkeen. Riski vesivahingoille kasvaa 30 käyttövuoden jälkeen. Uponor KOTI -patteriverkostoremontissa käytetään Uponor-komposiittijärjestelmää. Tyylikkäät valkoiset tai krominväriset putket asennetaan pintaan, jolloin talon rakenteita ei tarvitse rikkoa. Remontti kestää vain muutaman päivän ja talossa voi asua koko remontin ajan. Patteriverkoston remontin hinta voidaan arvioida periaatteella ”1000 € / patteri” eli jos talossa on 6 patteria, remontin kustannusarvio pattereineen ja putkistoineen on n. 6000 €.

Uusi matalaenergialämmönlähde vaatii usein uuden patteriverkoston

Patteriverkoston kunto ja riittävä teho kannattaa tarkistaa myös silloin, kun vaihdetaan lämmönlähdettä esim. öljystä lämpöpumppuun tai kaukolämpöön. Nämä matalaenergiajärjestelmät vaativat yleensä tehokkaasti toimiakseen kunnollisen putkiston ja nykyaikaiset patterit. Esimerkiksi öljykattilan tuottaman veden lämpötila on 70–80-asteista, kun taas matalaenergiajärjestelmä tuottaa patteriverkostoon vain 45–55-asteista vettä. Tästä johtuen pattereiden lämmönluovutus alenee lähes puoleen, joten on selvää, että ilman kokonaisjärjestelmään tehtäviä parannuksia ei kannata edetä. Jos esimerkiksi jonkin huoneen patterit eivät ole tähänkään mennessä lämmenneet, eivät ne lämmöntuoton päivityksen jälkeen tule edelleenkään lämpiämään.

Vesikiertoinen lämmitys mahdollistaa minkä tahansa lämmönlähteen

Sähköpatteritkin voidaan vaihtaa kätevästi vesikiertoisiin pattereihin. Myös vesikiertoinen lattialämmitys saadaan asennettua yllättävän pienellä lattiankorotuksella vanhaan lattiaan. Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä mahdollistaa minkä tahansa lämmönlähteen käytön, kuten maalämmön tai kaukolämmön. Vesikiertoisen patterilämmityksen säätämiseen on nykyään myös saatavilla samanlaista älykkyyttä kuin lattialämmityksessä. Järjestelmää voi mm. ohjata etänä mobiilisovelluksen avulla.

Pyydä tarjous

Uponor on koonnut lähes koko maan laajuisen verkoston LVI-alan ammattilaisista, jotka tekevät omakotitalojen putkiremontteja. Pyydä tarjous käyttövesi- tai patteriverkoston remontista Uponor KOTI -rakentajan ja -remontoijan palvelusta. Välitämme tarjouspyyntösi sinua lähellä toimivalle Uponor KOTI -kumppanille, joka on sinuun yhteydessä ja tekee tarjouksen. Tarjous ei sido sinua mihinkään, mutta saat lisää tietoa päätöksenteon tueksi.

Jätä tarjouspyyntö

Fotolia_106200290_X_inkku

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Julkaistu
26.4.2021