Näin asennat korvausilmaventtiilin puiseen tuuletusluukkuun

Monessa kodissa kärsitään huonosta ilmanvaihdosta. Yleisin ilmanvaihdon ongelma ovat rikkinäiset, riittämättömästi mitoitetut tai kokonaan puuttuvat korvausilmaventtiilit. Korvausilmaventtiilien asentaminen on onneksi helppoa ja nopeaa.
VTR.3_inkku

Termostaattiohjattu korvausilmaventtiili puiseen tuuletusluukkuun

Velco VTR-100 on puiseen tuuletusluukkuun asennettava termostaattinen korvausilmaventtiili.
Venttiiilin sisäinen termostaatti tunnistaa ulkolämpötilan ja säätää avaustaan sen muutosten mukaan. Kylmällä ilmalla venttiili vetäytyy pienemmälle ja lämpötilan noustessa avautuu.
Puuluukun pintaan asennettava Velco VTR-100 mahdollistaa optimaalisen korvausilman saannin asuntoon ilman tarvetta tuuletusluukun jatkuvalle avaamiselle tai venttiilin käsin säätämiselle.

Tarvittavat työkalut
Velco VTR-100 myyntipakkaus sisältää Velco-termostaattiventtiilin, vastakappaleen ja kiinnitysruuvit. Korvausilmaventtiilin asentaminen puiseen tuuletusluukkuun ei vaadi 105 mm:n reikäsahan lisäksi muita erikoistyökaluja.

Sijoittelu
Jotta ilma vaihtuu riittävästi, tulisi korvausilmaventtiilit löytyä asunnon makuu- ja oleskeluhuoneista. Oikea määrä venttiileitä tasoittaa ilmavirtaa ja torjuu vetoa. Hyvänä sääntönä voidaan pitää, että asunnossa tulee olla yksi korvausilmaventtiili 20 m² kohti. Näin korvausilmaa saadaan tarpeeksi ja sisällä syntyvät epäpuhtaudet ja kosteus kulkeutuvat kohti kylpyhuoneessa, wc:ssä ja keittiössä sijaitsevia poistoilmaventtiileitä kohti.

Toimivat korvausilmaventtiilit ovat tärkeät niin asunnon kuin sen asukkaidenkin hyvinvoinnin kannalta. Jos raikasta ilmaa ei tuoda asuntoon korvausilmaventtilien kautta, se virtaa sisälle tavalla tai toisella – usein talon rakenteiden tai maaperän kautta. Epäpuhtaita reittejä pitkin sisään tuleva ilma nostaa sisäilmaan haitallisia aineita ja altistaa asukkaat monille terveyshaitoille. Toimiva ilmanvaihto poistaa myös asunnon kosteutta ja torjuu kosteus-, ja mikrobivaurioiden syntymistä.


Nosta luukku saranoiltaan, jotta poraaminen voidaan tehdä vaakatasossa. Helpoin tapa porata on esimerkiksi tukevan laatikon päällä ulkotiloissa.Nosta luukku saranoiltaan, jotta poraaminen voidaan tehdä vaakatasossa. Helpoin tapa porata on esimerkiksi tukevan laatikon päällä ulkotiloissa.
Merkitse ja poraa merkkireikä luukun läpi ohuella n. 5 – 10 mm terällä. Venttiili kannattaa mitoittaa luukun yläosaan n. 100 – 150 mm yläreunasta alaspäin.Merkitse ja poraa merkkireikä luukun läpi ohuella n. 5 – 10 mm terällä. Venttiili kannattaa mitoittaa luukun yläosaan n. 100 – 150 mm yläreunasta alaspäin.
Seuraa reikäsahan terällä (halk. 105 mm) merkkireikää.Seuraa reikäsahan terällä (halk. 105 mm) merkkireikää.
Kiinnitä vastakappale VKP-100 puuluukun ulkoilman puoleiseen pintaan kahdella ruuvilla.Kiinnitä vastakappale VKP-100 puuluukun ulkoilman puoleiseen pintaan kahdella ruuvilla.
Pyöritä venttiililautanen irti venttiilistä vastapäivään kääntämällä ja kiinnitä venttiili kolmella ruuvilla puuluukun huoneen puoleiseen pintaan. Tarkista, että venttiilin tiivisterengas asettuu tiiviisti vastakappaleen sisäpintaan.Pyöritä venttiililautanen irti venttiilistä vastapäivään kääntämällä ja kiinnitä venttiili kolmella ruuvilla puuluukun huoneen puoleiseen pintaan. Tarkista, että venttiilin tiivisterengas asettuu tiiviisti vastakappaleen sisäpintaan.
Pyöritä lautanen takaisin paikoilleen ja säädä venttiili käyttöohjeen mukaisesti.Pyöritä lautanen takaisin paikoilleen ja säädä venttiili käyttöohjeen mukaisesti.

Viimeistele asennus asentamalla ikkunaukkoon Aero-ikkunasuodatin. Se on helppo asentaa tuuletusluukun puitteisiin kaksipuolisella teipillä.

Aero-ikkunasuodattimen korkea epäpuhtauksien erotusaste perustuu suodatinmateriaalin kuiduissa olevaan pieneen sähköiseen varaukseen. Suodatin pysäyttää siite- ja katupölyn sekä merkittävän osan terveydelle haitallisista pienhiukkasista.

Aero- myyntipakkaus sisältää 1100 x 1300 mm (1,43 m2) suodatinkangasta, josta on helppo leikata erillisiä, omaan tuuletusluukkuun sopivia paloja sekä kaksipuolista teippiä kiinnitystä varten.

k1

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


 
Päivitetty
4.6.2021