Kun on aika toteuttaa lattian eristys

Lattian huolelliseen ja oikeaoppiseen eristämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Riippuen valitsemastasi lattiarakenneratkaisusta, tulee eristys miettiä sen mukaisesti. Tässä tietoa sekä tuulettuvasta rossipohjasta että maanvaraisen laatan eristämisestä.

750 shutterstock_1877120326

Turvallinen ja nopea-asenteinen eriste rossipohjaan

Puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten on Finnfoam Oy suunnitellut aivan omanlaisensa eristelevyn. Rossipohjaeristelevyn korkea puristuslujuus, homehtumattomuus/tiiviys sekä jäykkyys antavat mahdollisuuden rossipohjarakenteen yksinkertaistamiseen. Tiiviin eristeen ansiosta et tarvitse lisäksi tuulensuojaa tai höyrynsulkua.

Finnfoam FI tai FL-K600/210 mm levy asentuu paikoilleen helposti ja jämäkästi. Lujuutensa ja muotonsa ansiosta levy sallii päällä kulkemisen välittömästi. Tämä lisää työmaalla tapahtuvaa työturvallisuutta, sillä koolauksilla ei tarvitse enää kulkea. Levyjen päissä on lisäksi päätypontit, jotka sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, näin levyt eivät pääse liikkumaan pois paikoiltaan. Eristelevyjen asentaminen muistuttaa parketin asentamista sillä, että uuden koolausvälin asennusaloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla kappaleella. Näin ei synny turhaa hukkaa ja samalla saadaan saumakohdat limitettyä.

Rossipohjaeriste asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin.Rossipohjaeriste asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin.

Rossipohjaeriste asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin. Eristeessä olevien olkkausten sekä siivekkeiden ansiosta koolausjaossa voi olla heittoa -10… + 10 mm. Saumojen eristys tehdään levyjen asennuksen jälkeen elastisella PU-saumavaahdolla. Lopullisesti levy kiinnittyy puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni. Levyn työstö onnistuu kuten muidenkin Finnfoam-levyjen kanssa, perus käsi-, puukko- tai moottorisahalla.


Maanvaraisen alapohjan ratkaisu

Tiesitkö, että alapohjan lämmöneristyksen tarkoitus ei ole ainoastaan eristää lämpöä, vaan sen lisäksi sen tehtävänä on estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin sekä ehkäistä samalla sisäilmaongelmien syntymistä.

Finnfoam-FI-FL-300Finnfoam-FI-FL-300

Miksi alapohjarakenteessa Finnfoam-eriste on kannattava valinta? Maassa lattiarakenteen alla suhteellinen kosteusprosentti on aina lähelle sataa prosenttia. Lisäksi maanvaraisessa lattiarakenteessa vesihöyrynvirtaussuunnat vaihtelevat vuoden aikojen mukaan ja siksi mitään kalvomaisia höyrynsulkuja niihin ei saa asentaa. Rakenteessa liikkuva kosteus saattaa aiheuttaa vakavia sisäilmaongelmia sekä kosteusvaurioita, jos sitä ei ole huomioitu rakenneratkaisua valittaessa. Lämmöneristeeltä vaaditaankin kahteen suuntaan täydellinen toimivuus. Finnfoamin eristeiden tehokkuus perustuu niiden suureen vesihöyrynvastukseen, mikä estää maassa olevan kosteuden pääsyn maanvaraisen alapohjan betonilaattaan.

Tiesitkö, että alapohjan lämmöneristyksen tarkoitus ei ole ainoastaan eristää lämpöä, vaan sen lisäksi sen tehtävänä on estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin sekä ehkäistä samalla sisäilmaongelmien syntymistä.Tiesitkö, että alapohjan lämmöneristyksen tarkoitus ei ole ainoastaan eristää lämpöä, vaan sen lisäksi sen tehtävänä on estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin sekä ehkäistä samalla sisäilmaongelmien syntymistä.

Finnfoam-eristeet valmistetaan suulakepuristetusta polystyreenistä. Eristeen yhtenä erityispiirteenä on täysin yhtenäinen ja suljettu solurakenne, joten se on paitsi vettymätön, myös homehtumaton materiaali. Finnfoamin eristeet säilyttävätkin eristyskykynsä sekä lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa. Käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat eristeen soveltuessa lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.


 
Päivitetty
30.8.2021