• Etusivu
  • Sisustus

Rakentaja testin voittaja on arvottu! Katso myös tulokset

Rakentajan toimitus
Päivitetty 19.10.2023
202011_67667.jpg

Testasimme lukijoidemme tietämystä nimikkeistöstä ja toimintatavoista. Suurin osa testiin vastanneista täytti Puuha-Peten tunnusmerkistön. Hyvänä kakkosena 43 prosentin osuudella marssivat esiin Normi-Niinat. Joukossamme ei siis nikkaroi kuin 4 prosenttia Täystuhoja. Arvoimme kaikkien osallistujien kesken Bosch Quigo -ristilaserin ja voittaja on...

Mutta ensin ne vastaukset

Ensimmäisen kysymyksen "Tulisuudelma" oli melko hyvin tunnettu kapistus. Onneksi vain 28 % vastaajista olisi vienyt sen tuliaiseksi kumppanilleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja jossain päin Suomea työkalua kutsutaan myös karhupumpuksi.

Toisen kysymyksen ohjeiden hyödyllisyydestä oltiin jo sitä mieltä, että kyllä niitä ainakin joskus tarvitaan. Muutama tosin käyttää ohjepaperia saunan pesän sytykkeenä.

Kolmas kysymys "pellivellistä" sai aikaan enemmän hajontaa. Yli 50 % oli sitä mieltä, että aine olisi jotain metallia. Puutavaran sanasta tunnisti vain 35 % vastanneista. Pellivelli-sana tulee puutavaran merkinnästä pl/vl, joka tarkoittaa vajaasärmäistä pintalautaa. Nyt erottelimme jo jyvät akanoista.

Kiinnostaako jännempi luettava? Rakentaja esittelee tarinan tappaja laatoista >>

Pellivelli eli vajaakanttinen lauta.
Pellivelli eli vajaakanttinen lauta.

Kalusteiden kokoaminen kysymyksessä neljä kertoo nykyajan kauppatavaran olevan melko usein koottavassa muodossa. Kaikkihan sen tiesivät, että ohjeet luetaan tarkasti, osat lajitellaan ja tarkistetaan ettei mitään puutu.

Kysymyksen viisi tapetointiin liittyvät kuvat eivät nekään aiheuttaneet suurta päänvaivaa. Jopa 76 % oli saanut vastauksen oikein. Kyllä täällä tapetoiminen osataan!

Lue lisää tapettitrendeistä ja tapetoinnista >>

Vasen kuva: liisteri tai liima levitetään suoraan seinään. Oikea kuva: tapetti kestää kevyttä iskua.
Vasen kuva: liisteri tai liima levitetään suoraan seinään. Oikea kuva: tapetti kestää kevyttä iskua.

Nyt tuli ehkä visan yksi hankalimmista kysymyksistä kohdassa kuusi. Millä nimellä lyöntiniittiä myös kutsutaan? No pöllönsilmähän se on. Vain 40 % tiesi oikean vastauksen. Häränsilmä oli saanut eniten arvauksia, jopa 46 %.

Rautakaupassa toimiminen on lukijoillemme toinen luonto. Teistä 78 % marssii rautakaupassa suoraan oikean hyllyn luokse ja etsii tarvitsemansa tuotteen. Vain 17 % teistä myöntää kysyvänsä rautakaupan myyjältä apua. Hmm.

202011_67668.jpg

Mielestämme laitoimme kohtaan seitsemän vaikeahkon kysymyksen, mutta "määly" olikin erittäin hyvin tunnettu. Ei, se ei ollut naapurin lemmikkilammas vaan sinkilä, jonka peräti 79 % tunnisti oikeaksi vastaukseksi.

Viimeiselläkään kysymyksellä emme montaa rakentajaa hämänneet. Ulkomaalia valitessa pitää siis käyttää ainoastaan ulkomaaleille tarkoitettua värikarttaa.

Lue lisää: Maalarin ohjeet julkisivun maalaukseen >>

Jos rakentaminen ja remontointi kiinnostavat, lue uusiutuva Rakentaja.fi ensi vuodesta alkaen päivittäin ja liity osaavaan joukkoomme jäseneksi.

Rakentajan tee se itse eli DIY vinkkejä nikkareille täällä >>

Ja voittaja on:

Arvonta on myös suoritettu ja Bosch Quigo -ristilaserin onnellinen uusi omistaja on Arto M. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Sisustus
työkalut
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20219_72709.jpg
Työkalutesti: akkurunkonaulaimen iskuvoima yllätti
HiKOKI-akkutyökalutesti / Akkurunkonaulain / Roope Naasko
Bosch akkupumppu
Uusi akkukäyttöinen painepumppu helpottaa ilmaamista huomattavasti
Pian on jälleen renkaiden vaihdon aika. Asennuksen yhteydessä on myös aina tarpeen tarkistaa rengaspaineet. Kätevä akkukäyttöinen ilmapumppu tekee renkaiden paineen säädöstä tarkkaa ja nopeaa. Kompakti laite on ihanteellinen niin auton-, moottoripyörän- kuin polkupyörän renkaiden paineistamiseen. Lisäksi se on erinomainen apuväline eri urheilulajien pallojen täyttämiseen.
20216_70969.jpg
Dronet yleistyvät rakennusalalla, mutta haasteita on vielä liuta
Rakennusalalla käyttökohteita riittää, mutta yritysten ei välttämättä kannata ottaa koko drone-toimintaa omalle kontolleen.
20213_69015.jpg
Tällä laitteella helpotat porausta puuhun ja metalliin
Lukuisissa erilaisissa kiinnityksissä tarvitaan poraamista, jolla tehdään reikä kappaleeseen kiinnikettä varten. Haasteeksi muodostuu usein reiän poraaminen tarkasti kohtisuoraan juuri oikeaan kohtaan. Työstettävän kappaleen muoto voi myös olla sellainen, että sen paikallaan pitäminen porauksen ajan on hankalaa tai jopa mahdotonta. Pöytäporakone helpottaa tätä työtä huomattavasti tehden reiän poraamisesta turvallista, tarkkaa ja nopeaa.
20164_46151.jpg
Tällä työkalulla selviydyt jokaisesta haasteesta!
Rakennus- ja remontointipuuhissa tarvitaan useita eri työkaluja. Monelle on tuttu tilanne, jossa työkalupakki on täynnä tavaraa ja silti kyseinen työkalu puuttuu. Mitäpä jos tarvitsisit vain yhden sähkötyökalun, jolla hommat hoituisivat nopeasti ja kätevästi vain tarvikepäätä vaihtamalla?
201810_54888.jpg
Ulkoiluvälineiden säilytysratkaisut kotiin
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa kodin kokonaisuutta ja viihtyisyyttä. Kun koti on järjestyksessä, mieli lepää eikä aikaa kulu hukassa olevan polkupyörän tai laskettelusuksien etsimiseen. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy talosta paikkansa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton