Näin toimii älykäs ilmanvaihto - Ratkaisu kaikkiin tarpeisiin

Älykäs ilmanvaihto parantaa terveyttä ja säästää samalla energiaa. Tutkimusten mukaan ilmanlaatu vaikuttaa merkittävästi ihmisten jaksamiseen ja terveydentilaan. Huonolaatuinen ilma aiheuttaa mm. väsymystä, hengitystieoireita sekä päänsärkyä. Pahimmillaan se voi jopa vahingoittaa terveyttä ja aiheuttaa vakavia sairauksia. Asunnon sisällä riittämätön ja tasapainoton ilmanvaihto voi johtaa kosteusarvojen kohoamiseen ja synnyttää kasvualustan homeelle ja mikrobeille.

unnamed_inkku_p

Ilmanvaihdon tarve vaihtelee

Ihminen tarvitsee 15 000 litraa puhdasta ilmaa joka päivä. Tämä tarkoittaa, että asunnon sisäilman tulisi vaihtua kerran kahdessa tunnissa, jotta riittävästi raikasta hengitysilmaa ilmaa on kaiken aikaa saatavilla.

Todellisuudessa ilmanvaihdon tarve kuitenkin vaihtelee eri tilanteissa. Jokainen asunnossa oleva ihminen nimittäin tuottaa hiilidioksidia ja kosteutta huoneilmaan ja mitä enemmän asunnossa on ihmisiä, sitä enemmän tarvitaan uutta ilmaa. Lisäksi asukkaiden toimet, kuten peseytyminen, pyykinpesu, saunominen ja ruuanlaitto lisäävät ilmanvaihdon tarvetta. Tyhjässä asunnossa uutta ilmaa ei tarvita yhtä paljon ja ilmanvaihtoa voidaan laskea.

Koneellisissa ilmanvaihtojärjestelmissä onkin yleensä säädin, jonka avulla asukas voi itse lisätä tai laskea ilmavirtaa. Ilmanvaihdon säätäminen tilanteen mukaan onkin ensisijaisen tärkeää, niin terveellisen sisäilman kuin energiatehokkuudenkin kannalta.

Älyilmanvaihto säätää ilmanvaihdon puolestasi

Moni kokee omatoimisen ilmanvaihdon säätämisen vaivalloiseksi ja se helposti unohtuu muiden kiireiden keskellä. Älykäs ilmanvaihto tietää milloin asukkaat ovat poissa ja milloin he ovat kotona, joten se pystyy säätämään ilmanvaihtoa portaattomasti ja täysin automaattisesti minimitasolta aina suurimpaan maksimitehostukseen asti.

Älykäs Smart-ilmanvaihto on vaivaton ratkaisu

Huolehtii terveellisestä sisäilmasta
Smart-ilmanvaihto pitää sisäilman raikkaana, jotta hengittäminen on mukavaa ja terveellistä! Sisälle virtaava ilma puhdistetaan epäpuhtauksista hienojakoisten suodattimien avulla ja Smart-järjestelmä kertoo milloin suodattimet kannattaa vaihtaa.

Estää kosteusongelmia
Ilmanvaihto poistaa liiallisen kosteuden, jotta asuntoon ei syntyisi mikrobikasvustoja tai hometta. Hallitsemattomat paine-erot voivat kuitenkin kuljettaa kosteutta asunnon rakenteisiin. Siksi älykäs ilmanvaihto on myös tasapainoinen ilmanvaihto, joka hallitsee paine-eroja myös kovilla pakkasilla sekä takkaa- tai liesikupua käytettäessä.

