• Etusivu
  • Talo

Viisi helppoa päivitystä kodin kylpyhuoneeseen

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 07.11.2023
20212_68874.jpg

Kun vanha kylpyhuone ei vaan enää ole ajantasalla.

Onko ajatuksenasi kohentaa kotia, näyttääkö kylpyhuone kulahtaneelta? Vuonna 2020 peräti yli kuusi kymmenestä eurooppalaisesta suunnitteli oman kylpyhuoneensa remontointia. Tarjoamme tässä viisi vinkkiä, miten päivittää oma kylpyhuone vastaamaan jopa korostettuja hygieniavaatimuksia.

Kylpyhuone, kylppäri, toiletti – rakkaalla lapsella on monta nimitystä. Tässä huoneessa moni meistä viettää päivän aikana loppujen lopuksi merkittävänkin paljon aikaa. Tiesitkö, että oleskelemme arvion mukaan elämästämme keskimäärin yli kaksi vuotta kylpyhuoneessa? Miehillä kuluu keskimäärin 60 päivää partaa ajaessa ja naiset nauttivat suihkussa oleskelusta jopa 200 päivää. Uskomatonta, eikö?

Vuonna 2020 koko maailman enemmän tai vähemmän linnoittautuessa omaan kotiin, nousi esiin myös kiinnostus kylpyhuoneisiin ja niiden kunnostamiseen. Yllättävän aliarvostettu, vaikkakin tuiki tärkeä tila, alkoi saada osakseen enemmän huomiota. Sijoituksena kylpyhuoneremontti on erittäin järkevä, sillä juuri remontoitu kylpyhuone nostaa helposti minkä tahansa kodin arvoa – lisäksi hyvin suunniteltu kylpyhuoneremontti paitsi näyttää, myös tuntuu hyvältä.

Viisi simppeliä vinkkiä:

1: Älä unohda käteviä ominaisuuksia

Oma kylpyamme on monen haavelistalla, kuitenkin vallitseva tilanne maailmalla on herättänyt monet miettimään ja valitsemaan kylpyhuoneensa kalusteet käytännöllisyyden sekä hygienian ja kosketusvapauden näkökulmasta.

Kosketusvapaat hanat eivät paitsi säästä vettä ja vähennä vedenkulutusta jopa puolella, mutta ne ehkäisevät toimintaperiaatteellaan myös taudinaiheuttajien sekä bakteerien leviämistä. 80 % yleisimmistä tartuntataudeista leviää nimenomaan kosketuksen välityksellä. Kannattaisiko kylpyhuoneeseen vakavissaan harkita kosketusvapaita kalusteita?

Raikas ilma tekee meille kaikille hyvää.
Raikas ilma tekee meille kaikille hyvää.

2: Huolehdi raittiin ilman saannista

Hengitysilma ja sen laatu on varmasti jokaisen mielessä tällä hetkellä. Ikkunoita pidetään sitkeästi auki niin toimistoissa kuin kotien olohuoneissa. Myös kylpyhuoneissa kaivataan raikasta ilmaa. Riippuu kotisi antamista mahdollisuuksista, että tarkoittaako tämä sinun kylpyhuoneesi kohdalla uuden ikkunan tai ilmanvaihtoratkaisun lisäämistä.

Muista suunnitellessasi ottaa huomioon ominaisuudet, jotka varmistavat säännöllisen ja helpon tuuletuksen.

3: Materiaalit ja antibakteerisuus

Joillain luonnonmateriaaleilla on luonnostaan antibakteerisia ominaisuuksia – tällaisia ovat esimerkiksi korkki ja linoleum. Myös luonnollisesta kvartsista valmistetut kiinteät pinnat voivat estää bakteerien sekä homeen muodostumista.

Kun olet aikeissa vaihtaa kuluneet pinnat uusiin, valitse materiaaleja, jotka pitävät erilaiset taudinaiheuttajat luonnonmukaisesti loitolla vaatimatta jatkuvaa desinfiointia.
20212_68875.jpg

4: Pyri välttämään märkiä lattioita

Mitättömältä vaikuttava seikka, mutta silti asia, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Kosteat lattiat nimittäin toimivat erinomaisina kasvualustoina bakteereille (eivät toki välttämättä ilmassa leijuville viruksille, kuten koronalle).

Huolehtimalla lattian kuivumisesta, huolehdit samalla myös muusta turvallisuudesta, sillä liukastumisvaara pienenee. Myös kylpyammeen sekä suihkun yhteyteen asennettu roiskesuoja estää koko lattian kastumista. Varmistamalla että pyyhe on käsien ulottuvilla, estät myös pintojen turhaa kastumista, asenna siis riittävästi koukkuja sekä hyllyjä pesupisteiden läheisyyteen. Kiinnitä huomiota siihen, että myös pyyhkeet pääsevät kuivumaan ilmavasti.

5: Lisää asuintilaa

Jotta kylpyhuoneremontti vastaa odotuksia myös valmiina lopputuloksena, kannattaa varmistaa, että huoneesta tulee yleisesti ottaen miellyttävämpi käyttää. Kylpyhuoneessa vietetään paljon aikaa, vaikkakin pieniä hetkiä kerrallaan, kannattaa viihtyisyyteen panostaa. Tiesitkö, että eräs tutkimus paljasti, että yli puolet vastanneista lukee kylpyhuoneessa mielellään. Luo siis lisää tilaa, mikäli mahdollista ja nauti uudesta kylpyhuoneestasi.

Lue lisää kylpyhuoneista ja niiden varustelusta:

Oras Oy
Talo
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20203_63425.jpg
Ekologiset vesikalusteet
Suomalaiset kuluttavat keskimäärin vettä henkeä kohden noin 155 litraa vuorokaudessa, tuhlaavimmat jopa 260 litraa! Tästä noin puolet käytetään peseytymistiloissa, neljännes keittiössä ja neljännes WC:ssä. Realistisena tavoitetasona voitaisiin pitää n. 120 - 130 litran vuorokautista kulutusta.Hanavalmistajana Oras on oppinut kunnioittamaan puhdasta vettä ja luontoa toimintansa alkuvuosista asti. Alan edelläkävijänä Oras on osannut yhdistää nykyteknologian ekologisuuteen jo vuosien ajan kuitenkaan käyttäjäystävällisyydestä tinkimättä.Uudet Oras-hanat elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa. Esimerkiksi uusi Oras Vega on omiaan juuri siellä, missä arvostetaan vettä ja säästetään luontoa. Se juoksuttaa vettä tippaakaan tuhlaamatta.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20118_27437.jpg
Oraksen keittiöhanat
Keittiö on kodin sydän. Ruoanlaitosta on tullut sekä seurustelua että muodikasta vapaa-ajan viettoa perheen ja ystävien kesken. Myös keittiöiden toiminnallisuuteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Oikeat työvälineet ja hyvät olosuhteet tekevät kokkauksen mukavaksi. Luonnollisesti helppokäyttöiset hanat auttavat omalta osaltaan keittiöpuuhia.Lisätietoa keittiön vesikalusteista
20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton