• Etusivu
  • Talo

Kun on aika toteuttaa lattian eristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Finnfoam Oy
Julkaistu 01.02.2021Päivitetty 23.11.2023
20212_68501.jpg

Lattian huolelliseen ja oikeaoppiseen eristämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Riippuen valitsemastasi lattiarakenneratkaisusta, tulee eristys miettiä sen mukaisesti. Tässä tietoa sekä tuulettuvasta rossipohjasta että maanvaraisen laatan eristämisestä.

Turvallinen ja nopea-asenteinen eriste rossipohjaan

Puurakenteista tuulettuvaa alapohjaa varten on Finnfoam Oy suunnitellut aivan omanlaisensa eristelevyn. Rossipohjaeristelevyn korkea puristuslujuus, homehtumattomuus/tiiviys sekä jäykkyys antavat mahdollisuuden rossipohjarakenteen yksinkertaistamiseen. Tiiviin eristeen ansiosta et tarvitse lisäksi tuulensuojaa tai höyrynsulkua.

Finnfoam FI tai FL-K600/210 mm levy asentuu paikoilleen helposti ja jämäkästi. Lujuutensa ja muotonsa ansiosta levy sallii päällä kulkemisen välittömästi. Tämä lisää työmaalla tapahtuvaa työturvallisuutta, sillä koolauksilla ei tarvitse enää kulkea. Levyjen päissä on lisäksi päätypontit, jotka sitovat levyt tiiviisti toisiinsa, näin levyt eivät pääse liikkumaan pois paikoiltaan. Eristelevyjen asentaminen muistuttaa parketin asentamista sillä, että uuden koolausvälin asennusaloitetaan aina edellisestä rivistä poisleikatulla kappaleella. Näin ei synny turhaa hukkaa ja samalla saadaan saumakohdat limitettyä.

Rossipohjaeriste asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin.
Rossipohjaeriste asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin.
Info

Info

Rossipohjaeriste asennetaan sisäpuolelta käsin koolausten väliin. Eristeessä olevien olkkausten sekä siivekkeiden ansiosta koolausjaossa voi olla heittoa -10… + 10 mm. Saumojen eristys tehdään levyjen asennuksen jälkeen elastisella PU-saumavaahdolla. Lopullisesti levy kiinnittyy puulistoilla, jotka ruuvataan lattiavasoihin kiinni. Levyn työstö onnistuu kuten muidenkin Finnfoam-levyjen kanssa, perus käsi-, puukko- tai moottorisahalla.

Maanvaraisen alapohjan ratkaisu

Tiesitkö, että alapohjan lämmöneristyksen tarkoitus ei ole ainoastaan eristää lämpöä, vaan sen lisäksi sen tehtävänä on estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin sekä ehkäistä samalla sisäilmaongelmien syntymistä.

Finnfoam-FI-FL-300
Finnfoam-FI-FL-300

Miksi alapohjarakenteessa Finnfoam-eriste on kannattava valinta? Maassa lattiarakenteen alla suhteellinen kosteusprosentti on aina lähelle sataa prosenttia. Lisäksi maanvaraisessa lattiarakenteessa vesihöyrynvirtaussuunnat vaihtelevat vuoden aikojen mukaan ja siksi mitään kalvomaisia höyrynsulkuja niihin ei saa asentaa. Rakenteessa liikkuva kosteus saattaa aiheuttaa vakavia sisäilmaongelmia sekä kosteusvaurioita, jos sitä ei ole huomioitu rakenneratkaisua valittaessa. Lämmöneristeeltä vaaditaankin kahteen suuntaan täydellinen toimivuus. Finnfoamin eristeiden tehokkuus perustuu niiden suureen vesihöyrynvastukseen, mikä estää maassa olevan kosteuden pääsyn maanvaraisen alapohjan betonilaattaan.

Tiesitkö, että alapohjan lämmöneristyksen tarkoitus ei ole ainoastaan eristää lämpöä, vaan sen lisäksi sen tehtävänä on estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin sekä ehkäistä samalla sisäilmaongelmien syntymistä.
Tiesitkö, että alapohjan lämmöneristyksen tarkoitus ei ole ainoastaan eristää lämpöä, vaan sen lisäksi sen tehtävänä on estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin sekä ehkäistä samalla sisäilmaongelmien syntymistä.
Info

Info

Finnfoam-eristeet valmistetaan suulakepuristetusta polystyreenistä. Eristeen yhtenä erityispiirteenä on täysin yhtenäinen ja suljettu solurakenne, joten se on paitsi vettymätön, myös homehtumaton materiaali. Finnfoamin eristeet säilyttävätkin eristyskykynsä sekä lujuutensa myös vaativissa olosuhteissa. Käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat eristeen soveltuessa lähes kaikkiin käyttökohteisiin putkikaivannosta ullakon kattoon.

Finnfoam Oy
Talo
eristys
alapohja
lämpöeristys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20164_46081.jpg
Pidä alapohjarakenteet kuivana ja kunnossa
Kosteus ja erityisesti rakenteisiin päässyt kosteus, on useimmille rakennuksille tai rakennuksen osille kohtalokas. Alapohjan lämmöneristyksen tarkoituksena on eristää lämpöä ja estää kosteuden pääsy sisäpuolen rakenteisiin.
20224_77599.jpg
Säästä talosi energiakuluissa - huolehdi eristämisestä
Energian hinta on noussut yllättävästi ja nousuaa on odotettavissa tulevaisuudessakin. Esimerkiksi sähkön osalta Euroopassa ennakoidaan ennätyskallista vuotta. Hintojen nousuun kannattaakin varautua energiatehokkuudella. Eristäminen säästää selvää rahaa, auttaa varautumaan muutoksiin ja vähentämään ilmastohaittoja.
20154_43144.jpg
Eristä kellarin seinä ulkopuolelta
Finnfoamin kehittämällä ratkaisulla kellarin seinän eristäminen on helppoa ja nopeaa. Ratkaisu soveltuu niin uudis- kuin korjauskohteisiinkin ja varmistaa rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden.
20172_48235.jpg
Remontoi kotisi energiatehokkaaksi
Vanhan talon nykyaikaistaminen energiatehokkaaksi vaatii korjaustoimenpiteitä erityisesti lämmöneristyksen osalta. Ulkovaipan tiiveys on keskeisessä osassa, kun halutaan vähentää energiakulutuksen tarvetta. Uusittu lämmöneristys, ikkunat ja ovet parantavat rakennuksen energialuokkaa ja laskevat siten asumiskustannuksia. Eri aikakausien "tyyppitaloille" on olemassa omat korjausratkaisunsa.
20176_49428.jpg
Lisäeristyksen muistilista
Lisälämmöneristyksellä saadaan tarvittaessa vanhat rakenteet jopa vastaamaan nykyisiä vaatimuksia ja samalla säästämään energiaa sekä takaamaan viihtyisän sisäilman. Rakennuksen viihtyisyyttä onkin taloudellisesti kannattavinta parantaa lisäeristyksellä. Lisäeristys ja rakenteiden tiivistäminen ISOVER-eristeillä maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa pienentyneinä lämmityskuluina. Lisäksi asumisviihtyisyys paranee huomattavasti kun rakenteet pysyvät lämpiminä, eikä huoneissa vedä. Lue, mitä ennen lisäeristystä kannattaa tehdä, jotta lopputulos on taatusti toimiva ja turvallinen.
20119_27814.jpg
Tulikiven uudet Suvas-sisustustakat mittatilaustyönä
Tulikiven uudet Suvas-sisustustakat koostuvat linjakkaan jylhistä moduuleista, joiden avulla takan voi suunnitella istumaan saumattomasti tilaan ja sisustukseen. Moduulien ansiosta Suvas-takan rakenteeseen voi lisätä käytännöllisiä yksityiskohtia, kuten halkotilan, penkin ja takkavälineiden säilytyslaatikon. Mittatilaustyönä toteutettavien modernien Suvas-sisustustakkojen myynti alkaa 1.1.2012.Lue lisää Tulikivi-tulisijoista

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton