Kysymyksiä, vastauksia, ideoita ja oivalluksia kodin hanoihin liittyen

Oletko aiemmin kiinnittänyt huomiota, miten monella tavalla hana liittyy elämäämme? Se voi olla sisustuksellinen yksityiskohta, arjessa aktiivisesti käytössä oleva esine, mutta erityisesti hygienian ja terveytemme kannalta tarkasteltuna sillä on merkittävä rooli. Monipuolinen valikoima Oras-hanoja tarjoaa jokaiselle jotakin jokaiseen tarkoitukseen.

Oras CubistaOras Cubista

Kosketusvapaat hanat ovat olleet paljon julkisuudessa, ovatko ne kuinka tavallinen ratkaisu tavallisissa suomalaisissa kodeissa?

Pinnat ovat täynnä erilaisia bakteereja, joita saat käsiisi pintoja koskettaessa. On ehkä yllättävä tieto, että vesihanoissa voi olla yhtä paljon bakteereja kuin esimerkiksi ovenkahvoissa, hissin napeissa tai vaikka kaiteissa ja kädensijoissa. Hetken kun asiaa on ajatellut, se onkin yllättävän loogista. Hanojahan kosketaan juuri silloin, kun kädet on tarkoitus saada puhtaaksi.

Kosketusvapaat hanat ovat helppo sekä turvallinen ratkaisu sekä lapsiperheeseen että miksipä ei myös varttuneemmalle väelle. Hanoissa on mahdollista säätää veden lämpötila turvalliseksi, jolloin lapsen herkkä iho ei joudu kosketuksiin liian kuuman veden kanssa. Samalla nousee yhtenä turvallisuusnäkökulmana se, että kosketusvapaa hana ei jää itsekseen valuttamaan vettä, vaan vedentulo katkeaa automaattisesti.

Vinkki: On sitten syynä ikä, sairaus taikka vaikka vaan mukavuudenhalu, voi arkea helpottaa myös kevyesti avattava sekä suljettava älykäs pesukoneventtiili. Pesukoneventtiili on miellyttävä käyttää eikä vaadi käsivoimaa.

Oras InsperaOras Inspera
Oras ElectraOras Electra

”Kiinnostus kosketusvapaisiin hanoihin on lisääntynyt paljon, mikä näkyy myös meille tulevina kysymyksinä. Enimmäkseen ihmisiä askarruttaa hanojen asennukseen liittyvät asiat sekä paristojen vaihtotarve ja hanojen hoito. Kosketusvapaat hanat ovat puhdistuksen kannalta oikeastaan helpompia kuin perinteiset vipuhanat. Nimensä mukaisesti niihin kosketaan likaisilla käsillä vähemmän, ja kosketusvapaat hanat sisältävät myös vähemmän epäpuhtauksia kerääviä saumoja."
Oraksen teknisen tuen asiantuntija Sari Adolfson

Tutustu kosketusvapaisiin hanoihin: Oras Inspera, Oras optima, Oras Cubista ja Oras Electra

Oras-hana on sekä kaunis katsella että käytännöllinen käyttää

Sisustusvalintoja tehdessä tulee huomiota kiinnittää muuhunkin kuin vain kulloinkin valloillaan oleviin trendeihin. Vastuullisuus sekä muotoilu yhdistettynä käytännöllisyyteen on se trio, joka vastaa parhaiten kuluttajien toiveisiin. Kun puhutaan hanasta, kiinnittää kodin sisustaja huomiota hanan ulkonäköön, sekä toimivuuteen pelkän käytännöllisyyden sijaan. Toiminnallinen design on siis saapunut keskuuteemme käytännöllisyyden rinnalle.

Keittiö on kodin tiloista se, jossa toiminnallisuus sekä esteettisyys lyövät kättä. Keittiöaskareista tulee hauskoja sekä tehokkaita kun keittiöön on valittu hana, jossa on ulosvedettävä juoksuputki, erilaisia suihkutoimintoja sekä älykäs pesukoneventtiili. Yhdistä siis rohkeasti design ja käytännöllisyys ja nauti arjestasi. Oraksen Inspera -mallistosta löytyy joukko eri kokoisia sekä erilaisiin tarpeisiin vastaavia hanoja, joissa designia ei ole unohdettu.

Vinkki: Myös kylpyhuoneeseen löytyy ratkaisuja, jotka ovat sekä kauniita että älykkäillä ominaisuuksilla varustettuja. Tutustu Oras Esteta Wellfit -suihkuun. Kaunista ja käytännöllista tarjoavat lisäksi Oras Optima -keittiöhana sekä Oras Inspera -tuoteperheen ruusukullan värinen pesuallashana.

Oras OptimaOras Optima

Älykkäät sovellukset löytyvät nykyisin myös hanoista

Älylaitteet ovat osa arkea. Myös vesi on tulevaisuudessa osa älykkäitä koteja. Kosketusvapaat hanat ovat yksi esimerkki siitä, miten digitaalisuus näkyy myös vesihanoissa. Vedenkulutuksen puolittuminen ja hygieenisyyden uudet tasot ovat seurausta kosketusvapaiden hanojen yleistymisestä. Suomessa kulutamme keskimäärin 155 litraa vettä päivässä – se on paljon. Erityisesti kulutuksen puolittuminen näkyy positiivisesti omakotiasujan asumiskustannuksissa ympäristönäkökulmaa unohtamatta.

“Tulevaisuudessa digitalisaatio vaikuttaa myös ammattilaisten työhön, kun tuotteista tulee entistä elektronisempia: esimerkiksi hanojen ja suihkujen käyttö ja ylläpito voidaan hallita älypuhelimen sovelluksen avulla.”
Oraksen Chief Technology Officer Janne Rautavuori

Ammattilaisten käyttöön tulevilla asennus- ja muotoilusovelluksissa mahdollistetaan Oraksen elektronisten hanojen hallinta sekä etäylläpito.

“Uuden sovelluksen avulla pääsee seuraamaan vedenkulutusta, jäljellä olevaa patterin kestoa ja seuraavaan automaattihuuhteluun kuluvaa aikaa. Se myös mahdollistaa huomattavan säästön hana-asetusten vaihtamiseen käytettävässä ajassa.”
Rautavuori

Muista hyvä käsihygienia!

Tiedätkö kuinka kädet tulisi pestä, jotta ne olisivat varmasti puhtaat?
Tässä sinulle näppärät ohjeet, joita on helppo perheen pienimpienkin noudattaa.

Näin peset kädet puhtaaksi

750 käsipesu
 
Päivitetty
19.10.2020