Tuulensuojalevy, joka ei pelkää tuulta, sadetta eikä tuiskua

Rakennukseen kohdistuvat kosteusrasitukset tulevat olemaan alati kasvava mielenkiinnon kohde. Omat sormensa peliin heittää mahdollisten ilmastonmuutosten tuomat lisähaasteet ja kuormitukset. Luonnon asettamat vaatimukset ovat saaneet myös kuluttajat haluamaan entistä laadukkaampia sekä kestävämpiä tuotteita omiin koteihinsa. Tuulensuojalevyn osalta toiveisiin on nyt vastattu, tässä esittelyssä Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy.

Glasroc GTX 9 Tuulensuoja on helposti työstettävä sekä mittatarkka tuote.Glasroc GTX 9 Tuulensuoja on helposti työstettävä sekä mittatarkka tuote.

Kehitetty sekä valmistettu Suomessa

Kuten muutkin Gyprocin levytuotteet, myös Glasroc GTX 9 Tuulensuoja on helposti työstettävä sekä mittatarkka tuote. Lasikuituhuopapintainen levy soveltuu hyvin kosteusteknisesti vaativiin olosuhteisiin. Pintarakenteen muodostuessa lasikuitumatoista ja lasikuituvahvistetusta ja impregnoidusta kipsiytimestä, kestää tuulensuojalevy vaivatta tuulta sadetta sekä tuisketta. Levy on testattu myös veden imeytymisen osalta, ja se on CE-merkinnän mukaista luokkaa H2 (EN 15283), jossa veden imeytyminen levyyn on alle 10 %. Rakentamisen- sekä käyttöiän aikana järjestelmää oikein käyttämällä kyetään välttymään kosteusvaurioilta.

Tuulensuojajärjestelmä on testattu teräs- ja puurunkoisissa ulkoseinissä ja se täyttää tiukentuneet kostudenkestävyys- ja energiantehokkuusvaatimukset.

Seinän ulko-osan liittymineen tulee olla säänkestävä, ja siksi Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmässä on huomioitu erityisellä tarkkuudella nurkka- sekä liitosdetaljit. Jotta tiiveys saadaan varmistettua, tulee tiivistämiseen käyttää Glasroc GST Tiivistysteippiä, jonka tartunta- ja muodonmuutoskyky, pitkäaikaiskestävyys sekä ilmanpitävyys on testattu laboratoriotestein. Näin tiivistetyt liitokset ovat sade- ja ilmatiiviitä, joten rakenne säilyy sekä energiatehokkaana että kosteudenkestävänä koko käyttöikänsä ajan.

Suomessa kehitetty ja Kirkkonummella valmistettu Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä soveltuu sekä pientaloihin että myös kerrostalorakentamiseen. Mikäli rakennuskohteena on Joutsenmerkitty rakennus, soveltuu järjestelmä tuotteineen myös sinne.

Gyproc takaa rakenteelle 6 kuukauden säänkeston – julkisivu mahdollista jättää verhoamatta vaikka talven ajaksi!

750 183 gtx9_ominaisuudet

Mitä tuulensuojalevyjärjestelmään kuuluu?

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmä koostuu neljästä tuotteesta:

 • Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevystä
 • Gyproc T-tukilistasta, joka on tarkoitettu tukemattomien saumojen taakse
 • Glasroc GST Tiivistysteipistä (60 mm ja 100 mm) sekä
 • Glasroc Ruuveista, jotka ovat korroosiosuojattuja

Tuulensuojajärjestelmä on testattu teräs- ja puurunkoisissa ulkoseinissä ja se täyttää tiukentuneet kostudenkestävyys- ja energiantehokkuusvaatimukset.

Glasroc GTX Tuulensuojajärjestelmän tuulitiiveyden sekä kosteusvarmuuden ansiosta Gyproc takaa rakenteelle 6 kuukauden säänkeston. Tämä tarkoittaa, että julkisivu on mahdollista jättää verhoamatta vaikka talven ajaksi, mikä omalta osaltaan tuo joustavuutta rakennusprosessiin sekä sen aikatauluttamiseen.

Gyproc Glasroc GTX on nykyaikainen sekä teknisesti varma ratkaisu. Se vastaa jo nyt tulevaisuuden vaatimuksiin rakennuskohteissa sekä antaa rakentajalle joustoa työmaan aikataulutukseen.

Ympäristöajattelun näkökulmasta tarkasteltuna, ovat nämä levyt myös kierrätettävissä ja niissä on myös käytetty puhdistettua kierrätyskipsiä luonnonkipsin lisäksi. Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevy on EPD-verifioitu ja näin ollen se on myös ympäristövaikutuksiltaan vähäinen koko elinkaarensa ajan.

Glasroc GTX 9 Tuulensuojalevyn tarkemmat tiedot ja edut

 • Pituus 2700 tai 3000 mm
 • Leveys 1200 mm
 • Paksuus 9,5 mm
 • Paino n. 7,8 kg/²
 • Hyvä säänkestävyys, taattu säänkesto 6 kk
 • Hyvä mittatarkkuus
 • Helppo ja tuttu asennustapa
 • Hyvä vastustuskyky kosteuden vaikutuksia vastaan
 • 100 % kierrätettävä
 • Hyvät lämpötekniset, palo- ja äänitekniset ominaisuudet

Asennusohjeet löydät täältä


 
Päivitetty
12.9.2023