• Etusivu
  • Varusteet

Omakotitalon rakentajan ehdoton apuväline

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö IKH
Päivitetty 24.02.2021
20212_68802.jpg

Erilaiset laserit ovat ehdottomia työvälineitä rakennustyömailla sekä omakotitalon rakentajille. Niillä saat tehtyä tarkkaa työtä niin vaaituksissa kuin korkeuksien mittaamisessa. Varsinkin pyörivällä laserilla helpotat ja nopeutat työtäsi.

Pyörivällä laserilla on kätevä mitata korkoja, kaatoja ja korkeuksia. Pyöriviä lasereita voidaan käyttää myös sisustustöissä esimerkiksi puolipanelointia tehdessä, tapetoidessa tai tauluja ripustettaessa. Myös puutarhassa aitaa rakentaessa sillä on helppo mitata aidan kulmat oikeaan korkeuteen.

Laserien ominaisuudet ja lisävarusteet vaihtelevat suuresti. Ominaisuuksiin kannattaakin tutustua tarkkaan, jolloin löydät juuri omiin tarpeisiisi sopivan tuotteen. Myös lisävarusteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Jos työskentelyalue on suuri tai valon voimakkuus liian korkea, on vastaanotin välttämätön lisävaruste. Myös jalustan valinnalla on suuri merkitys laitteen käyttäjäystävällisyydelle.

IKH:n valikoimasta löydät oikean tuotteen olet sitten rakentamassa leikkimökkiä tai etsimässä mittatarkkaa työvälinettä rakennustyömaalle.

Mittatarkkaa työtä nopeasti ja helposti

Ammattikäyttöön sopiva Futech PARA DS on monikäyttöinen vihreällä säteellä oleva pyörivä laser sisä- ja ulkokäyttöön. Sen automaattinen tasausjärjestelmä parantaa vakautta ja nopeuttaa tasausta. Para DS:ää voidaan käyttää myös vaaka-asennossa (Z-akseli). Toiminta-alue on vastaanottimen kanssa 2 x 300 metriä.

Para DS:n skannaustoiminnolla lasersäde voidaan rajoittaa kulmaan (täyden ympyrän sijasta), jolloin se on helpompi löytää. Tätä suositellaan käytettäväksi erityisesti valoisissa paikoissa ja pitkille etäisyyksille.

Tilt-toiminto eli pitotoiminto estää mittausvirheet. Jos mittalaite liikkuu vahingossa esimerkiksi tuulenpuuskan tai epätasaisen lattian vuoksi asetuksen jälkeen, pitotoiminto pysäyttää pyörityksen automaattisesti mittalaitteen liikkumisen jälkeen.

Pakkauksessa mukana tuleva Futech Quattro MM -vastaanotin soveltuu sekä punaiselle että vihreälle säteelle sekä myös viivalaserille ja pyörivälle laserille.

20212_68730.jpg
  • näkyvyys *****
  • tarkkuus 0,8 mm / 10 m
  • toiminta-alue (vastaanottimen kanssa) 2 x 300 m
  • kierrosta minuutissa 0, 60, 120, 300, 600 rpm
  • skannaustoiminto 0°, 10°, 45°, 90°, 180°
  • itsetasausalue ±5°
  • virtalähde Ni-Mh akku (sisältyy) tai 4 x C paristo, AC-liitin
  • suojausluokka IP65 (pöly- ja vesitiivis)
  • paino 2,47 kg
  • saatavana myös punaisella säteellä

IKH:n kautta saat Futec-lasereille asiantuntevan huollon sekä tarvittaessa myös kalibrointitodistukset.

Katso video Futech Quattro MM -vastaanottimen ominaisuuksista

Ristiviivalaser DIY-käyttöön

Ristiviivalaserin kanssa teet kodin pienet remontit tarkasti. Laserin avulla voit tapetoida nopeammin ja varmemmin tai asentaa kaapistot suoraan. Futech Multicross 3D Brave on li-on akulla varustettu ristiviivalaser. Siinä on yksi vihreä vaakaviiva ympäri ja kaksi punaista pystyviivaa ympäri (=luotiviiva ylä- ja alapuolella + neljä 90° kulmaa). Multicross 3D Brave -laserin pakettiin kuuluu pieni magneettinen seinäjalusta.
20212_68791.jpg
  • näkyvyys ****
  • tarkkuus 2 mm / 10 m
  • toiminta-alue (vastaanottimen kanssa) 2x50 m
  • tasaus heiluritasaus
  • suojausluokka IP54 (pöly- ja vesitiivis)
  • paino 0,57 kg
IKH
Varusteet
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
20214_65417.jpg
Rakennusteline ei ole vain uudisrakentajan apuri - 5 vinkkiä telineiden käyttöön
Rakennusteline voidaan helposti mieltää vain uudisrakentajan apuvälineeksi isoissa tai pienissä kohteissa. Esimerkiksi piharakennuksen katon kasaus onnistuu helpommin telineiltä tai sisäkaton kipsilevyjen asennus, mutta rakennustelineillä voi tehdä paljon muutakin. Olemme koonneet 5 vinkkiä telineiden käyttöön.
202010_67217.jpg
Huomiovaatteissa näyt työssä ja vapaa-ajalla
Hi-vis työvaatteet on suunniteltu parantamaan käyttäjänsä näkyvyyttä päivänvalossa ja ulkoisen valolähteen valaisemana pimeällä. Varsinkin liikenteessä ja rakennustyömailla käyttäjän on oltava hyvin havaittavissa, joka suunnasta katsottuna. Huomiovaatteen tärkein tehtävä onkin onnettomuusriskien vähentäminen. Ammattikäyttöön tarkoitetun työvaatteen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluu kuitenkin myös kestävyys ja käyttömukavuus. Kovassa työssä vaatteita kuluu, mutta jotta työvaatteissa jaksaa koko päivän tehdä tehokkaasti töitä, on käyttömukavuuden oltava kohdillaan!
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton