Oikea perävaunu oikeaan tarpeeseen

Onko sinulla edessä muutto tai remontti – tai oletko kenties lähdössä mökille? Onko auton tavaratilat jääneet liian pieneksi tavaroiden kuljetuksessa? Perävaunu sopii monenlaisiin kuljetuksiin työssä ja vapaa-ajalla. Sen valinnassa kannattaa olla huolellinen, että siitä olisi hyötyä mahdollisimman pitkään erilaisissa elämäntilanteissa. IKH:n Perävaunupäivä on erinomainen vaihtoehto tutustua perävaunuihin alan ammattilaisten avustuksella!

IKH-peräkärryllä kuljetat tavarat turvallisesti määränpäähän.IKH-peräkärryllä kuljetat tavarat turvallisesti määränpäähän.

Muista nämä asiat, kun valitset peräkärryä

Perävaunua valittaessa ensimmäiseksi kannattaa kartoittaa omat tarpeet ja mihin kärryä tarvitsee. Kun tiedät ensisijaisen käyttötarkoituksen, voi kauppias auttaa sinua valinnassa. Jos tarvitset peräkärryä esimerkiksi mökkitavaroiden kuljettamiseen, pärjäät lyhyemmälläkin kärryllä. Rakennustarvikkeet vaativat kärryltä jo hieman pituutta. Kokoa valittaessa kannattaa miettiä myös hieman tulevaisuuden tarpeita. Jos sinulla on esimerkiksi remonttiaikeita parin vuoden sisällä, kannattaa valita kärry sen mukaan.

Kun kärryn haluttu koko on selvitetty, mietitään halutaanko jarruton vai jarrullinen malli. Suurin osa markkinoilla olevista kärryistä on jarruttomia, mutta jarrullinen kärry on ehdoton hyvin raskaiden kuormien kuljettamisessa. Jarrutonta perävaunua harkittaessa olisi hyvä huomioida ja tarkistaa perävaunun ja vetävän ajoneuvon rekisteriotteesta enimmäispainorajat.

Jarrullisen perävaunun hankinnan yhteydessä kannattaa tarkistaa, että renkaat on varustettu vähintään M+S-merkinnällä. M+S-merkityt renkaat ovat talviajoon tarkoitetut joko nasta- tai kitkarenkaat. Tällä merkinnällä on mahdollista täyttää uuden tieliikennelain mukainen talvirenkaiden käyttövaatimus. Uusi tieliikennelaki mahdollistaa siis jarrullisen perävaunun käytön ympäri vuoden yksillä renkailla, kun aiemmin on pitänyt valita perävaunun renkaat auton renkaiden mukaan.

Perävaunujen runkorakenteissa on eroa varsinkin jarruttomien perävaunujen kohdalla. Ammattikäyttöön kannattaa ehdottomasti valita perävaunu, jossa on hitsaamalla tehty runko. Hitsattu runko on huomattavasti kestävämpi ja pidempi ikäinen verrattuna pulteilla tai niitellä kasattuun runkovaihtoehtoon. Kotikäyttöön pulttirunkoinen kärry soveltuu erittäin hyvin kymmenienkin vuosien ajan.

Huomioi myös peräkärryjen erilaiset ominaisuudet. Kiinnitä huomiota laitojen avautumiseen ja kippiin, jos tarvitset näitä ominaisuuksia.

Valitse omaan käyttötarkoitukseen sopiva perävaunu, niin voit nauttia siitä vuosien ajan.Valitse omaan käyttötarkoitukseen sopiva perävaunu, niin voit nauttia siitä vuosien ajan.

Uusi peräkärry kannattaa ostaa luotettavalta kauppiaalta. IKH:n peräkärryvalikoimaan kuuluvat perävaunut kuomulla ja ilman, trailerit sekä mönkijän kärryt. IKH:n myyjät auttavat valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan perävaunun. Suurin osa kärryistä on valmiiksi rekisteröity ja katsastettu, joten saat sen heti käyttöösi vaivattomasti.

Lopuksi voit vielä miettiä, mitä lisävarusteita tarvitset. IKH:n valikoimasta löydät laajan ja laadukkaan kuomujen, korokelaitojen sekä perävaunutarvikkeiden valikoiman.

Lataa perävaunu ja traileri -esite >>

Muista! Kuormaa tehdessä lastaa tavarat tasaisesti peräkärryyn, jotta paino jakautuu koko lavalle eikä jää takapainoiseksi. Jos sinulla ei ole kuomua, käytä kuormapeitettä, kuormaverkkoa tai sidontaliinoja kuorman sitomiseen. Kaikki kuormaukseen liittyvät tarvikkeet löydät IKH:n sivuilta.

Hoida perävaunuasiat kerralla kuntoon IKH:n Perävaunupäivillä!

IKH Perävaunupäivä järjestetään 34 paikkakunnalla IKH-myymälöiden pihoissa 8.4.–10.6.2021 klo 11-15.

IKH tarjoaa päivän aikana ilmaisen tieliikennekatselmuksen jarruttomille perävaunuille. Kaikki katselmuksessa käyneet saavat 2 kpl sidontaliinoja veloituksetta. Lue lisää täältä.

Esillä on monipuolinen perävaunu- ja venetrailerimallisto sekä paikan päällä on myös Juncarin edustaja, joka auttaa oikeanlaisen vaunun valinnassa ja kertoo mallistosta.

Katso paikkakunnat ja ajankohdat tästä!


IKH_Peravaunupaiva_banner_1200x236_pihassamme
 
Julkaistu
9.4.2021