Rakentaja testin voittaja on arvottu! Katso myös tulokset

Testasimme lukijoidemme tietämystä nimikkeistöstä ja toimintatavoista. Suurin osa testiin vastanneista täytti Puuha-Peten tunnusmerkistön. Hyvänä kakkosena 43 prosentin osuudella marssivat esiin Normi-Niinat. Joukossamme ei siis nikkaroi kuin 4 prosenttia Täystuhoja. Arvoimme kaikkien osallistujien kesken Bosch Quigo -ristilaserin ja voittaja on...

puuhapete-inkku-750x422

Mutta ensin ne vastaukset

Ensimmäisen kysymyksen ”Tulisuudelma” oli melko hyvin tunnettu kapistus. Onneksi vain 28 % vastaajista olisi vienyt sen tuliaiseksi kumppanilleen. Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja jossain päin Suomea työkalua kutsutaan myös karhupumpuksi.

Toisen kysymyksen ohjeiden hyödyllisyydestä oltiin jo sitä mieltä, että kyllä niitä ainakin joskus tarvitaan. Muutama tosin käyttää ohjepaperia saunan pesän sytykkeenä.

Kolmas kysymys ”pellivellistä” sai aikaan enemmän hajontaa. Yli 50 % oli sitä mieltä, että aine olisi jotain metallia. Puutavaran sanasta tunnisti vain 35 % vastanneista. Pellivelli-sana tulee puutavaran merkinnästä pl/vl, joka tarkoittaa vajaasärmäistä pintalautaa. Nyt erottelimme jo jyvät akanoista.

Kiinnostaako jännempi luettava? Rakentaja esittelee tarinan tappaja laatoista >>
 

Pellivelli eli vajaakanttinen lauta.Pellivelli eli vajaakanttinen lauta.

Kalusteiden kokoaminen kysymyksessä neljä kertoo nykyajan kauppatavaran olevan melko usein koottavassa muodossa. Kaikkihan sen tiesivät, että ohjeet luetaan tarkasti, osat lajitellaan ja tarkistetaan ettei mitään puutu.

Kysymyksen viisi tapetointiin liittyvät kuvat eivät nekään aiheuttaneet suurta päänvaivaa. Jopa 76 % oli saanut vastauksen oikein. Kyllä täällä tapetoiminen osataan!

Lue lisää tapettitrendeistä ja tapetoinnista >>

Vasen kuva: liisteri tai liima levitetään suoraan seinään. Oikea kuva: tapetti kestää kevyttä iskua.Vasen kuva: liisteri tai liima levitetään suoraan seinään. Oikea kuva: tapetti kestää kevyttä iskua.

Nyt tuli ehkä visan yksi hankalimmista kysymyksistä kohdassa kuusi. Millä nimellä lyöntiniittiä myös kutsutaan? No pöllönsilmähän se on. Vain 40 % tiesi oikean vastauksen. Häränsilmä oli saanut eniten arvauksia, jopa 46 %.

Rautakaupassa toimiminen on lukijoillemme toinen luonto. Teistä 78 % marssii rautakaupassa suoraan oikean hyllyn luokse ja etsii tarvitsemansa tuotteen. Vain 17 % teistä myöntää kysyvänsä rautakaupan myyjältä apua. Hmm.

rautakauppa-750x422

Mielestämme laitoimme kohtaan seitsemän vaikeahkon kysymyksen, mutta ”määly” olikin erittäin hyvin tunnettu. Ei, se ei ollut naapurin lemmikkilammas vaan sinkilä, jonka peräti 79 % tunnisti oikeaksi vastaukseksi.

Viimeiselläkään kysymyksellä emme montaa rakentajaa hämänneet. Ulkomaalia valitessa pitää siis käyttää ainoastaan ulkomaaleille tarkoitettua värikarttaa.

Lue lisää: Maalarin ohjeet julkisivun maalaukseen >>

Jos rakentaminen ja remontointi kiinnostavat, lue uusiutuva Rakentaja.fi ensi vuodesta alkaen päivittäin ja liity osaavaan joukkoomme jäseneksi.

Rakentajan tee se itse eli DIY vinkkejä nikkareille täällä >>

Ja voittaja on:

Arvonta on myös suoritettu ja Bosch Quigo -ristilaserin onnellinen uusi omistaja on Arto Mattila. Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

 
Julkaistu
30.11.2020