Säästää energiaa
Energiatehokas ilmanvaihtojärjestelmä ei hukkaa lämpöenergiaa, vaan muuttaa sen ilmaiseksi lämmitykseksi tai passiiviseksi viilennykseksi! Kun sisällä oleva ”likainen” ilma poistetaan asunnosta, sen lämpöenergia kerätään tarkasti talteen. Sisälle virtaava raikas ulkoilma lämmitetään (tai viilennetään) kerätyllä lämpöenergialla. Näin energiatehokkaimmat CASA Smart-ilmanvaihtokoneet luovat jopa 36 °C:n edestä ”ilmaista” lämmitysenergiaa muuttamalla -20 °C ulkoilman +16 °C asteiseksi tuloilmaksi.

Säätyy automaattisesti
Älykäs ilmanvaihto osaa tunnistaa asukkaiden tarpeet. Smart-järjestelmä mittaa sisäilman laatua ja tietää tarkalleen kuinka paljon ilmanvaihtoa tarvitaan missäkin tilanteessa


55748_p_ver-1

Casa Smart - Ratkaisut kaikenlaisiin ilmanvaihtotarpeisiin

Swegon CASA Smart -tuotevalikoimasta löytyy ilmanvaihtokoneita kaikkiin kokoluokkiin (20–850 l/s) kerros, rivi- ja omakotitaloihin sekä loma-asuntoihin. Laitteet saa sekä vastavirtakennolla että pyörivällä lämmönsiirtimillä varustettuna.

Ilmanvaihtolaitetta voidaan ohjata joko värinäytöllisestä Smart-paneelista, Smart-liesikuvulta tai SmartAccess -käyttöliittymän avulla.

unnamed (2)

Toimivuutta kovimmista pakkasista kuumimpaan helteeseen

Swegon on toimittanut jo yli 500 000 ilmanvaihtolaitetta, joista valtaosan Suomeen. CASA Smart -ilmanvaihtokoneet ovat kehitetty kokemuksen kautta. Ne ovat testattu alan parhaissa testilaboratorioissa ja todistettu toimiviksi pohjoisen kylmissä sääolosuhteissa.

Siksi Smart-ilmanvaihtokoneet eivät aiheuta painevaihteluita tai ikävää vedon tunnetta asuntoon edes talvipakkasilla. Ne tuottavat jatkuvaa ja tasaista ilmavirtaa asuntoon ja säästävät energiaa ympäri vuoden.
Smartin älykäs kesätoiminto säätelee ilmanvaihtoa automaattisesti, jotta lämpötila asunnossa pysyisi miellyttävänä. Mikäli asunnossa on saatavilla esim. maakylmää, saa ilmanvaihtoon liitettyä tehokkaan viilennyksen helposti erillisen viilennyspatterin avulla.

Tasapainoista ilmanvaihtoa

Nykyaikaiset asunnot rakennetaan energiatehokkaaksi ja samalla tiiviiksi. Suuret paine-erot voivat kuitenkin aiheuttaa asunnon rakenteille kosteusriskin ja arjen ongelmia mm. takan sytyttämisessä tai liesikuvun toiminnassa. Smartin älykkäät kompensointitoiminnot pyrkivät tasapainottamaan asunnon ilmanvaihdon, jotta haitallista paine-eroa ei syntyisi. Ne myös helpottavat takan sytyttämistä ja palamista sekä tehostavat jopa liesikuvun tai keskuspölynimurin toimintaa.

Kaikki Swegon CASA Smart-ilmanvaihtokoneet ovat saatavana A tai A+ energialuokassa. Ilmanvaihtolaitteen energialuokan voi tarkistaa helposti virallisesta EU:n energiamerkinnästä. Swegon CASA on myös Suomen ainoa Eurovent-sertififioitu ilmanvaihtolaite! Eurovent-sertifikaatti takaa, että laitteiden suoritusarvot ja energiankulutus on mitattu Eurooppalaisten standardien mukaisesti ja varmistettu hyväksytyissä testauslaboratorioissa. Ilmanvaihdossa hiljaisuus on mukavuutta. CASA Smart -laitteissa on todistetusti markkinoiden alhaisin melutaso.


Valtuutettu Ilmateknikko auttaa asennuksessa!

56846_p_ver-1

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
18.2.2021